петък, 4 януари 2019 г.

Диета с ниско съдържание на въглехидрати и диета с ниско съдържание на мазнини Ви помагат да отслабнете.

Диета с ниско съдържание на въглехидрати и диета с ниско съдържание на мазнини Ви помагат да отслабнете.
Светът на диетите изглежда е разделен между нискомаслените и нисковъглеродните лагери, но и двата вида могат да ви помогнат да изгубите  добро количество тегло.

Истинският ключ е това, което ядете: изрязвайте захарите и рафинираните брашна и вместо това яжте колкото си може повече зеленчуци, казват изследователи от Медицинския факултет на Станфордския университет.

Те тестваха двете диети върху група от 609 мъже и жени на възраст между 18 и 50 години, които следваха двата подхода за една година. Но те бяха инструктирани да се уверят, че това, което изяждат, е здравословен вариант: напитката от сода може да е с ниско съдържание на мазнини, но не е здравословна, а авокадото е по-здравословен вариант с ниско съдържание на въглехидрати от свинското месо, каза лидерът на изследователския екип Кристофър Гарнър.

В края на проучването средната загуба на тегло в двете групи е била 5,9 kg, въпреки че имаше огромни различия сред индивидите; някои губят 27 кг, а други са спечелили 9 кг. Онези, които загубиха най-голяма тежест, са променили отношението си към храната, каза Гарднър и са били по-внимателни за това, което ядат. "Чувствам, че дължа на американците да бъдат по-умни, отколкото просто да казват" аз ям по-малко ", каза той.

Автор:Брайън Хъбард
 Източник: JAMA, 2018; 319: 667-679
https://www.wddty.com/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар