сряда, 6 ноември 2013 г.

Каквo тpябвa да знaeм oще зa минералите.


Ако e лишенo от необходимите минерали, тялото ни не може напълно да усвоява хранителните вещества и да елиминира отпадъците. Ето защо, в преследване на здраве с естествени средства е необходимо да добавяме минерали към менюто си. Но кои от тях са добри или полезни ? Повечето минерални добавки , могат да бъдат минимално абсорбирани от тялото. С новите технологии, растителни минерали се предлагат в колоидна форма, които могат да бъдат усвоени на 100% oт организма. Тези колоидни минерали се наричат ​​още "тоници" и ги пиeм ежедневно, за да си осигурим най-доброто качество на здравето.

Калий

Регулира водния баланс в организма,и заедно с натрия  допринася за нормализиране на сърдечния ритъм. В случай, че  е нарушен натриeвo-калиевият баланс, страдат функциите на нервите и мускулите. Ниското ниво на захар в кръвта и продължително гладуване или тежка диария, водят до загуба на калий. Калиев дефицит може да бъде причинен както от умствен, така и от  физически стрес. Препоръчителната дневна доза за възрастни е 4700mg.

Благоприятен ефект: Спомага за яснота на ума чрез доставяне на кислород към мозъка. Ускорява елиминирането на отпадъчни продукти в организма. Понижава кръвното налягане. Помага при лечение на алергии.
Болести при недостиг: хипогликемия, оток.
Естествени източници: Цитрусови плодове, пъпеш, домати, зелени листни зеленчуци, мента, слънчогледови семки, банани и картофи.
Токсичност: Поглъщането на 18г може да доведе до токсични ефекти.
Врагове: Алкохол, кафе, захар, диуретици.

Съвети: Ако консумирате големи количества кафе, възможно е отпадналосттa  срещу която се борите,да се дължи на загубата на калий. Хората, пристрастени към алкохол и сладкиши трябва да са наясно, че вероятно са с намалено нивo на калий. Ако кръвната Ви захар е ниска, губите калий и задържатe течности. Ако приемате диуретици, калият в организма ви  ще намалее още повече. Контролирайте храненето си, получавайтe достатъчно калий, за да се възстанови равновесието на минералите.

Грийн Мастер предлага на вашето внимание следните продукти садържащи калий:


Мултивитамини и минерали A - Z

Супер формула за жизненост и енергичност!

Опаковка: 150 капсули

Код: 30443

Цена: 30 лв


Състав:

Всяка капсула съдържа: Витамин А - 800 μg; Витамин В1 - 1.4 mg; Витамин В2 - 1,6 mg; Витамин В6 - 2,0 mg; Витамин В12 - 1.0 μg; Витамин С - 60,0 mg; Витамин D3 - 5,0 μg; Витамин Е - 10,0 mg; Витамин К1 - 30 μg; Фолиева киселина - 200,0 μg; Пантотенова киселина - 6,0 mg; Ниацин - 18,0 mg; Биотин - 150,0 μg; Магнезий - 75,0 mg; Желязо - 2,79 mg; Калий - 40,0 mg; Йод - 100,0 μg; Хлор - 36.3 mg; Мед - 1.0 mg; Хром - 25,0 μg; Молибден - 25,0 μg; Селен - 25.0 μg; Цинк - 5,0 mg; Калций - 41,0 mg


Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:

Недостиг на витамини и минерали - за ежедневна употреба. След прекарано леко или тежко заболяване. За жизненост, енергичност и повишаване на работоспособността и имунитета.


Действие:

“Мултивитамини и минерали A-Z“ на Sanct Bernhard е една богата и балансирана комбинация от всички жизнено необходими витамини и минерали. Количеството на приетите с храната витамини и минерали е минимално или поне недостатъчно. Нашето съвремие и начинът ни на живот ни задължават да се снабдяваме допълнително с тези ценни компоненти под формата на хранителни добавки.


Допълнително действие:

Витамините и минералите са част от ензимните ни системи и допринасят за нормалното функциониране на всички органи и системи в тялото. Повишават работоспособността и качеството на живот. Те са от голямо значение за нормалното функциониране на организма и не могат да бъдат произведени или синтезирани в него.


Начин на употреба:

по 1 капсула на ден, с много течност.


Мултивитамини и минерали A - Z 50+

Подсилена формула за лица над 50 години
Опаковка: 150 капсули
Код: 30444
Цена: 39 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа Витамин А - 800 μg, Витамин В1 – 2,1 mg, Витамин В2 - 2,4 mg, Витамин В6 - 3,0 mg, Витамин В12 – 3,0 μg, Витамин С - 120,0 mg, Витамин D3 - 5,0 μg, Витамин Е - 12,0 mg, Витамин К1 - 30 μg, Фолиева киселина - 300,0 μg, Пантотенова киселина - 6,0 mg, Ниацин - 18,0 mg, Биотин - 150,0 μg, Магнезий - 75,0 mg, Желязо - 3,5 mg, Калий - 40,0 mg, Йод - 100,0 μg, Хлор - 36.3 mg, Мед - 1.0 mg, Хром - 60,0 μg, Молибден - 25,0 μg, Селен - 25.0 μg, Цинк - 5,0 mg, Калций - 162,0 mg.

Sanct Bernhard препоръчва:
За жизненост, енергичност и повишаване на работоспособността и имунитета. За ежедневна употреба при хора над 50 годишна възраст.

Действие:
“Мултивитамини и минерали A-Z“ на Sanct Bernhard е една богата и балансирана комбинация от всички жизнено необходими витамини и минерали. Количеството на приетите с храната витамини и минерали е минимално или поне недостатъчно. Нашето съвремие и начинът ни на живот ни задължават да се снабдяваме допълнително с тези ценни компоненти под формата на хранителни добавки.

Допълнително действие:
Витамините и минералите са част от ензимните ни системи и допринасят за нормалното функциониране на всички органи и системи в тялото. Повишават работоспособността и качеството на живот. Те са от голямо значение за нормалното функциониране на организма и не могат да бъдат произведени или синтезирани в него.

Начин на употреба:
по 1 капсула на ден, с много течност.

Калций

Това е минералът с най-високо съдържание в човешкото тяло. Калцият и фосфорът работят съвместно за здрави кости и зъби. От друга страна, калций и магнезий са жизнено важни за здравето на сърдечно-съдовата система. Почти всичкия калций и фосфор е локализиран в зъбите и костите на човека. При възрастните, приблизително 20% от костния калций ежегодно се абсорбира и заменя. Образуването на нови  костни клетки става успоредно с разграждането на старите. Калция и фосфора трябва да бъдат в съотношение 2:1 в човешкото тяло. За да се позволи минералът да се абсорбира, е необходимо наличието в организма на достатъчно количество Витамин D. Препоръчителната дажба варира 800-1200 мг.

Благоприятни ефекти: Поддръжка на здрави кости и зъби. Подпомага нормалния сърдечен ритъм. Облекчава симптомите на безсъние. Стимулира метаболизма на желязото. Подпомагане на нервната система.
Болести при недостиг: рахит, остеомалация, остеопороза.
Естествени източници: млечни продукти, сирене, соя, сардина, сьомга, фъстъци, орехи, слънчоглед, фасул, броколи, зеле.
Токсичност: Дневен  прием на повече от 2000 мг може да предизвика хиперкалциемия. Приемането на по-голямо количество на калций може да предизвика запек, и да увеличи риска от инфекции на пикочните пътища .
Врагове: големи количества мазнини, оксалова киселина, съдържаща се в шоколада, спанака, цвеклото, магданоза, фитиновата киселина, съдържаща се в зърнените култури, пречат на нормалната абсорбция на калция.

