четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Кой има нужда от хранителни добавки и общи препоръки към различните групи потребители Първа част



Необходимостта от консумиране на хранителни добавки за подпомагане на нормалното функциониране на човешкия организъм е различна при всеки организъм. Тя се обуславя
от съвместното въздействие на множество фактори, най-важните от които са: възраст, пол, начин на живот и хранене, телесно тегло, професия.

Деца – във възрастта между 4 и 12 години децата израстват средно с по 50 см. През това време теглото им се увеличава почти двойно. Често храненето им е небалансирано, еднообразно, като се наблюдава повишена консумация на захар и наситени мазнини. За тях препоръчваме Витамини за деца, Био сок от ехинацея, Плодови бонбони с витамини А, С и Е. Всички педиатри подчертават, че от голямо значение за правилното развитие
на детския организъм са ненаситените мастни киселини Омега 3 – за мозъка, очите, кръвоносните съдове, опорно-двигателната система и отделните тъкани.

Те балансират и процесите в организма при хиперактивни деца. Препоръчваме поне 2-3 пъти в годината да се прави цикъл с прием на Омега 3 рибено масло или Omega 3 – Perilla oil за 2-3 седмици по 1 капсула на ден след консултация с личния лекар на детето. Поради бързия растеж, детският организъм има нужда също и от калций и магнезий. След консултация с педиатър, се препоръчва да се правят цикли с прием на Калций + Магнезий 2-3 пъти в годината по 2-3 седмици с прием на 1 таблетка на 2 дни или половин таблетка на ден. Калцият е особено ценен за детския организъм: обезпечава нормалното развитие на скелета и зъбите, предпазва от зъбен кариес, подобрява паметта и умственото развитие.

Заедно с магнезия, той предпазва детския организъм от: кожни проблеми, рахит, забавено или прекалено бързо израстване, придружено от болки в мускулите и конвулсии в крайниците. От продуктите на Sanct Bernhard са подходящи също Коластра и Супер калций от червени коралови водорасли, а при деца над 6 години могат да се правят и профилактични приеми с продукти от серията Витални гъби за подсилване на организма. Царските билки За детето е продукт със силно имуномодулиращо действие за общо укрепване на детския организъм. Активира дейността на защитните системи, проявява антистресово, адаптогепнно, противовъзпалително и антиоксидантно действие. За деца до 3 години – 1/2 ч.л. (2,5 ml ) 3-6 години – 1 ч.л. (5 ml ), над 6 години – 1-2 ч.л. (5-10ml), разтворени в 50мл вода, сок или друга течност, 2 пъти дневно поне 30 мин. преди хранене.

Младежи – младите хора между 13 и 19 години се намират в една прекрасна възраст, когато техният организъм търпи сериозни промени, а начинът им на живот също се променя значително. Хормоналните промени в периода на пубертета, стресът от полагането на изпити и модните увлечения за спазването на диети са допълнителни фактори към небалансираното и еднообразното хранене.

Същевременно организмът им има нужда от много енергия, витамини и минерали. Всички продукти на Sanct Bernhard, които съдържат такива, са подходящи, а след консултация с личния лекар може да се избере този, който отговаря на специфичните нужди на конкретния млад човек. Препоръчваме още: Коластра, ненаситените мастни киселини Омега 3 рибено масло и Omega 3 – Perilla Oil, Био сокове от Алое, Нони и Нар, Маслото от черен кимион, всички водорали от асортимента – Спирулина, Афа, Хлорела, а също и Ликопен, 100% натурални мултивитамини и минерали от зеленчуци, Лецитин гранулат, Амино-комплекс.

За досадното акне са подходящи продуктите с Омега 3, Селен + А, С и Е, Бирена мая + Витамини,Капсули за красота.   И при тази възраст калцият и магнезият са изключително важни за: обезпечаване на нормалното умствено развитие и растеж на скелета, подпомагане на паметта, правилното фукциониране на нервната система и на множество хормони и ензими. Също така те предпазват от: кожни проблеми, бързо изморяване, болки в мускулите и конвулсии в крайниците при прекалено бързо израстване, особено в началото на половото съзряване (11-14 години).

За младите хора са подходящи и всички продукти от серията Витални гъби – мощен имуномодулатор. От серията Царски билки са подходящи: За имунната, За дихателната и За храносмилателната системи, а при необходимост може да се комбинират и с Царски билки За нервната система и/или За съня. Препоръчва се и прием на Царски билки Златна формула – за хармонизиране на обмяната на веществата и подсилване на основната адаптогенна ПНЕИ система, включваща психика, нервна, ендокринна и имунна системи и клетъчни хормони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар