петък, 4 януари 2019 г.

Джинджифилът е естествен убиец на рак - и ракът на яйчниците е най-новият в списъка

Естествената медицина го познава отдавна и сега конвенционалната медицина започва да се съгласява: джинджифилът убива рака. Ново проучване демонстрира ефективността му срещу ракови клетки на яйчниците, а по-ранни изследвания показват, че той променя рака на гърдата, простатата, шийката на матката, рака на белия дроб и дебелото черво.

Изследователите са открили, че екстрактът от джинджифил убива раковите клетки на яйчниците за период от три дни. До края на третия ден растежът на раковите клетки се е намалил наполовина, твърдят учени от Иранския университет по медицински науки.

Те тестваха различни нива на екстракт от джинджифил върху клетъчните линии и може би не е изненадващо, че най-голямото количество - 80 ug / ml - има най-драматичен ефект.

Изследователите предполагат, че екстрактът от джинджифил активира
Купи от ТУК
процес в клетката, известна като експресия на р53. Това регулира живота на клетката, включително апоптоза или клетъчна смърт. В раковите клетки, изложени на джинджифила, експресията на р53 е седем пъти по-голяма, отколкото в нетретираните клетки.

Откритието е важен пробив, защото ракът на яйчниците е толкова труден за лечение, казват изследователите. Това е петият най-смъртоносен рак при жените, а в САЩ през 2016 г. са идентифицирани 22,280 нови случая и са отчетени 14,240 живота. Тъй като има няколко симптома, често се диагностицира доста късно и общата прогноза е лоша.


Автор:Брайън Хъбард

Източник:https://www.wddty.com/  
Advanced Pharmaceutical Bulletin, 2017; 7: 241-9 

Няма коментари:

Публикуване на коментар