Съвети: Когато страдате от болки в гърба, калциевите добавки  могат да бъдат полезни. Страдащи от менструални спазми често получават облекчение след повишен прием на калций. Ако поглъщате големи количества безалкохолни напитки, имайте предвид, че поради високото съдържание на фосфор в тях рискувате да загубите калций в организма и по този начин увеличите вероятността от развитие на остеопороза. Калцият има оптимален ефект с витамини А, С и D, желязо, магнезий и фосфор. Комбинацията от калций, магнезий, витамин D , може да помогне за предотвратяване на остеопорозата.

Грийн Мастер предлага на вашето внимание следните продукти съдържащи  Калций:

Супер калций от червени коралови водорасли

Супер калций от червени коралови водорасли, с най-висока степен на усвояемост!
Опаковка: 120 капсули
Код: 30471
Цена: 39 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа 610 mg екстракт от червени коралови водорасли (Lithothamnium calcareum) на прах, като от тях калций – 180 mg. Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при: намалена костна плътност, остеопороза, артрит, остеоартрит, проблеми и болки в костите и ставите, сърдечно-съдови проблеми. За здрави кости, зъби, коса, кожа и нокти.

Действие:
Биологичната сила на този вид калицй се определя от специфичната му пореста структура, благодарение на която се усвояването е изключително ефективно. В него се съдържат още магнезий (2,5%), бор, мед, манган, селен, цинк и много други микроелементи и минерали (общо 74 на брой). Магнезиеят е нужен за добрата абсорбция на калция от организма, а микроелементът Бор определя биовиталността на продукта. Екстрактът от богатите на минерали червени водорасли се абсорбира изключително лесно от организма и подпомага образуването на коститe, зъбите, кожата и косата, подобрява функциите и на храносмилателната система. Играе важна роля в кръвосъсирването, активирането на езнимните процеси и стабилизирането на клетъчните мембрани.

Допълнително действие:
Калцият от червени водорасли е уникален и най-добре усвоимият калций - с 20% по-ефективно усвоим от калция в млечните продукти и с малко над 40 % от трикалциевия фосфат. Не съдържа пестициди, консерванти и оцветители. Изцяло растителният му произход го прави подходящ за вегетарианци.

Начин на употреба:
По 1 до 3 капсули на ден с вода.

Знаете ли, че...
Суперекологичен източник на биологично усвоим калций - червените водорасли Lithothamnium calcareum, са част от семейството на кораловите водорасли. Те обитават ограничени територии около чистите брегове на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. Жизненият цикъл на водораслите е четири-пет години. За този относително кратък период те усвояват голямо количество минерали от морето.

Калций + витамин D3
Калций – минералът на дълголетието!
Предотвратете остеопорозата!
Заздравете костите!
Опаковка: 150 таблетки
Код: 30425
Цена: 30 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа: 400 mg калций и 2,5 g витамин D3 (100 I.E.). Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при: остеопороза, болки в ставите, чупливост на ноктите, мускулни крампи (спазми), екземи, сърцебиене, безсъние, избухливост, нарушено храносмилане и киселини, при сърдечно-съдови
заболявания.

Действие:
Разумна комбинация за подпомагане на костите. Калцият поддържа човешката костна система стабилна и здрава. Значението на витамин D3 е в допълнителното улесняване на усвояването на калций от организма. За здрави кости, зъби и венци.

Допълнително действие:
Комбинацията калций и витамин D3 подпомага регулирането на кръвното налягане и пулса, нормалното кръвосъсирване, дейността на щитовидната жлеза, сърдечно-съдовата и храносмилателната системи.

Начин на употреба:
2 пъти на ден по 1 таблетка с чаша вода преди хранене.

Знаете ли, че...
Три таблетки калций + витамин D3 съдържат толкова калций, колкото 1 литър прясно мляко! В таблетките на Sanct Bernhard калцият е в комбинация с витамин D3, тъй като само тогава калцият може да се усвои от червата. Без витамин D3 една част от приетия калций се изхвърля неизползван. Витамин D3 осигурява и вграждането на калций в зъбите и костите.


През 2007 година таблетките калций+витамин D3 на Sanct Bernhard получават оценка “добър продукт” от асоциацията на потребителите ”ÖKO-TEST”.



Коралов калций комплекс

100% чист, йонизиран лесно усвоим калций от корали в течна формула за максимален ефект!
Опаковка: 946 мл
Код: 30702
Цена: 65 лв

Състав:
коралов калций, магнезий, цинк, селен, калий, мед, манган, витамин D, витамин А, витамин С, витамин Е.

Dynamic Health препоръчва за подпомагане при:
намалена костна плътност, остеопороза, болки и проблеми с костите и ставите, артрит, сърдечно-съдови проблеми; благоприятства нервната система и мускулите; за здрави зъби, венци, кожа, коса и нокти.

Действие:
Основните предимства на Коралов калций комплекс пред всички други подобни продукти са, че формулата е течна и това повишава до 3 пъти степента на усвояване на активните съставки (98% усвояемост), предоставя най-добрия микс от синергично действащи макро- и микроелементи, витамини и минерали, в оптимално съотношение (напр. калций-магнезий – 2:1) за постигане на максимална ефективност и не на последно място, мощната биоактивност на естествения коралов калций (в пъти по-активен от всички други форми на калций), дължаща се на неговата йонна форма, лесно усвоима от клетките на организма. Това е важно, защото калцият е най-ценният минерал за човешкото тяло, а неговият дефицит довежда до 150 тежки заболявания, особено опасни за децата, бременните жени и хората над 40 години. Освен това, кораловият калций нормализира алкално-киселинния баланс и създава леко алкална среда в организма, което, според мнозина световни учени, е от жизненоважно значение за нормалното функциониране на клетките (алкалната среда подтиска съществуването на раковите клетки).
Кораловият калций допринася още и за детоксикацията на бъбреците и черния дроб, неутрализацията на тежките метали, стимулирането на имунната, нервната и храносмилателната системи, множество ензимни функции. Спомага за бързо възстановяване след болести, травми и др.
Магнезий, цинк, мед, манган и витамин D – в комбинация с кораловия калций благоприятстват за здрави кости, стави, зъби, нокти, коса и помагат при кожни проблеми, особено са подходящи при жени в менопауза. Селен, калий, витамин А, витамин С, витамин Е – мощен антиоксидантен комплекс за борба със свободните радикали, който ефективно защитава срещу стареенето на клетките, подсилва имунната система, подпомага сърдечно-съдовата система и запазва кожата млада и красива.

Начин на употреба:

Един път дневно, сутрин преди хранене по 30 ml (около 2 супени лъжици или 1 мерителна капачка).



Калций + Магнезий

Калций – минералът на дълголетието!
За здрави кости, нормална сърдечно-съдова и храносмилателна дейност!
Опаковка: 400 таблетки
Код: 30410
Цена: 39 лв

Състав:
Всяка таблетка съдържа 120 mg чист калций и 50 mg чист магнезий.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
мускулни крампи (спазми), болезненост на ставите, чупливост на ноктите, екземи, сърцебиене, безсъние, избухливост, нарушено храносмилане и киселини, при остеопороза и сърдечно-
съдови заболявания.

Действие:
Калцият и магнезият (като макроелементи) подпомагат: оформянето на неорганичната субстанция на костите и зъбите, заздравяването на венците, нормалното функциониране на сърдечно-съдовата,
храносмилателната и имунната системи.

Допълнително действие:
Комбинацията подпомага: синтеза на множество хормони и ензимни системи, регулирането на кръвното налягане и пулса, предаването на нервните импулси, дейността на щитовидната и задщитовидната жлези, регулирането на костната плътност, функционирането на нервната система. Калцият подпомага контракциите на мускулите, а магнезият – тяхното разпускане.

Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1 или 2 таблетки (до 5-6 общо) с чаша вода преди хранене. Препоръчително е таблетките калций + магнезий да се вземат редовно за по-дълъг период от време.

Знаете ли, че...

Калцият и магнезият са макроелементи, от които човек има непрекъсната нужда – дневните дози за поддържане на добро здраве са най-големи при тях. В човешкото тяло се намират основно в костите и зъбите – 99% от калция и значителна част от магнезия. Останалата част са в мускулите и кръвта.

Колаген плюс

Супер формула – колагенов хидролизат с калций, магнезий и натурален витамин С от плодове на ацерола!
Опаковка: 120 капсули
Код: 30467
Цена: 19,50 лв

Състав:
Всяка таблетка съдържа: хидролизиран колаген - 333,5 mg, калций – 19,2 mg, магнезий – 6,3 mg, натурален витамин С (от плодове на ацерола ) - 2,5 mg.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
проблеми и болки в костите, ставите и сухожилията, остеопороза, кожни алергии. За здрави нокти и коса, за блестяща кожа и забавяне на процесите на стареене. За еластичност на кръвоносните съдове. За здрави очи. При парадонтоза, дерматози, кожни алергии.

Действие:
Хидролизираният колаген е с високо съдържание на протеини и пурини. Той е естествен компонент, който подпомага здравето на кожата, косата, ноктите, костите, съединителната тъкан, ставния хрущял, скелетната мускулатура, стените на кръвоносните съдове, бялата част на окото (склера) и др. Калцият и магнезият имат основно значение за здравината на костите и зъбите. Магнезият подобрява и функцията на мускулите, намалява склонността към мускулни спазми. Естественият витамин С от ацерола, действащ като силен антиоксидант, допринася за „анти-ейдж“ ефекта на продукта като цяло.

Допълнително действие:
Супер формулата се характеризира с изключително висока степен на бионаличност, което означава, че се абсорбира от организма много добре.

Начин на употреба:

3 пъти на ден по 2-3 таблетки с вода.

Minesan - Алкално - минерални таблетки

За регулиране на киселинно-алкалния баланс! За жизнена активност и дълголетие!
Опаковка: 250 таблетки
Код: 30463
Цена: 39 лв

Състав:
Всяка таблетка съдържа калциев карбонат (110 mg чист калций), натриев хидрогенкарбонат (86 mg – натрий), екстракт от лайка, екстракт от маточина.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
нарушаване на киселинно-алкалния баланс в организма, хиперацидитет (прекалено отделяне на стомашна киселина), ацидоза (състояние, при което възниква дисбаланс в биохимията на организма и се наблюдава прекалено подкисляване на телесните течности и най-вече на кръвта).

Действие:
Хранителна добавка с важни минерали и билки за стомаха, която се грижи за един оптимален киселинно-алкален баланс. Натриевият хидрогенкарбонат и калциевият карбонат, помагат на стомаха да намали излишъка от киселини. От друга страна калциевите и натриевите йони са едни от най-важните фактори, участващи в буферните системи на организма за поддържане на относително постоянно pH в телесните течности. Недостига на тези йони води до нарушаване на този баланс. Освен това при хиперацидитет, екстрактите от лайка и маточина имат успокояващ и спазмолитичен ефект върху стомаха. Маточината проявява и газогонно действие при функционални смущения на червата.

Начин на употреба:
2-3 пъти на ден х 2 таблетки с вода.

Знаете ли, че...
Стомашните киселините са често срещан проблем сред българското население. По неофициални данни, близо половината от населението е изпитвало или изпитва епизодични или чести оплаквания от тях като

основните причнини за появата им са: консумирането на твърде мазна храна, неправилна диета, високо потребление на алкохол и никотин. Проучвания доказват, че ненавременното лекуване на тези оплаквания, може да доведе до развитие на сериозни стомашно-чревни заболявания.

Соя и Калций

Отново усмихнати и в добро настроение ! Задължителен продукт за жени в менопауза!
Опаковка: 120 капсули
Код: 30447
Цена: 52 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа екстракт от соя – 125 mg, калций – 155 mg, биотин – 50 μg.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане:
по време и след менопауза, при хормонален дисбаланс, при остеопороза, горещи вълни, нарушен сън, повишен холестерол, понижена костна плътност.

Действие:
Соята по естествен начин регулира нивата на хормоните в женския организъм и облекчава симптомите на менопаузата. Специфично действащите соеви изофлавоноиди (биологично-активната съставка на соята)
увеличават минерализацията на костите и препятстват намаляването на калция в костната структура, облекчават топлите вълни, безсънието и нощното изпотяване.

Допълнително действие:
Биотинът е изключително важен за обменните процеси в организма и подпомага структурата на костите, кожата, ноктите и косата. Калцият е свързан с оформяне на неорганичната субстанция на костите и зъбите и заздравяването на венците.

Начин на употреба:
1 път на ден х 1 капсула с вода.

Знаете ли, че...

Биологично-активните изофлавони в соята - дайдзеин и генисетин имат химичен състав и активност, които наподобяват основния женски полов хормон – естроген, който бързо намалява в женския организъм в периода на менопауза. За плавен преход през този естествен за жената период, прекрасно заместващо действие оказват фитоестрогените – изофлавоните, които се съдържат в соята.

Сила за нервната система

Кажете не на стреса! Заздравете нервната система!
Опаковка: 180 капсули
Код: 30405
Цена: 30 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа: калций – 64,8 mg, витаминозна мая – 40 mg, никотинамид (витамин В3) – 20 mg, D-пантотенoва киселина – 10 mg, витамин B1 – 1,6 mg, витамин B2 – 2 mg, витамин B6 – 1,9 mg, витамин B12 – 1 μg.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
хроничен стрес, храносмилателни проблеми, липса на апетит, умора, безсъние, безпокойство, изнервеност, депресивни състояния, отпадналост, главоболие, мускулна слабост, сърцебиене, превъзбуда, възпаление на кожата, пърхут, при засилено физическо и психическо натоварване.

Действие:
Една от основните причини за възникване на горепосочените заболявания е промяна (нарушение) във функциите на централната и (или) периферната нервна система. Витамините от група В съставляват важна част от повечето ензимни системи в организма и техния недостиг или липса предразполага към патологични промени в метаболизма на тялото ни. Липсата на витамини от група В се отразява най-напред на нервната система, тъй като тя е една от най-чувствителните. Това предизвиква промени и в други системи и органи на тялото и се проявяват като посочените заболявания. В повечето пъти сме свикнали да „лекуваме” симптоматично самото оплакване без да обръщаме внимание на първоизточника на проблема. Често това е свързано с неправилното хранене и липсата на достатъчно количество витамини (особенно от група В). Витамините за подпомагане на нервната система на германската фирма Sanct Bernhard са подбрани в съответствие със специфичните нужди и изисквания за правилното и функциониране.

Допълнително действие:
Благоприятстват химическите реакции на ензимите с другите вещества, подпомагат метаболизма. Подпомагат: функцията на нервната система, здрави зъби,коса, нокти, черен дроб, както и нормалния мускулен тонус на храносмилателната система и правилното функциониране на мозъка. Калцият е важен за поддържането на ритмична сърдечна дейност и предаването на нервните импулси. Подобряват развиването на физическите и умствените способности.

Начин на употреба:
1-2 капсули на ден с чаша вода.

Знаете ли, че...
Витамините от група В са водоразтворими. Когато се взимат заедно, действат комплексно, а недостигът на един - води до недостиг на друг. Човешкият организъм не може да ги складира и е необходимо ежедневното им набавяне. Препоръчителните дневни дози на всеки един витамин от групата са различни, но във всяка капсула от витамините на Sanct Bernhard съотношението е спазено. Витамините от В-комплекса са особено важни за нервната система и мозъка, за обмяната на веществата, за лигавиците и кожата. Ако не са налични в достатъчни количества, човек може бързо да се почувства уморен, отпаднал и раздразнителен.




Желязо

То е жизненоважно за производството на хемоглобин (червените кръвни телца), миоглобин (червеният пигмент на мускулите) и някои ензими. Само около 8% от общия прием на желязо се абсорбира и навлиза в кръвта. Възрастен със средно 68килограмa тегло, има около 4 грама желязо в тялото си. Хемоглобина, който консумира по-голямата част от желязото се рециклира и използва повторно в замяната на кръвните клетки, на интервали от 120 дни. Желязото, свързано с протеин (феритин) се складира в организма, подобно на желязото в тъканите (налично в миоглобина), в много малки количества.  Дневната дажба е 10-15 мг за възрастни и 30 мг за бременни жени. За един месец жените губят два пъти повече желязо, отколкото мъжете. За усвояване на желязото е необходимо мед, кобалт, манган и витамин С. От друга страна желязото е необходимо за правилния метаболизма на В-витамини.

Благоприятни ефекти: Подпомага растежа. Увеличава съпротивителните сили на организма. Лечение и предотвратяване на анемия, причинена от недостиг на желязо. Възстановява добрия тонус на кожата.
Болести при недостиг: Анемия.
Естествени източници: свински черен дроб, говеждо месо, бъбрек, сърце и черен дроб, нишесте, брашно, изсушени праскови, червено месо, жълтък, стриди, ядки, фасул, аспержи, меласа, овесено брашно.
Токсичност: Рядко се наблюдава подобен ефект при здрави индивиди. Въпреки това, прекалено високите дози обаче могат да се окажaт рисковани за деца. При пациенти с идиопатична хроматоза имат генетично обусловен, повишен риск от прекомерни нива на желязо.
Врагове: фосфопротеините в яйцата и фитатите в безквасните пълнозърнести храни намаляват наличността на желязо в организма.

Съвети: За жените се препоръчва целина или хемоглобинова добавка. Ако поглъщатe ежедневно аспирин вероятно ще се нуждаeтe от повече желязо. Редовните консуматори на кафето и чая трябва да знаят, че ако пpиeмат големи количества от тези напитки, много е вероятно усвояването на желязо да е намалена.


Цинк

Осигурява ефективнoто протичане на процесите в организма и поддържа ензимната система и клетките. Той е от съществено значение за синтеза на протеини. Управлява съкращението на мускулите. Помага за образуването на инсулин. Играе важна роля за стабилността на кръвта и за поддържане на киселинно-алкалния баланс в организма. Има благоприятен ефект върху простатата, както и за развитието на половите органи. Влияе на мозъчната функция и лечението на шизофрения. Цинкът е необходим за синтеза на ДНК. Препоръчителната доза е 12-15 мг за възрастни (малко повече при кърмачки). Прекомерното изпотяване може да доведе до загуба на до 3 мг цинк на ден. Голяма част от цинка в хранителните продукти се губи при кулинарната им обработка, а понякога и размера им е пренебрежимо малък ,поради факта,че почвите са бедни на хранителни вещества.

Полезни ефекти: Скъсява времето да се излекуват вътрешни и външни рани. Премахва бели петна по ноктите. Възстановява загубилия усет за вкус. Принос в лечението на безплодието и за предотвратяване на болестите простатата. Съдейства за растежа и пъргавината на ума. Помага да се намали отлагането на холестерол, а също и при лечението на психични разстройства.
Болести при недостиг: хипертрофия на простатата (предизвиква увеличение на простатната жлеза), атеросклероза, хипогонадизъм (отслабена активност на половите жлези).
Естествени източници: месо, черен дроб, морски дарове, пшеничен зародиш, бирена мая, тиквено семе, яйца, обезмаслено сухо мляко.
Токсичност: Практически нетоксичен, освен когато се приемат прекомерни количества  или се държи в галванизирани съдове. Meгадозите цинк, водят до потискане на имунния отговор.

Съвети: Ако приемате повече витамин B6, трябва да имате увеличен прием на цинк. Това важи и за алкохолици и диабетици. Мъжете (особено проблеми с простатата) е препоръчително да поддържат високо ниво на цинк в тялото си. За жените с проблеми и нарушения в менструалния цикъл е благоприятно приемането на цинкова добавка преди да се прибегне до хормонално лечение. Ако увеличите приема на цинк, това означава, че  увеличавате нуждата от витамин А. (Цинкът работи оптимално с витамин А, калций и фосфор).


Грийн Мастер предлага на вашето внимание следните продукти  съдържащи цинк:

Лутеин Мега Комплекс

Запазете зрението си!
Опаковка: 90 капсули
Код: 30407
Цена: 49 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа 6 mg лутеин, 2 mg бета-каротин, 0,9 mg цеаксантин, 100 mg екстракт от черни боровинки, 10 mg витамин E и 2,8 mg витамин B2, както и 4 mg цинк и 20 μg селен.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
проблеми със зрението, еднообразно хранене, при засилено психическо натоварване и продължителна работа пред компютър, дегенеративни проблеми, катаракта и др.

Действие:
Лутеинът се определя като един от най-силните антиоксиданти, а афинитета (предпочитанието) му да се натрупва предимно в макулата и способността му да улавя свободните радикали, го прави особенно ценна съставка в борбата с дегенеративните заболявания на очите. Той заедно с другите активни съставки в капсулите поддържат и изострят зрението.

Допълнително действие:
Тази уникална комбинация от много необходими вещества дава ценен принос за запазване здравето на вашите очи. Намалява риска от развитието на две от най-често срещаните дегенеративни заболявания на очите, а именно катаракта (перде) и макулна дегенерация. Понижава възможността за образуване на тромби, укрепва очните капиляри и подобрява микроциркулацията - действия, особенно важни за доброто състояние на ретината. Подобрява зрителната острота, намалява чувството за умора при работа с компютър. Понижава вероятността от развитие на различни заболявания на зрителните органи при по-
рисковите групи хора, каквито са диабетици и пушачи например.

Начин на употреба:
1-2 пъти на ден по 1 капсула с чаша вода по време на или след хранене.

Знаете ли, че...

Всеки ден нашите очи са изложени на много дразнители. Фактори като - изкуствена светлина, работа с монитор, четене в движещо се превозно средство, слънчева светлина, дим, вятър, полени, прах и свободни радикали, натоварват зрението. Затова балансираното снабдяване с полезни за очите хранителни вещества е особено важно. Дори очите на възрастен човек имат специфична потребност от витамини, микроелементи и антиоксиданти.

Капсули за подобряване на слуха

Супер формула за засилване и запазване на слуха!
Опаковка: 120 капсули
Код: 30465
Цена: 68 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа витамин С – 125 mg, L-карнитин – 100 mg, магнезий – 125 mg, витамин Е – 12,5 mg, цинк – 3,7 mg, фолиева киселина – 100 μg, селен – 17,5 μg, витамин В12 – 0,25 μg.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
намаляване на слуха, свързано с нормалния процес на стареене на организма.

Действие:
Слухът е едно от най-важните човешки сетива. За повечето хора между 50-та и 60-та година обаче, започва постепенно намаляване на слуха. Причината за това влошаване обикновено е естественият процес на остаряване, който засяга вътрешното ухо и неговите сетивни клетки. Според последните изследвания на учените някои хранителни микроелементи като цинк, фолиева киселина, селен и витамин В12 могат да намалят или ограничат последиците от напредването на възрастта, свързани с ограничаване на слуха.

Допълнително действие:
Процесът, който наричаме стареене, фактически не е нищо повече от непрекъснато повишаващо се натрупване на промени, предизвикани или съдействани от присъствието на свободни радикали. Витамините С и Е са мощни антиоксиданти, които защитават организма от свободните радикали, а L-карнитинът и магнезият са жизнено важни за активирането и доставянето на енергия до клетките, за да може вътрешното ухо да извършва нормално своите функции.

Начин на употреба:
2 пъти на ден х 1 капсули с вода.

Знаете ли, че...
Значителен брой от здравните проблеми, които стоят пред хората на възраст над 60 години, могат да бъдат приписани на недостига на хранителни вещества в организма. При много възрастни хора се наблюдават симптоми на малабсорбция (затрудненото абсорбиране на хранителни вещества, витамини и минерали от лигавицата на стомаха и червата). Недостигът на витамин В12 е особено изразен проблем. Загубата му може да доведе до развитие на неврологични симптоми, като изтръпване на тялото, невъзможност за координиране на движенията и мускулите, загуба на равновесие, памет и слух, дезориентация и психически заболявания.

Мултивитамини и минерали A - Z

Супер формула за жизненост и енергичност!

Опаковка: 150 капсули

Код: 30443

Цена: 30 лв


Състав:

Всяка капсула съдържа: Витамин А - 800 μg; Витамин В1 - 1.4 mg; Витамин В2 - 1,6 mg; Витамин В6 - 2,0 mg; Витамин В12 - 1.0 μg; Витамин С - 60,0 mg; Витамин D3 - 5,0 μg; Витамин Е - 10,0 mg; Витамин К1 - 30 μg; Фолиева киселина - 200,0 μg; Пантотенова киселина - 6,0 mg; Ниацин - 18,0 mg; Биотин - 150,0 μg; Магнезий - 75,0 mg; Желязо - 2,79 mg; Калий - 40,0 mg; Йод - 100,0 μg; Хлор - 36.3 mg; Мед - 1.0 mg; Хром - 25,0 μg; Молибден - 25,0 μg; Селен - 25.0 μg; Цинк - 5,0 mg; Калций - 41,0 mg


Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:

Недостиг на витамини и минерали - за ежедневна употреба. След прекарано леко или тежко заболяване. За жизненост, енергичност и повишаване на работоспособността и имунитета.


Действие:

“Мултивитамини и минерали A-Z“ на Sanct Bernhard е една богата и балансирана комбинация от всички жизнено необходими витамини и минерали. Количеството на приетите с храната витамини и минерали е минимално или поне недостатъчно. Нашето съвремие и начинът ни на живот ни задължават да се снабдяваме допълнително с тези ценни компоненти под формата на хранителни добавки.


Допълнително действие:

Витамините и минералите са част от ензимните ни системи и допринасят за нормалното функциониране на всички органи и системи в тялото. Повишават работоспособността и качеството на живот. Те са от голямо значение за нормалното функциониране на организма и не могат да бъдат произведени или синтезирани в него.


Начин на употреба:

по 1 капсула на ден, с много течност.


Мултивитамини и минерали A - Z 50+

Подсилена формула за лица над 50 години
Опаковка: 150 капсули
Код: 30444
Цена: 39 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа Витамин А - 800 μg, Витамин В1 – 2,1 mg, Витамин В2 - 2,4 mg, Витамин В6 - 3,0 mg, Витамин В12 – 3,0 μg, Витамин С - 120,0 mg, Витамин D3 - 5,0 μg, Витамин Е - 12,0 mg, Витамин К1 - 30 μg, Фолиева киселина - 300,0 μg, Пантотенова киселина - 6,0 mg, Ниацин - 18,0 mg, Биотин - 150,0 μg, Магнезий - 75,0 mg, Желязо - 3,5 mg, Калий - 40,0 mg, Йод - 100,0 μg, Хлор - 36.3 mg, Мед - 1.0 mg, Хром - 60,0 μg, Молибден - 25,0 μg, Селен - 25.0 μg, Цинк - 5,0 mg, Калций - 162,0 mg.

Sanct Bernhard препоръчва:
За жизненост, енергичност и повишаване на работоспособността и имунитета. За ежедневна употреба при хора над 50 годишна възраст.

Действие:
“Мултивитамини и минерали A-Z“ на Sanct Bernhard е една богата и балансирана комбинация от всички жизнено необходими витамини и минерали. Количеството на приетите с храната витамини и минерали е минимално или поне недостатъчно. Нашето съвремие и начинът ни на живот ни задължават да се снабдяваме допълнително с тези ценни компоненти под формата на хранителни добавки.

Допълнително действие:
Витамините и минералите са част от ензимните ни системи и допринасят за нормалното функциониране на всички органи и системи в тялото. Повишават работоспособността и качеството на живот. Те са от голямо значение за нормалното функциониране на организма и не могат да бъдат произведени или синтезирани в него.

Начин на употреба:
по 1 капсула на ден, с много течност.

Канела с хром и цинк

За нормални нива на кръвната захар!
Опаковка: 180 капсули
Код: 30424
Цена: 49 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа 200 mg, екстракт от канела (10:1) съответстващ на 2000 mg канела, 50 μg хром и 3,5 mg цинк.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
диабет II тип, забавен метаболизъм, повишено съдържание на мазнини в кръвта, повишен холестерол, натравяния. При простудни и грипни заболявания- антисептик, нездравословно хранене, стресов начин на живот, липса на движение, борба с наднормено тегло и целулит, язва.

Действие:
Основното действие на канелата е свързано с регулиране стойностите на кръвната захар в организма. Канелата е антиоксидант. Тя подпомага обмяната на веществата и кръвоснабдяването. Микроелементът хром подпомага транспортирането на глюкозата (кръвната захар) през мембраните на клетките и вътре в клетките, където тя може да бъде изгорена и превърната в енергия. Хора, които не получават достатъчно хром, могат да развият “нетърпимост към глюкозата”. Хромът също така подпомага повишаването на липопротеините с висока плътност – добрия холестерол, който помага за изхвърлянето от тялото на липопротеините с ниска плътност – лошия холестерол. Помага за поддържането на кръвната захар. Комбинацията с цинк подпомага клетките при усвояването на глюкозата.

Допълнително действие:
Капсулите с канела, хром и цинк подпомагат регулирането на храносмилателния процес, клетъчното хранене, кръвоснабдяването на корените на косата, укрепването на зъбите.

Начин на употреба:
1-2 пъти на ден по 1 капсула с чаша вода.

Знаете ли, че...
Канелата е една от най-старите подправки в света. Добива се от кората на дървото, която през две години се обелва и се изсушава, докато стане като фин пергамент. Навива се на ролца, но в търговската мрежа по-често се продава стрита на фин прах. Родина на канеленото дърво са влажните тропически гори на Югоизточна Азия. Цейлонската канела е разространена в Шри-Ланка, Индия, а китайската се отглежда в Китай, Виетнам и Индонезия. Смята се, че тази подправка съдържа молекула, чиято структура е сходна с тази на инсулина, също така и проантоцианидин, който усилва чувствителността на клетките към инсулина.

Ванадий

Потиска образуването на холестерол в кръвоносните съдове. Няма определена норма за дневна дажба.
Полезни ефекти: Помага за предпазване от сърдечни пристъпи.
Болести при недостиг: Не са описани такива състояния.
Естествени източници: Риба.
Токсичност: Ако се взема синтетична форма, би могло да се очаква токсичен ефект.
Съвети: Това е минерал, който не се налага да се поема като добавка. Една добра порция риба за вечеря ще достави ванадия, от който се нуждаете.


Хром

Съвместно с инсулина допринася за обмена на захарта. Помага при транспортирането на белтъчини там, където са необходими. Няма официално определена дневна дажба, но 50-200 мкг представлява обикновено препоръчваният прием за възрастни. С напредването на възрастта, количеството хром, което се съдържа в организма намалява.

Полезни ефекти: Подпомага растежа. Допринася за предотвратяване и снижаване на високо кръвно налягане. Възпрепятства развитието на диабет.
Болести при недостиг: Играе известна роля за появата на атеросклероза и диабет.
Естествени източници: Телешки черен дроб, пшеничен зародиш, бирена мая, царевично масло, пиле, миди.
Токсичност: Липсват данни за токсичност.

Съвети: Ако е ниско съдържанието на хром в организма, бихте могли да опитате добавка от цинк. Келираният цинк се оказва подходящ заместител при недостиг на хром. Най-добрата гаранция за подходящ прием на хром е разнообразната храна, осигуряваща достатъчно приемане на основни хранителни вещества.



Магнезий

Той е необходимо за обмена на калций и витамин С, както и фосфор, натрий, калий. Измерва се в милиграми (мг). Играе роля в ефективното функциониране на нервите и мускулите. Това е от съществено значение за превръщането на глюкозата в кръвта в енергия. Той е известен като анти-стрес минерал. Алкохолиците са склонни да страдат от недостиг на магнезий. Възрастните трябва да приемат 250-350 мг дневно. На бременните и кърмещите майки се препоръчва по 300-355 мг дневно. В човешкото тяло се съдържа около 21 мг магнезий.

Благоприятен ефект: Помага да се борим с депресията. Стимулира сърдечно-съдовата система и намалява вероятността от сърдечни пристъпи. Поддържа зъбите в добро състояние. Помага за предотвратяване на калциеви отлагания и образуването на бъбречни и жлъчни камъни. Облекчава стомашно разстройство. В комбинация с калций действа като естествено успокояващо средство.
Болести при недостиг: тремор (треперене)
Естествени източници: несмлян жито, смокини, бадеми, банани, ядки, семена, зелени листни зеленчуци.
Токсичност: Големите количества предприети дълго време могат да предизвикат отравяне, ако паралелно се приемат високи дози калций и фосфор, или бъбречната функция е нарушена.

Съвети: Ако консумирате алкохол- приемайте повече магнезий. Ако извършваната ежедневна тренировка е изтощителна, много е вероятно да се нуждаете от повече магнезий. Препоръчително е, за жените които вземат  противозачатъчни или естроген лекарства, да приемат храни, богати на магнезий. Ефектът на Mg е най-ефективен, когато е в комбинация с витамин А, калций и фосфор.

Грийн Мастер предлага на вашето внимание следните продукти съдържащи  магнезий:

Таблетки за киселини

Кажете не на киселините!
Опаковка: 100 таблетки
Код: 30483
Цена: 30 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа магнезиев трисиликат - 500 mg.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
киселини, хиперацидитет (прекалено отделяне на стомашна киселина), отделяне на газове и подуване на корема.

Действие:
Като основна съставка магнезиевият силикат неутрализира излишното количество стомашна киселина.

Допълнително действие:
При този процес се отделя силициев диоксид, който от своя страна образува предпазен филм върху лигавицата на стомаха и допълнително я защитава.

Начин на употреба:
При нужда, 2-3 пъти на ден по 1-2 таблетки между храненията. Таблетките се дъвчат или смучат.

Знаете ли, че...
Стомашните киселините са често срещан проблем сред българското население. По неофициални данни, близо половината от населението е изпитвало или изпитва епизодични или чести оплаквания от тях като основните причнини за появата им са: консумирането на твърде мазна храна, неправилна диета, високо потребление на алкохол и никотин. Проучвания доказват, че ненавременното лекуване на тези оплаквания, може да доведе до развитие на сериозни стомашно-чревни заболявания.

Креатин и Магнезий


За сила и издръжливост, за млади и стари, за спортисти! Стоп на честите мускулни схващания!
Опаковка: 200 капсули
Код: 30441
Цена: 49 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа 400 mg креатин монохидрат и 25 mg магнезий (Mg).

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Лесна уморяемост, чести схващания, мускулни спазми (крампи), включително и такива по време на сън. Повишава енергията и мускулната сила. Допринася за подобряване на работоспособността.

Действие:
Благотворните ефекти на креатина са свързани с увеличаваща се мускулна сила и увеличена издръжливост, както и с намаляване на ензима, блокиращ растежа на мускулите.

Допълнително действие:
Поддържането на оптимални нива креатин е важен фактор за здраве и дълголетие! Той е много подходящ и за мъже, и за жени, и за млади, и стари! Основното предназначение на креатина е за ‘’презареждане’’ на АТФ (аденозинтрифосфат). АТФ е съединение, игращо ролята на ‘’акумулатор’’ в клетките и при нужда се превръща в АДФ (аденозиндифосфат), като при този процес се отделя енергия, която клетките използват. Креатинът участва в обратния процес – превръщането на АДФ в АТФ. При големи натоварвания, натрупаното количеството АТФ бързо свършва и тогава организмът се нуждае от креатин, за да ‘’презареди батериите’’. Това много добре се наблюдава при мускулите. Липсата на достатъчно креатин е причина за лесна умора. Креатинът е в състояние да предостави повече енергия и подобрява качеството на живот за възрастните хора. Подсилва сърцето и увеличава работоспособността. Подобрява остротата на ума. Магнезият е важен минерал, отговорен за поддържане функциите на нервната и мускулната система. Намалява умората и стреса. Подобрява работата на сърцето и участва в процесите на преобразуване на енергия. Ниските стойности на магнезий в организма са причина за забавяне на
нервната проводимост. Това може да доведе до спазми и схващания на мускулите.

Начин на употреба:
3 пъти дневно по 2 капсули с вода.

Знаете ли, че...
Креатинът като вещество е открито в мускулите на човека и други гръбначни животни още в началото на деветнадесети век. Името креатин идва от гръцки и произхожда от думата “плът”. Веществото се използва главно в скелетните мускули-около 95% и едва 5% в сърцето и мозъка. Креатин се синтезира по естествен начин в организма от аминокиселините L-аргинин, L-метионин и глицин, но не винаги е в достатъчно количество. Важно е за вегетарианците да знаят, че за техния организъм е по-трудно да произведе достатъчно количество креатин, защото растителната храна не е толкова богат източник на аминокиселини, както месото. Магнезият, заедно с калцият, са минералите, които имат най-високо вътреклетъчно съдържание. Често, по време на сън, в областа на прасците се появяват спазми (крампи), които са доста болезнени и нарушават съня. Това е признак на недостиг на магнезий в организма.

Бирена мая + Витамини

За красотата отвътре и отвън!
Опаковка: 500 таблетки
Код: 30448
Цена: 37 лв

Състав:
Всяка таблетка съдържа 500 mg бирена мая на прах (91.7%) (Saccharomyces Cerevisiae), Магнезий 11 mg, Никотинамид 2,05 mg, Витамин В1 0,75 mg, Витамин В2 - 0,21 mg, Фолиева киселина 7,5 mg.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
акне, слаб косъм, пърхот, чупливи нокти, екземи и дерматити. Повлиява благоприятно обмяната на веществата в организма.

Действие:
Бирената мая е позната от дълги времена като природен източник на витамини от група В и минералите хром, цинк и селен. Бирената мая съдържа и важни аминокиселини за здравето на кожата и косата.

Допълнително действие:
Клетките на дрождите наподобяват „био склад“ за ценни B-витамини, минерали, аминокиселини, микроелементи, които са от съществено значение за красива и чиста кожа, както и за блестяща коса и здрави нокти. Това са първите съществени ефекти, които се наблюдават след приемането на бирената мая. Особено е подходяща при акне от различен произход. Действа добре и при извършване на дейности, свързани с физическа, психическа и умствена умора. Бирената мая се приема при възпаления на червата и анемия. Богатото съдържание на аминокиселини стимулира имунната система за възстановяване след химиотерапия. Подобрява метаболизма. Помага да се чувствате енергични и витални.

Начин на употреба:
3 пъти на ден по 3 таблетки.

Знаете ли, че...
Бирената мая се получава от един вид едноклетъчни гъби (дрожди), наречени Saccharomyces Cerevisiae и се използва при производството на бира. Тя се явява вторичен продукт на бирената индустрия. Използваните дрожди абсорбират витамини, минерали и хранителни вещества от хмела и ечемика, използвани в пивоварния процес. Така получената мая се изсушава (не се препоръчва дрождите да се приемат живи) и се таблетира. Бирената мая е богат източник на минерали - особено на хром, който помага на организма да поддържа нормални нива на кръвната захар. Витаминното богатство в бирената мая е от значение за метаболитните процеси в тялото. Участват в разграждането на въглехидратите, мазнините и протеините, които осигуряват енергия на организма. Те също така подпомагат нервната система, поддържат мускулите, кожата, косата, очите и др. Няколко проучвания показват, че бирената мая може да спомогне за намаляване на LDL (“лош”) холестерола в кръвта и за повишаване на HDL (“добър”) холестерол. Намалява риска от рак на кожата.


Селен

Селенът и витамин Е са синергисти и антиоксиданти, предотвратяващи или най-малкото забавящи остаряването и уплътнението (втвърдяването) на тъканите вследствие окисление. Мъжете имат по-голяма нужда от селен. Почти половината от количеството му в организма е концентрирано в тестисите и частите от семенните канали в съседство със простатната жлеза. Селен се губи също така и със спермата. Препоръчваната дажба е 50 мкг за жени, 70 мкг за мъже, 65 мкг за бременни и 75 мкг за кърмачки.

Полезни ефекти: Съдейства за поддържане еластичността на тъканите, характерна за младежката възраст. Облекчава горещите вълни и дискомфорта, свързан с менопаузата. Помага при лечение и предпазване от пърхот. Hеутрализира някои карциногени и осигурява защита срещу отделни видове рак.
Болести при недостиг: Преждевременно намалена издръжливост и жизнена сила, болест на Кешан.
Естествени източници: Бъбреци, черен дроб, ястия от морски продукти, пшеничен зародиш, трици, риба тон, лук, домати, броколи.
Токсичност: Дози от 5 мг могат да причинят токсичен ефект.
Врагове: Кулинарната обработка на храната.

Съвети: Да се вземат  добавки.

Грийн Мастер предлага на вашето внимание следните продукти съдържащи  cелен

Селен плюс A, C и E

Уловете свободните радикали! Запазете клетките здрави!
Опаковка: 120 капсули
Код: 30406
Цена: 30 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа: селен – 60 μg, витамин C – 100 mg, витамин Е – 16,7 mg (25 I.E.), бета каротин – 5 mg, магнезий – 40 mg.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
чести инфекции, проблеми със зрението, стерилитет, сърдечни аритмии, проблеми с щитовидната жлеза, дерматологични проблеми, чернодробни увреждания, при засилено физическо и психическо натоварване.

Действие:
Микроелементът селен и витамините А, С и Е са мощни антиоксиданти, имат силно синергично действие и подпомагат: дейността на имунната и сърдечно-съдовата системи, щитовидната жлеза и способността за възпроизводство. Магнезият е жизненоважен катализатор на активността на ензимите, участващи в производството на енергия.

Допълнително действие:
Комбинацията предпазва от образуване на свободни радикали и от проблеми, свързани с очите, косата, кожата и ноктите. Подпомага детоксикацията на организма, нормалната функция на сърцето, черния дроб, простатата и дебелото черво, предпазва от образуването на ракови клетки.

Начин на употреба:
1 капсула на ден с чаша вода по време на или след хранене.

Знаете ли, че...
Основната функция на селена като съставка на ензима глутатион пероксидаза е да подтиска окислението на липидите (мазнините). Ние си набавяме селен чрез зърнените храни. Изследванията показват, че селенът е в недостатъчни количества в почвата, а освен това се губи и при обработката на храната. Вредното влияние на околната среда, отпадъчните газове, смогът, озонът, слънчевите лъчи, наркотичните вещества и стресът могат да доведат до образуване на агресивни субстанции. Тези субстанции се наричат „свободни радикали”. Свободните радикали могат да окажат влияние върху равновесието на реакциите при обмяната на веществата. Капсулите на Sanct Bernhard, с внимателно съгласуваният състав на Селен плюс витамини А, С и Е, предлагат уникална възможност за стимулиране на функционалната годност на клетките до дълбока старост.


Манган

Спомага за активиране на ензимите, необходими за правилното усвояване на витамин А, В1 и С в тялото. Съдейства за нормалното състояние на костната структура. Измерва се в милиграми (мг). От съществено значение е за образуването на тироксин - главният хормон на тироидната жлеза. Необходим е за пълноценното смилане и оползотворяване на храната. Препоръчва се дневна дажба 2-5 мг. Играе важна роля за възпроизводството и нормалното функциониране на централната нервна система.

Полезни ефекти: Отстранява умората. Подпомага мускулните рефлекси, както и предпазването от остеопороза. Подобрява паметта. Намалява нервната раздразнителност.
Болести при недостиг: Атаксия (разстройство на координацията на движенията на крайниците вследствие на увреждане на малкия мозък, гръбначния мозък, нервите).
Естествени източници: Пълнозърнести житни храни, ядки, зеленолистни зарзавати, грах, цвекло.
Токсичност: Рядко се наблюдава.
Врагове: Приемът на големи количества калций и фосфор потиска абсорбцията на мангана. Същото се отнася и за влакната и фитиновата киселина, съдържащи се в триците и фасула.

Съвети: Ако страдате от хроничен световъртеж можете да прибегнете да увеличаване приема на манган в храната. За хората, имащи проблеми с паметта е препоръчително набавянето на този минерал. Консуматорите на големи количества мляко и месо се нуждаят също от манган.

Коензим Q10 плюс
koenzim q10

Спрете процеса на стареене!
Извор на вечна младост
Опаковка: 150 капсули
Код: 30430
Цена: 99 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа: коензим Q10 – 40 mg, магнезий – 45 mg, витамин Е – 18,2 mg (27 I.E.), ниацин – 24 mg, пантотенова киселина – 9 mg, витамин B1 – 1,65 mg, витамин B2– 2,1 mg, витамин B6 – 2,1 mg, витамин B12– 3,75 μg фолиева киселина – 300 μg, биотин – 75 μg, селен – 55 μg.
В нашите продукти ние използваме изключително чист, 100% естествен най-висококачествен Q10, добит от ферментацията на дрожди (Kaneka), който е абсолютно идентичен със собствения Q10 на нашето тяло.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
отслабнал имунитет, сърцебиене, безсъние, избухливост, прединфарктни и слединфарктни състояния, кожни проблеми, възпалени венци, парадонтоза. При напреднала възраст, еднообразно хранене, хронична умора, стресови ситуации, физически и психически натоварвания.

Действие:
Коензим Q10 подпомага имунната система, сърдечно-съдовата дейност, кръвообращението, регулирането на кръвното налягане.

Допълнително действие:
Мощната комбинация от 4 антиоксиданта – коензим Q10, витамин Е, магнезий и селен – предпазва от вредното въздействие на свободните радикали и активира жизнената енергия, функциите на сърцето, черния дроб и всички жизнено важни органи. Витамините от група В подпомагат: функцията на нервите, кожата, косата, черния дроб, както и нормалния мускулен тонус на храносмилателната система и правилното функциониране на мозъка.

Начин на употреба:
1 път на ден по 1 капсула с чаша вода (препоръчително сутрин).

Знаете ли, че...
Във всички живи организми ензимите представляват важни биокатализатори, които осигуряват протичането на всички химически реакции и жизнени процеси в клетките. За разгръщането на пълната си сила, ензимите се нуждаят от така наречените коензими.

Сред коензимите Q10 има решаваща роля за човешката клетъчна обмяна. Производството и преобразуването на енергията в нашите телесни клетки е немислимо без Q10. Той допринася за „изгарянето” на хранителните вещества, които поемаме с храната, т.е. за преобразуването им в жизнено важна енергия за телесните клетки и за всички жизнени процеси. Коензим Q10 играе решаваща роля за генерирането на клетъчна енергия – 95 % от общата енергия в организма. Още от раждането на човек, организмът веднага започва да създава този ценен продукт, без който би настъпила енергийна криза, тъй като сърцето се нуждае особено много от него. До към 20-ата година човешкото тяло е в състояние да произвежда само коензима Q10 и да снабдява клетките с него. След това настъпва процес на непрекъснато снижаване на производството му и към 60-годишна възраст съдържанието му в сърдечния мускул пада двойно, което води до нарушаване на сърдечната дейност и сърдечни заболявания. Q10 е антиоксидант, който може да отдава или поема кислород според нуждата. Той предпазва клетките от свободни радикали и поддържа оптималното кислородно ниво в тъканите. Забавя стареенето и на кожата.

Q10 – Възпламеняваща искра за енергия и дееспособност.

Грийн Мастер предлага на вашето внимание следните продукти садържащи манган:

100% натурални мултивитамини и минерали от зеленчуци

Зеленчуци, който не яде...!
Опаковка: 120 капсули
Код: 30482
Цена: 50 лв

Състав:
Всяка капсула съдържа зеленчуци на прах - 383,3 mg: от които домати, броколи, моркови, червено цвекло, див чесън, спирулина, аспержи, спанак, магданоз, целина, зеле, ликопен – 1 mg, витамин Е – 6 mg, калциев D-пантотенат - 2,4 mg, никотинамид – 3 mg, цинк – 0,4 mg, манган – 0,9 mg, витамин В2 – 0,41 mg, витамин В6 – 0, 38mg, витамин В1 – 0,29 mg, биотин - 44 μg, фолиева киселина - 44 μg , селен - 10 μg, бета каротен – 0,3 mg, витамин В12 - 1,38 μg.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
авитаминоза, бедна на витамини и минерали храна, срив на имунната система, настинки и грип, тежки физически и психически натоварвания, хронична умора, стрес, нередовно хранене. За жизнененост, енергичност и компенсиране на негативния оксидантен стрес.

Действие:
Снабдява организма с жизненоважните витамини и минерали от много зеленчуци - броколи, моркови, цвекло, чесън, спирулина, аспержи, спанак, магданоз, целина, зеле и ликопен от домати. Витамините и минералите са част от ензимните ни системи и допринасят за нормалното функциониране на всички органи и системи в тялото.

Допълнително действие:
Витамините и минералите не могат да бъдат синтезирани в организма, затова е необходим редовен външен прием. Капсулите от зеленчуци на Sanct Bernhard са изключително подходящи, особено за хора, които са вегетарианци, вегани или са на диета. Възстановяват организма и след боледуване.

Начин на употреба:
2 пъти на ден по 2 капсули с чаша вода.

Знаете ли, че...
Зеленчуците заемат особено място в храненето на човека. Те са една от групите храни, признати за лидер в здравословното хранене. Много са ползите за здравето на човека от хранителен режим, богат на зеленчуци: ниско кръвно налягане, намален риск от сърдечно-съдови заболявания и инсулт, а вероятно и от някои видове рак, намален риск от заболявания на очите и проблеми с храносмилането. Необходимо е да се консумират различни видове, които да дадат на тялото микс от хранителни вещества.

Източник-интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар