неделя, 2 декември 2012 г.

Продуктова серия Здраве Sanct Bernhard

Повече от 100 години Sanct Bernhard


Това означава повече от 100 години опит с всичко, свързано с природата и здравето.


Комплект „Anti-Aging SB 500“

Останете вечно млади! Външната красота започва отвътре!

Комплектът включва:
  • Капсули Anti-aging SB 500 – 3 опаковки по 120 капсули
  • Anti-aging SB 500 (“Анти-ейджинг СБ 500”) – Ампули против стареене – 7 броя по 4 мл
  • Anti-aging SB 500 (“Анти-ейджинг СБ 500”) - Активен крем против стареене – 1 брой 100 мл
Код: 33001
Цена: 390 лв

Капсули Anti-aging SB 500 (3 опаковки по 120 капсули):

Състав:
биофлавоноиди от екстракт от цитруси - 150 mg, витамин С - 50 mg, цинк - 3 mg, бета-каротен - 2 mg, витамин Е - 9,05 mg, коензим Q10 - 10 mg, пантотенова киселина - 4,6 mg, селен - 20 g, биотин - 75 g
Sanct Bernhard препоръчва за:
поддържане на чиста и красива кожа, здрави нокти и коса.
Действие:
Активните съставки в капсулите снабдяват организма с ценни витамини и минерали, забавящи процесите на стареене.
Допълнително действие:
Подобряват клетъчното дишане и протичането на метаболитните процеси. Кожата изглежда свежа, гладка и еластична. В същото време предпазват клетките от действието на свободните радикали, премахват оксидантния стрес и подпомагат за забавяне процесите на стареене. Укрепват имунната система.
Начин на употреба:
2 пъти на ден (сутрин и вечер) по 2 капсули, приемат се цели с много течност.

Anti-aging SB 500 – Ампули против стареене (7 броя по 4 мл):

Активни съставки:
Масло от жожоба, ретинол (витамин А), коензим Q10, витамин С, витамин Е, пентавитин.
Sanct Bernhard препоръчва за:
Забавянето на стареенето на кожата на лицето, шията и деколтето.
Действие:
Предпазват от свободните радикали, подпомагат обновяването на клетките и защитните функции на кожата, хидратират и подхранват. Ампулите против стареене са сърцето на серията.
Допълнително действие:
Ретинолът (витамин А) е една от най-ефективните активни съставки против бръчки. С напредването на възрастта и от ултравиолетовите лъчи, той се намалява в кожата. Повърхностният слой на кожата става по-тънък и може да побере по-малко влага. Съединителната тъкан губи своята еластичност. Кожата става суха и несъвършена, появяват се бръчките. Ретинолът стимулира обновяването на клетките, намалява бръчките и пигментните петна, подобрява хидратацията и защитата срещу свободните радикали. Кожата е защитена от преждевременна кератинизацията, става по-гладка и стегната, а бръчките се редуцират. Коензим Q10 е от съществено значение за производството на енергия в клетките. Също така е отличен антиоксидант. С увеличаване на възрастта или в резултат на стрес концентрацията на коензим Q10 в клетките намалява. Вследствие на това кожата губи своята енергия. Обновяването на клетките се забавя и първите признаци на стареене, като линии и бръчки са видими. Коензим Q10 активира енергийните депа на клетките, а следователно и регенерацията на клетките. Витамин С е особено важен за кожата – необходим е за синтеза на колаген, еластин и хиалуронова киселина. Витамин Е предпазва от свободните радикали и поддържа действието на ретинола. Пентавитин е специална съставка, която съответства на естествения овлажняващ фактор на кожата и подпомага тя да се
хидратира интензивно. Маслото от жожоба притежава висока проникваща способност, без да оставя мазен блясък по кожата. Подхранва, регенерира и засилва естествените защитни функции и метаболизма на кожата.
Начин на употреба:
Вечер се нанася върху почистена кожа с помощта на специалната пипета. Използва се за най-уязвимите и проблемни области по лицето, на кожата около очите и шията. Един флакон е достатъчен за няколко процедури.

Anti-aging SB 500 (Анти-ейджинг СБ 500) - Активен крем против стареене – 1 бр. 100мл:

Активни съставки:
Масло от жожоба, ретинол (витамин А), коензим Q10, витамин С, витамин Е, млечни липиди, серамиди, глицерин.
Sanct Bernhard препоръчва за:
Предотвратяване на стареенето на кожата на лицето, шията и деколтето.
Действие:
Активният крем предпазва от свободните радикали, подпомага обновяването на клетките и защитните функции на кожата, хидратира и подхранва.
Допълнително действие:
Маслото от жожоба притежава висока проникваща способност, без да оставя мазен блясък по кожата. Подхранва, регенерира и засилва естествените защитни функции и метаболизма на кожата. Витамин А, известен още като ретинол, е една от най-ефективните активни съставки против стареене, когато става въпрос за борба с бръчките. Витамин Е предпазва от свободните радикали и поддържа действието на ретинола. Млечните липиди и серамидите са естествени компоненти на епидермиса и са от съществено значение за обновяването и защитните функции на кожата. Когато се комбинират с коензим Q10, активните съставки против стареене ефективно противодействат на причините за преждевременното стареене на кожата, като осигуряват естествена влага и помагат на кожата да бъде по-гладка и по-свежа.
============================================================

Коластра

Силата на първото майчино мляко!
Естествен имунитет и регенерация!

Опаковка: 90 капсули
Код: 30468
Цена: 65 лв.

Коластрата е млякото на всеки бозайник в първите 24 часа след раждането. Тя съдържа уникално съчетание на растежни фактори и ефективни съставки, които никъде другаде в природата не са в такава висока концентрация и толкова добре балансирани. Капсулите с коластра на Sanct Bernhard се произвеждат от млякото на крави отглеждани в екологични райони в контролирани немски стада.

Състав:
Всяка капсула съдържа 400 mg коластра, от които минимум 18% Имуноглобулин G (IgG) – 72 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Срив на имунната система, грип и вирусни заболявания, ангини, херпеси, бактериални инфекции, кожни инфекции – акне, афти, трудно зарастващи рани, пародонтити, възпаления на дихателните пътища – бронхити, пневмония, астма, проблеми с пикочно-половата система – цистит, пиелонефрит, простатит, аденом, проблеми с храносмилателната система – гастрит, язва, колит, нарушена микрофлора, проблеми с костите и ставите - артрит, артроза, рахит, остеопороза, подагра; диабет, регулиране нивото на холестерола.
Действие:
Коластрата е една от четирите клетъчни храни, тя съдържа над 37 имунни и 8 растежни фактори, които поддържат и възстановяват почти всички органи и системи в организма. Проявява ясно изразеноимуномодулиращо, антивирусно, антибактериално, противовъзпалително, антиокисдантно, антираково действие.
Допълнително действие:
Коластрата унищожава патогенните микроби, подпомага заселването на полезни бактерии, успокоява и заздравява раздразнените и свръхпропускливи черва, изгражда бариера срещу токсините и патогените, подобрява усвояването на храни, добавки и лекарства. Коластрата предпазва от инфекции на пикочо-половата система, на дихателните пътища, укрепва костната плътност, увеличава мускулната тъкан, предпазва от развитие на алергии, повишава издръжливостта при тежки физически и психически натоварвания, подобрява еластичността на кожата, подобрява емоционалното състояние. Благодарение на уникалното съчетание на естествени растежни фактори в подходящо съотношение през последните години коластрата се счита за едно от най-перспективните средства за съхраняване на младостта, забавяне на остаряването и регенериране на всички тъкани в организма.
Начин на употреба:
1-2 пъти дневно по 1 капсула с вода. За деца – 1 капсула дневно. Не приемайте с горещи течности!

Знаете ли, че...

Съставът на коластрата е по-близък до кръвта, отколкото до млякото. Коластрата от крави съдържа до 20 пъти повече растежни фактори от човешката. Ниското съдържание на лактоза я прави безвредна дори и за хора, които имат непоносимост към млечни продукти.
Благодарение на огромното богатство биологично-активни компоненти, коластрата наистина може да се приеме за уникална храна-лекарство.
Растежните и имунни фактори:
  • Подпомагат растежа и възстановяването на всички органи и тъкани, изгарянето на тлъстините и изграждането на мускулна маса.
  • Имат огромно значение за правилния растеж на децата, за достигането на максималния генетичен потенциал, за регенерацията на всички тъкани, за поддържането на младостта и красотата.
  • Стимулират деленето на клетките на съединителната тъкан, подпомагат възстановяването на хрущялите и натрупването на костно вещество.
  • Забавят остаряването при по-възрастните хора.
  • Ефективно намаляват остеокластите (клетките, които унищожават костите) и затова е особенно подходящ при борба с стеопорозата.
  • Възстановяват и подмладяват кожата, лигавиците на дихателната, храносмилателната и отделителната системи.
  • Регулират кръвната захар, холестерола и липидите
  • Регулират силата и продължителността на имунния отговор

  • Коластрата съдържа всичкитге 5 групи имуноголбулини - широкоспектърни антитела, осигуряващи придобития имунитет на организма. Те защитават организма от болестотворни бактерии, вируси, гъбички и плесени.
  • Коластрата е един от най-богатите източници на противовъзпалителни субстанции, основно MSM (метил сулфанил метан) с прекрасен ефект и действие (особено при възпалителни процеси на костно-ставния апарат).
  • Наличният желязопренасящ гликопротеин лактоферин отговаря за имунната защита на лигавиците на дихателната, храносмилателната и пикочно-половата система. Представлява мощен естествен широкоспектърен „антибиотик“.
  • Богатият витаминен и минерален състав на коластрата внася допълнитело биологично действие и прукрасен резултат за възстановяване и поддържане на човешкото здраве.

Счита се, че коластрата е алтернатива на ЧРХ (човешкия растежен хормон), защото е единственият естествен източник на перфектно балансирани растежни фактори, които забавят остаряването и регенерират тъканите. Когато се приема редовно, коластрата прави кожата по-хубава, старческите петна намаляват и даже изчезват, при остеопороза се увеличава костната плътност, а сексуалните функции се възстановяват и всичко това без странични ефекти.

=======================================================

Ацерола капсули

Защитете организма си с екстракт от ацерола – плодът с най-високо съдържание на витамин С!

Опаковка: 300 капсули
Код: 30472
Цена: 50 лв.
Състав:
Всяка капсула съдържа 400 mg ацерола на прах и 100 mg витамин С. Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при: срив на имунната система, настинки и грип, тежки физически и психически натоварвания, бедно на витамини хранене, алергии, при вирусни и бактериални инфекции.
Действие:
Ацеролата е плодът с най-висока концентрация на естествен витамин С, което го прави най-лесно усвояемия за човешкия организъм. Тя съдържа два пъти повече магнезий, калий и витамин В5 в сравнение с портокала. Също така съдържа витамин А, рибофлавин и витамин В3. Поради този богат състав и допълнително добавеният витамин С, капсулите с ацерола имат мощно антиоксидантно действие и предпазват организма от свободните радикали. Освен това подпомагат организма при засилване на имунната система, зарастване на рани и фрактури, подсилване на кръвоносните съдове.
Допълнително действие:
Витамин С е необходим за здрави зъби, венци, кости. Подпомага абсорбцията на желязото. Необходим е за синтеза на колаген. Предотвратява превръщането на нитратите (от смог, цигарен дим, зеленчуци, бекон и др.) в канцерогени (вещества, причиняващи ракови заболявания). Подпомага за намаляването на холестерола и за предотвратяването на атеросклерозата.
Начин на употреба:
1 капсула дневно се приема с вода. Препоръчително е сутрин. По необходимост дозата може да се увеличи до 2-3 капсули дневно.
Знаете ли, че...
Ацеролата е малко дърво или храст, което ражда малки червени плодове. Прилича на европейската череша. Расте в Южна Америка, Бразилия, Ямайка. За сравнение – портокалите дават от 500 до 4000 ppm витамин С или аскорбинова киселина, докато в тестове с ацерола тя е от порядъка 16,000 до 172,000 ppm.
Ацеролата може да съдържа до 4,5% витамин С, в сравнение с 0,05% в обелен портокал. Съдържанието на витамин С в ацеролата варира в зависимост от зрелостта на плода, сезона, климата и местността. Когато плодът започне да узрява се губи голямо количество витамин С, затова ацеролата, която се използва в капсулите, се бере, докато плодът е зелен.

============================================

Витамин C с удължено освобождаване


С удължено освобождаване за максимален ефект
Защитете организма си!

Опаковка: 120 таблетки
Код: 30420
Цена: 19,50 лв
Състав:
Всяка таблетка съдържа 300 mg витамин C.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
настинки и грип, тежки физически и психически натоварвания, бедно на витамини хранене, алергии, при вирусни и бактериални инфекции.
Действие:
Витамин С е един от най-мощните и най-важни антиоксиданти. Подпомага организма при засилване на имунната система, превенция и лечение на настинки и грип, зарастване на рани и фрактури, подсилване на кръвоносните съдове. Необходим е за здрави зъби, венци, кости. Подпомага абсорбцията на желязото. Необходим е за синтеза на колаген. Предотвратява превръщането на нитратите (от смог, цигарен дим, зеленчуци, бекон и др.) в канцерогени. Подпомага за намаляване на холестерола и за предотвратяване на атеросклерозата.
Начин на употреба:
1 таблетка на ден с чаша вода 30 мин. преди хранене (най-добре преди закуска).

=============================================

Витамин C + Цинк с удължено освобождаване

С удължено освобождаване за максимален ефект.
За силна имунна система!

Опаковка: 180 капсули
Код: 30421
Цена: 30 лв.
Състав:
Всяка капсула съдържа 300 mg витамин C и 5 mg цинк.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
чести настинки и грип, възстановяване след боледуване, стресови ситуации, проблеми със сетивата за вкус и мирис, проблеми с храносмилателния тракт, проблеми с ноктите (изтъняване, чупене и бели петна ), кожни проблеми и акне, бавно зарастване на рани, при вирусни и грипни заболявания, хронична умора.
Действие:
Микроелементът цинк и витамин С са мощни антиоксиданти. Те подпомагат нормалното функциониране на имунната система, заздравяването на рани, профилактиката на акнето и регулирането на дейността на мастните жлези. Подпомагат синтеза на протеини и образуването на колаген, защитата на черния дроб и храносмилателния тракт, функционирането на простатната жлеза и растежа на репродуктивните органи.
Начин на употреба:
1 капсула на ден с вода.
=================================================================

Витамини за деца

Здрава имунна система за вашите деца!

Опаковка:  130 таблетки
Код: 30422
Цена: 19.50 лв
Състав:
Плодове от ацерола на прах, моркови на прах, естествен прах от портокали.
Всяка капсула съдържа:
витамин C – 50 mg, витамин Е – 5,4 mg (8 I.E.), магнезий – 40 mg, никотинамид(витамин В3) - 10 mg, пантотенова киселина - 3,6 mg, витамин B2 – 0,9 mg, витамин B1 – 0,8 mg, витамин B6 – 0,5 mg, витамин B12 – 1,0 μg, фолиева киселина – 300 μg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
чести инфекции и настинки, за деца във фаза на развитие за изграждане на здрава имунна система.
Действие:
Уникалната комбинация от витамини подобрява функционирането на имунната система и съпротивителните сили при децата. Балансираното набавяне на всички витамини заедно с храната е необходимо за растежа, обмяната на веществата, жизнеността и развитието на детския организъм.
Начин на употреба:
Като допълнение към ежедневната потребност препоръчваме децата да дъвчат или смучат 1 таблетка дневно.
==============================================

Детски плодови бонбони с витамини АC и E

Бонбоните – любимите лакомства на децата – могат да са полезни!
С приятен вкус!

Опаковка: 150 gr. бонбони
Код: 30459
Цена: 15 лв
Състав:
В 100 грама бонбони се съдържат: витамин С – 60 mg, витамин Е – 10 mg, провитамин А (бета каротен) – 4,8 mg. Бонбоните съдържат цвекло, спанак и екстракт от куркума.
Sanct Bernhard препоръчва за:
Здравословна консумация на бонбони – любимото лакомство на децата. За подсилване на имунната система.
Действие:
Детските плодови бонбони са произведени по традиционни рецепти с внимателно подбрани съставки. Наличието на витамини А, С и Е – най-мощните антиоксиданти е предпоставка за подсилване на имунната система на детския организъм. Куркумата също е естествен антиоксидант и има противовъзпалително действие и се използва като традиционен лек при различни симптоми свързани със стомашни неразположения - възпаление, гастрит, язва. Оптимизира отделянето на стомашна киселина и помага за образуване на защитен слой върху лигавицата на стомаха. Спанакът и цвеклото също подкрепят доброто здраве и защитните сили на детския организъм.
Начин на употреба:
2-3 бонбона дневно.
=============================================

Мултивитамини и минерали A - Z

Супер формула за жизненост и енергичност!

Опаковка: 150 капсули
Код: 30443
Цена: 30 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа: Витамин А - 800 μg; Витамин В1 - 1.4 mg; Витамин В2 - 1,6 mg; Витамин В6 - 2,0 mg; Витамин В12 - 1.0 μg; Витамин С - 60,0 mg; Витамин D3 - 5,0 μg; Витамин Е - 10,0 mg; Витамин К1 - 30 μg; Фолиева киселина - 200,0 μg; Пантотенова киселина - 6,0 mg; Ниацин - 18,0 mg; Биотин - 150,0 μg; Магнезий - 75,0 mg; Желязо - 2,79 mg; Калий - 40,0 mg; Йод - 100,0 μg; Хлор - 36.3 mg; Мед - 1.0 mg; Хром - 25,0 μg; Молибден - 25,0 μg; Селен - 25.0 μg; Цинк - 5,0 mg; Калций - 41,0 mg
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Недостиг на витамини и минерали - за ежедневна употреба. След прекарано леко или тежко заболяване. За жизненост, енергичност и повишаване на работоспособността и имунитета.
Действие:
“Мултивитамини и минерали A-Z“ на Sanct Bernhard е една богата и балансирана комбинация от всички жизнено необходими витамини и минерали. Количеството на приетите с храната витамини и минерали е минимално или поне недостатъчно. Нашето съвремие и начинът ни на живот ни задължават да се снабдяваме допълнително с тези ценни компоненти под формата на хранителни добавки.
Допълнително действие:
Витамините и минералите са част от ензимните ни системи и допринасят за нормалното функциониране на всички органи и системи в тялото. Повишават работоспособността и качеството на живот. Те са от голямо значение за нормалното функциониране на организма и не могат да бъдат произведени или синтезирани в него.
Начин на употреба:
по 1 капсула на ден, с много течност.
================================================

Мултивитамини и минерали A - Z 50+


Подсилена формула за лица над 50 години

Опаковка: 150 капсули
Код: 30444
Цена: 39 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа Витамин А - 800 μg, Витамин В1 – 2,1 mg, Витамин В2 - 2,4 mg, Витамин В6 - 3,0 mg, Витамин В12 – 3,0 μg, Витамин С - 120,0 mg, Витамин D3 - 5,0 μg, Витамин Е - 12,0 mg, Витамин К1 - 30 μg, Фолиева киселина - 300,0 μg, Пантотенова киселина - 6,0 mg, Ниацин - 18,0 mg, Биотин - 150,0 μg, Магнезий - 75,0 mg, Желязо - 3,5 mg, Калий - 40,0 mg, Йод - 100,0 μg, Хлор - 36.3 mg, Мед - 1.0 mg, Хром - 60,0 μg, Молибден - 25,0 μg, Селен - 25.0 μg, Цинк - 5,0 mg, Калций - 162,0 mg.
Sanct Bernhard препоръчва:
За жизненост, енергичност и повишаване на работоспособността и имунитета. За ежедневна употреба при хора над 50 годишна възраст.
Действие:
“Мултивитамини и минерали A-Z“ на Sanct Bernhard е една богата и балансирана комбинация от всички жизнено необходими витамини и минерали. Количеството на приетите с храната витамини и минерали е минимално или поне недостатъчно. Нашето съвремие и начинът ни на живот ни задължават да се снабдяваме допълнително с тези ценни компоненти под формата на хранителни добавки.
Допълнително действие:
Витамините и минералите са част от ензимните ни системи и допринасят за нормалното функциониране на всички органи и системи в тялото. Повишават работоспособността и качеството на живот. Те са от голямо значение за нормалното функциониране на организма и не могат да бъдат произведени или синтезирани в него.
Начин на употреба:
по 1 капсула на ден, с много течност.
==============================================

100% натурални мултивитамини и минерали от зеленчуци

Зеленчуци, който не яде...!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30482
Цена: 50 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа зеленчуци на прах - 383,3 mg: от които домати, броколи, моркови, червено цвекло, див чесън, спирулина, аспержи, спанак, магданоз, целина, зеле, ликопен – 1 mg, витамин Е – 6 mg, калциев D-пантотенат - 2,4 mg, никотинамид – 3 mg, цинк – 0,4 mg, манган – 0,9 mg, витамин В2 – 0,41 mg, витамин В6 – 0, 38mg, витамин В1 – 0,29 mg, биотин - 44 μg, фолиева киселина - 44 μg , селен - 10 μg, бета каротен – 0,3 mg, витамин В12 - 1,38 μg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
авитаминоза, бедна на витамини и минерали храна, срив на имунната система, настинки и грип, тежки физически и психически натоварвания, хронична умора, стрес, нередовно хранене. За жизнененост, енергичност и компенсиране на негативния оксидантен стрес.
Действие:
Снабдява организма с жизненоважните витамини и минерали от много зеленчуци - броколи, моркови, цвекло, чесън, спирулина, аспержи, спанак, магданоз, целина, зеле и ликопен от домати. Витамините и минералите са част от ензимните ни системи и допринасят за нормалното функциониране на всички органи и системи в тялото.
Допълнително действие:
Витамините и минералите не могат да бъдат синтезирани в организма, затова е необходим редовен външен прием. Капсулите от зеленчуци на Sanct Bernhard са изключително подходящи, особено за хора, които са вегетарианци, вегани или са на диета. Възстановяват организма и след боледуване.
Начин на употреба:
2 пъти на ден по 2 капсули с чаша вода.
Знаете ли, че...
Зеленчуците заемат особено място в храненето на човека. Те са една от групите храни, признати за лидер в здравословното хранене. Много са ползите за здравето на човека от хранителен режим, богат на зеленчуци: ниско кръвно налягане, намален риск от сърдечно-съдови заболявания и инсулт, а вероятно и от някои видове рак, намален риск от заболявания на очите и проблеми с храносмилането. Необходимо е да се консумират различни видове, които да дадат на тялото микс от хранителни вещества.
==========================================

Супер калций от червени коралови водорасли

Супер калций от червени коралови водорасли, с най-висока степен на усвояемост!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30471
Цена: 39 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 610 mg екстракт от червени коралови водорасли (Lithothamnium calcareum) на прах, като от тях калций – 180 mg. Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при: намалена костна плътност, остеопороза, артрит, остеоартрит, проблеми и болки в костите и ставите, сърдечно-съдови проблеми. За здрави кости, зъби, коса, кожа и нокти.
Действие:
Биологичната сила на този вид калицй се определя от специфичната му пореста структура, благодарение на която се усвояването е изключително ефективно. В него се съдържат още магнезий (2,5%), бор, мед, манган, селен, цинк и много други микроелементи и минерали (общо 74 на брой). Магнезиеят е нужен за добрата абсорбция на калция от организма, а микроелементът Бор определя биовиталността на продукта. Екстрактът от богатите на минерали червени водорасли се абсорбира изключително лесно от организма и подпомага образуването на коститe, зъбите, кожата и косата, подобрява функциите и на храносмилателната система. Играе важна роля в кръвосъсирването, активирането на езнимните процеси и стабилизирането на клетъчните мембрани.
Допълнително действие:
Калцият от червени водорасли е уникален и най-добре усвоимият калций - с 20% по-ефективно усвоим от калция в млечните продукти и с малко над 40 % от трикалциевия фосфат. Не съдържа пестициди, консерванти и оцветители. Изцяло растителният му произход го прави подходящ за вегетарианци.
Начин на употреба:
По 1 до 3 капсули на ден с вода.
Знаете ли, че...
Суперекологичен източник на биологично усвоим калций - червените водорасли Lithothamnium calcareum, са част от семейството на кораловите водорасли. Те обитават ограничени територии около чистите брегове на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. Жизненият цикъл на водораслите е четири-пет години. За този относително кратък период те усвояват голямо количество минерали от морето
==================================================

Калций + витамин D3

Калций – минералът на дълголетието!
Предотвратете остеопорозата!
Заздравете костите!

Опаковка: 150 таблетки
Код: 30425
Цена: 30 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа: 400 mg калций и 2,5 g витамин D3 (100 I.E.). Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при: остеопороза, болки в ставите, чупливост на ноктите, мускулни крампи (спазми), екземи, сърцебиене, безсъние, избухливост, нарушено храносмилане и киселини, при сърдечно-съдови
заболявания.
Действие:
Разумна комбинация за подпомагане на костите. Калцият поддържа човешката костна система стабилна и здрава. Значението на витамин D3 е в допълнителното улесняване на усвояването на калций от организма. За здрави кости, зъби и венци.
Допълнително действие:
Комбинацията калций и витамин D3 подпомага регулирането на кръвното налягане и пулса, нормалното кръвосъсирване, дейността на щитовидната жлеза, сърдечно-съдовата и храносмилателната системи.
Начин на употреба:
2 пъти на ден по 1 таблетка с чаша вода преди хранене.
Знаете ли, че...
Три таблетки калций + витамин D3 съдържат толкова калций, колкото 1 литър прясно мляко! В таблетките на Sanct Bernhard калцият е в комбинация с витамин D3, тъй като само тогава калцият може да се усвои от червата. Без витамин D3 една част от приетия калций се изхвърля неизползван. Витамин D3 осигурява и вграждането на калций в зъбите и костите.
През 2007 година таблетките калций+витамин D3 на Sanct Bernhard получават оценка “добър продукт” от асоциацията на потребителите ”ÖKO-TEST”.

=============================================

Калций + Магнезий

Калций – минералът на дълголетието!
За здрави кости, нормална сърдечно-съдова и храносмилателна дейност!

Опаковка: 400 таблетки
Код: 30410
Цена: 39 лв
Състав:
Всяка таблетка съдържа 120 mg чист калций и 50 mg чист магнезий.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
мускулни крампи (спазми), болезненост на ставите, чупливост на ноктите, екземи, сърцебиене, безсъние, избухливост, нарушено храносмилане и киселини, при остеопороза и сърдечно-
съдови заболявания.
Действие:
Калцият и магнезият (като макроелементи) подпомагат: оформянето на неорганичната субстанция на костите и зъбите, заздравяването на венците, нормалното функциониране на сърдечно-съдовата,
храносмилателната и имунната системи.
Допълнително действие:
Комбинацията подпомага: синтеза на множество хормони и ензимни системи, регулирането на кръвното налягане и пулса, предаването на нервните импулси, дейността на щитовидната и задщитовидната жлези, регулирането на костната плътност, функционирането на нервната система. Калцият подпомага контракциите на мускулите, а магнезият – тяхното разпускане.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1 или 2 таблетки (до 5-6 общо) с чаша вода преди хранене. Препоръчително е таблетките калций + магнезий да се вземат редовно за по-дълъг период от време.
Знаете ли, че...
Калцият и магнезият са макроелементи, от които човек има непрекъсната нужда – дневните дози за поддържане на добро здраве са най-големи при тях. В човешкото тяло се намират основно в костите и зъбите – 99% от калция и значителна част от магнезия. Останалата част са в мускулите и кръвта.
=====================================================

Омега – 3 рибено масло

За здрава кръвоносна система, кожа, нокти, коса!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30412
Цена: 19,50 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 500 mg ценно рибено масло (смесен концентрат от масло от сьомга) с над 30% естествени, сложни ненаситени омега - 3 мастни киселини EPA (около 18%), DHA (около 12%) и DPA (около 2,5%) и 3,4 mg естествен витамин Е.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
заболявания на сърцето и мозъка, акне, лупус, псориазис и други кожни проблеми, при проблемна кожа и зъби, чупливи нокти, проблеми с капилярите, кръвни съсиреци, разширени вени, стерилитет, предменструален синдром (ПМС), артрит и проблеми със ставите, проблеми с кръвното налягане и нивата на холестерола и триглицеридите, депресии, при възпалителни процеси.
Действие:
Омега 3 мастни киселини и витамин Е подпомагат нормалното функциониране на сърдечно-съдовата, кръвоносната, имунната и опорно-двигателната системи.
Допълнително действие:
Комбинацията подпомага: изграждането и стабилизирането на клетъчните мембрани, клетъчното дишане, неутрализирането на свободните радикали, поддържането на баланса на хормоналните нива; предпазването на лигавиците на устата, носа, гърлото и храносмилателната ситема; поддържането на нормалните функции на кожата, ставите, кръвоносните съдове, сърцето и мозъка, контролиране нивата на холестерола в кръвта и мазнините в тялотo.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1-2 капсули с чаша вода преди хранене.
Знаете ли, че...
За да се отговори на специфичните физически и духовни изисквания през всеки етап от живота, трябва да се обръща внимание на храненето. Нездравословните житейски навици, неправилното хранене, недостатъчното движение, алкохолът и никотинът нарушават жизнеспособността. Капсулите Омега - 3 рибено масло от сьомга допълват храната и осигуряват на организма важните сложни ненаситени Омега - 3 мастни киселини, които организмът не може да образува сам в биологически- активна високо концентрирана форма. Когато необходимото количество е налице, човек произвежда множество хормоно-подобни вещества, които регулират всички функции и системи в човешкото тяло.
Витамин Е е мастноразтворим мощен антиоксидант и е известен като „витаминът, който забавя стареенето!”
======================================

Масло от черен дроб на треска

Здраве от ледените води на океана за деца и възрастни!
Изключително богат източник на Омега -3!

Опаковка: 200 капсули
Код: 30440
Цена: 39 лв.
Състав:
Всяка капсула съдържа 500 mg масло от черен дроб на риба треска, от които над 80% ненаситени мастни киселини. Съдържа още витамин А и витамин D.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Лечение на заболявания на костите и ставите, зрителни нарушения, заболявания на кожата и лигавиците. За активиране на имунната система. Прилага се за профилактика на сърдечно-съдовата система, за намаляване на холестерола и затлъстяването, при депресивни състояния по време на бременност и след
раждане.
Действие:
Маслото от черен дроб на треска съдържа две от най-важните ненаситени мастни киселини DHA (докозахексаенова киселина) и EPА (ейкозапентаенова киселина), както и естествени форми на витамини А и Д. DHA е мастна киселина, която е от съществено значение за здравето на нервната система и очите. EPА е полезна за сърдечно-съдовата система, намалява възпалителните процеси в организма. Тези противовъзпалителни свойства правят EPА особено полезна за хората, които страдат от артрит. Витамин А е необходим за зрението и за здрава кожа, както и за заздравяване на лигавиците, включително лигавицата на храносмилателния тракт.
Допълнително действие:
Витамин D е от съществено значение за поддържането на здрави кости и зъби. Подпомага имунната система и намалява риска от развитие на автоимунни заболявания. Витамин D е необходим за поддържане на нормално кръвно налягане. Последните изследвания посочват значението на DHA като фактор за овладяване на депресивни състояния. За бременните и кърмещи жени е задължително да приемат с храната DHA, за да подкрепят правилното развитие на нервната система на бебето.
Начин на употреба:
2 - 3 пъти на ден по 2 капсули непосредствено преди храна, за да се улесни оптималното усвояване. Подходящ за деца, бременни и кърмещи.
Знаете ли, че...
Начинът, по който се събира и съхранява маслото от черен дроб на треска, е изключително важен за получаването на висококачествен продукт и за запазване на ценните предимства на полиненаситените киселини и витамините. В продуктът на Sanct Bernhard се използват само риби, уловени в чисти арктически води. Тези студени океански води съдържат хранителни вещества, идеални за растежа на здрави трески. Маслото от черния дроб на рибите се извлича максимално бързо. Това е важен момент, тъй като, за да се запази качеството и да се предпази от гранясване, се използва технология на безкислородно извличане, съхранение и пълнене в капсули. В крайна сметка готовият продукт съдържа пречистено масло от черен дроб на треска, богато на хранителни вещества и естествени антиоксиданти.
==========================================

Omega 3 – Perilla oil

Тайната на китайските владетели за здрава кръвоносна система, кожа, нокти, коса!

Опаковка: 150 капсули
Код: 30480
Цена: 58,50 лв.
Състав:
Всяка капсула съдържа масло от перила - 500 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
заболявания на сърцето и мозъка, акне и кожни проблеми, чупливи нокти, проблеми с капилярите, кръвни съсиреци, разширени вени, стерилитет, предменструален синдром (ПМС), артрит и проблеми със ставите, проблеми с кръвното налягане и нивата на холестерола и триглицеридите, депресии, при възпалителни процеси.
Действие:
Маслото от перила е най-богатото на омега 3 мастни киселини. Подпомага здравето на сърцето, съдовата система, опорно-двигателната система, поддържа нормалните стойности на холестерола, заздравява косата, ноктите и кожата. Детоксикира и регенерира черния дроб. Има противовъзпалителен ефект.
Допълнително действие:
Омега 3 киселините са изключително важни за: изграждането и стабилизирането на клетъчните мембрани, клетъчното дишане, неутрализирането на свободните радикали, поддържането на баланса на хормоналните нива; предпазването на лигавиците на устата, носа, гърлото и храносмилателната система; поддържането на нормалните функции на кожата, ставите, кръвоносните съдове, сърцето и мозъка; контролирането на нивата на холестерола в кръвта и мазнините в тялото.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1-2 капсули с вода.
Знаете ли, че...
Дълбоко пазената тайна на китайските владетели от древността до ХХ век е действието на многогодишното растение Перила (Perilla frutescens). То е най-богатото в растителния свят на жизненоважните Омега 3 мастни киселини. Приближените на императорите векове наред им приготвяли Перилата при астма, висока температура, кашлица; като противоотрова, като антимикробно и антисептично средство, за подобряване на храносмилането и като тоник.
Известно е, че в съвременен Китай съществувал таен завод, в който се произвеждали различни продукти от Перила, използвани само за лидерите на комунистическата партия. Те пазели в дълбока тайна основната съставка на продуктите, които консумирали за детоксикация, за запазване на жизнеността и бодрия ум, за осигуряване на нормално функциониране на най-важните органи и системи в тялото, независимо от начина им на живот – маслото с изключително висока биологична активност.
======================================

Масло от тиквени семки

Страдате ли от уголемяване на простатата и често уриниране?
Вече има решение – капсули с масло от медицинска тиква!

Опаковка: 130 капсули
Код: 30446
Цена:30 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 500 mg чисто масло от семената на зряла медицинска тиква.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП), простатит и поддържане функциите на пикочния мехур. За намаляване симптомите при ДХП: болка и парене по време на уриниране, трудно уриниране, възпаление на пикочните пътища. Подобрява мъжката сексуалност.
Действие:
Това, което прави медицинската тиква от Щирия толкова специална, в сравнение с обикновенната, е съдържанието на голям набор от биологично активни вещества и витамини - витамини А, В1, В2, В6, С, D, E и К, специфични ненаситени мастни киселини и фитостероли и протеини.
Доброкачествената хиперплазия на простатата е доста често срещано състояние при мъжете. Симптомите започват след 40-45 годишна възраст, а почти 90% от мъжете над 64 години имат оплаквания, свързани с този орган. Най-честите симптоми на ДХП са: трудно започване на уриниране, слаба струя, чувство за недостатъчно изпразване на пикочния мехур, често уриниране през нощта и др. Освен това, увеличената простата и застоя на урина, са предпоставка за възникване на инфекции на пикочните пътища и дори рак на простатата. Съставките в маслото от медицинска тиква действат като инхибират (подтискат) определен хормон, ‘’виновен ‘’ за уголемяването на простатата. Помага за оптимизиране функциите на пикочния мехур при мъжете и жените.
Допълнително действие:
Маслото от тиквени семки не позволява образуване на бъбречни камъни от калциев оксалат. С наличието на фитостероли се обяснява понижаването на нивата на холестерола и предпазването от някои видове рак. Естествен източник на цинк, което обяснява ползите от него за здравето на простатата и за подобряване на мъжката сексуалност. Фитостеролите подпомагат и имунната система. Маслото има противовъзпалителен ефект и е източник на растителни антиоксиданти. Ефективно намалява възпалението, без страничните ефекти на противовъзпалителните лекарства.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1 капсула с храната.
Знаете ли, че...
Медицинската тиква е селектирана и култивирана в областта Щирия - екологично чисти райони в югоизточна Австрия. Точното латинско наименование на този специален сорт е Cucurbita Pepo convar L. Var citrullina styriaca. Познат е от преди повече от 300 години, но се отглежда само в няколко региона в света, поради необходимостта от специфични географски условия. Индианските племена са ги използвали за лечение на бъбречни проблеми и премахване на паразити от червата. Проучване установява, че семената съдържат значително количество L-триптофан – аминокиселина която е необходима, за да се предпазим от депресия.
============================================

Омега 7 - Масло от облепиха

Супер формула - истински извор на сили и здраве за стомашно-чревния тракт, имунната система и егенеративните функции на организма!

Опаковка: 100 капсули
Код: 30450
Цена:90 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 500 mg чисто масло от облепиха (Hippophae rhamnoides L.)
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, гастрити, колити, хемороиди, чернодробни проблеми, очни проблеми и дегенеративни заболявания, авитаминоза, проблеми с нивата на кръвната захар и липидите, трудно заздравяващи рани, преди и след лъчетерапия.
Действие:
Притежава регенеративно, общоукрепващо, имуностимулиращо, антиоксидантно, антирадиационно, противотуморно действие.
Допълнително действие:
Подобрява метаболизма и забавя процесите на стареене. Понижава риска от тромботични, атеросклеротични заболявания и проблеми на сърдечно-съдовата система, поради мощно антиоксидантно действие, като наред с това неутрализира свободните радикали, увреждащи клетъчните мембрани. Препятства развитието на старческа катаракта, подпомага зрението във всички възрасти. Подобрява имунитета и потентността. Мощен източник на провитамин А и витамин Е, особено подходящ преди и след лъчетерапия.
Начин на употреба:
2-3 пъти на ден по 1 капсула.
Знаете ли, че...
Маслото от Облепиха е един от най-богатите източници на природни витамини и биологично активни вещества: съдържа високи концентрации на витамини А, Е, С, В1, В2, В4, В6, В9, фолиева и никотинова киселини; каротеноиди, фосфолипиди, стероли, натрий, магнезий, желязо, манган и други микроелементи. По съдържание на витамин А и Е маслото от семената на облепиха превъзхожда всички плодове и зеленчуци.
В Русия използването на облепихата е свързано освен с традициите на народната медицина и с търсене на ефективен начин за защита на човешката клетка от израждане при радиацията.
=============================================

Масло от черен кимион + витамини и мастни киселини

В Черното семе има лек за всичко, освен смъртта“
Древно послание от Изток

Маслото на фараоните

Опаковка: 180 капсули
Код: 30409
Цена: 49 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 500 mg чисто египетско масло от черен кимион, естествен витамин Е-10 I.E, пантотенова киселина - 6 mg фолиева киселина - 100 g и биотин - 100 g.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
алергии, астма, главоболие, мигрена, срив на имунната система, паразитни заболявания и противопаразитно въздействие (като основно или съпътстващо действие), хипертония и повишен холестерол, язва, гастрит, газове, отпадналост, хронична умора.
Действие:
Уникалният състав на маслото от черен кимион определя основните му действия: имуностимулиращо, противотуморно, антибактериално. Регулира хормоналния и липиден баланс, стойностите на артериалното налягане.
Допълнително действие:
Подобрява функциите на тимусната жлеза, стимулира костния мозък, подобрява кръвоснабдяването, стимулира сексуалната активност, богат източник на незаменими аминокиселини. Заздравява кожата, ноктите и косата.
Начин на употреба:
2 пъти дневно по 1-2 капсули се приемат с вода или друга течност.
======================================

Чисто масло от черен кимион

Опаковка: 250 ml
Код: 30445
Цена: 58,50 лв.
Състав:
100% чисто масло от египетски черен кимион (Nigella Sativa Seed Oi)
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
алергии, астма, главоболие, мигрена, срив на имунната система, паразитни заболявания и  ротивопаразитно въздействие (като основно или съпътстващо действие), хипертония и повишен холестерол, язва, гастрит, газове, отпадналост, хронична умора.
Действие:
Уникалният състав на маслото от черен кимион определя основните му действия: имуностимулиращо, противотуморно, антибактериално. Регулира хормоналния и липиден баланс, стойностите на артериалното налягане.
Допълнително действие:
Подобрява функциите на тимусната жлеза, стимулира костния мозък, подобрява кръвоснабдяването, стимулира сексуалната активност, богат източник на незаменими аминокиселини. Заздравява кожата, ноктите и косата.
Начин на употреба:
2 пъти дневно по 1-2 капсули се приемат с вода или друга течност.
===============================================

Алое - 1000 ml чист сок

За истинско здраве и красота!

Опаковка: 1000 ml
Код: 30403
Цена: 39 лв
Сокът от Алое Вера се добива от вътрешния сок на пресни растения алое (aloe vera barbadensis miller). Използва се само неразреденият сок. Грижливата преработка, незабавна след брането, гарантира запазването на всички полезни компоненти.
Състав:
Сок от Алое Вера (aloe vera barbadensis miller) – (99,7%).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
срив на имунната система, алергични заболявания, екземи, дерматити, акне, херпес симплекс, туморни заболявания, стомашни проблеми, диабет, атеросклероза, отпадналост, проблемна кожа, повишен холестерол, рани, контузии, болки в мускули и сухожилия, възпаления на дихателните пътища, болки и шум в ушите, хемороиди, бактериални и вирусни инфекции.
Действие:
Сокът от алое има доказано имуномодулиращо, антиоксидантно, противовъзпалително, противотуморно действие. Подобрява обменните процеси в организма.
Допълнително действие:
Има мощно противоалергично, антибактериално, болкоуспокояващо, регенеративно действие. Подобрява храносмилателната и отделителната системи и еластичността на кръвоносните съдове. Повлиява положително подвижността на ставите и мускулите. Поради факта, че е изцяло естествен продукт, са възможни малки вариации на външен вид, цвят и вкус, които не намаляват качеството на сока.
Сокът от Алое Вера е мощен източник на:
аминокиселини (в това число 8 незаменими), витамини (А, В1, В2, В6, В12, С и Е, фолиева киселина и никотина-мид), микро- и макроелементи (калций, натрий, желязо, калий, хром, магнезий, манган, мед и цинк).
Начин на употреба:
3 пъти дневно преди хранене по 20 ml (около 2 супени лъжици) сок от алое вера, смесен с плодов сок.
============================================

Алое Вера + витамини


Бъдете здрави с "Царицата на растенията”!

Опаковка: 100 капсули
Код: 30417
Цена: 65 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 200 mg висококачествен концентрат от алое вера 200:1 (съответства на около 3,6 литра сок от алое вера за всяка опаковка), 75 mg витамин С, 12 mg витамин Е от естествени източници, 6,1 mg амид на никотиновата киселина, 4,8 mg пантотенова киселина, 825 μg витамин B2, 757 μg Vitamin B6, 583 μg витамин B1, 77 μg фолиева киселина, 88 μg биотин, 2,75 μg витамин B12.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
срив на имунната система, алергични заболявания, екземи, дерматити, акне, херпес симплекс, туморни заболявания, стомашни проблеми, диабет, атеросклероза, отпадналост, проблемна кожа, повишен холестерол, рани, контузии, болки в мускули и сухожилия, възпаления на дихателните пътища, болки и шум в ушите, хемороиди, бактериални и вирусни инфекции.
Действие:
Сокът от алое има доказано имуномодулиращо, антиоксидантно, противовъзпалително, противотуморно действие. Подобрява обменните процеси в организма.
Допълнително действие:
Има мощно противоалергично, антибактериално, болкоуспокояващо, регенеративно действие. Подобрява храносмилателната и отделителната системи и еластичността на кръвоносните съдове. Повлиява положително подвижността на ставите и мускулите. Поради факта, че е изцяло естествен продукт, са възможни малки вариации на външен вид, цвят и вкус, които не намаляват качеството на сока.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1 капсула с вода.
============================================

Нони - 1000 ml био сок

Сокът на дълголетието!
Мощен имуномодулатор и силен антиоксидант!

Опаковка: 1000 ml чист сок от Нони
Код: 30402
Цена: 80 лв

100% чист сок с високо качество от прясно откъснати плодове Нони от контролиран биологичен район.

Нашият витален сок Нони се получава от чист сок от плодовете на Morinda citrifoli, отглеждани в Таити, в контролиран биологичен регион. Използваните плодове се берат и свежи се преработват грижливо, така че сокът да запази пълната сила на плода. Виталният Био сок-Нони на Sanct Bernhard е получил разрешение от Федерално бюро за защита на потребителя и безопасност на хранителните продукти (BVL) съгласно Наредба (EС) № 258/97, Novel Food 2003/426/EС и е доказал равностойността с оригиналния продукт.
Състав:
100% чист сок от нони от контролиран биологичен район.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
вирусни и бактериални инфекции; диабет; регулиране на кръвното налягане; хепатит; тумори, кисти; безплодие, менструални болки, запушени маточни тръби, артрит и ставни болки; остеопороза и фрактура на костите; астма, синузит, кашлица, катар, бронхит; мигрена и главоболие, депресия; болести на простатата; изгаряния; при проблеми на черния дроб, бъбреците, пикочния мехур, дебелото черво.
Действие:
Виталният Био Сок от плода на Нони (Morinda citrifolia L) е един от най-силните антиоксиданти, познати на човека. Ефективно подпомага състоянието и дейността на сърдечно-съдовата и храносмилателната системи. Има мощен болкоуспокояващ ефект. Подобрява клетъчната обмяна и регенерацията. Нормализира кръвното налягане.
Допълнително действие:
Високоефективен общотонизиращ продукт. Притежава антибактериални и противовъзпалителни свойства. Стимулира имунната система чрез активиране на Т-клетките и макрофагите, в резултат на което има и противотуморна активност. Подобрява сексуалната функция.
Начин на употреба:
веднъж дневно, половин час преди хранене по 25 ml. чист сок или разреден с малко течност.
Знаете ли, че...
Плодът на диворастящия Нони (Morinda citrifolia L) от 2000 години е ценен хранителен продукт за коренните жители на Полинезийските острови. Топлият тропически климат и плодородната почва създават перфектни условия за развитие и отлично качество. Плодовете са от контролиран биологичен регион и се преработват прясно набрани. В Полинезия се използва в народната медицина още от древността. Счита се за свещено растение поради многостранното му оздравяващо действие върху човешкия организъм и като мощен източник на енергия.
* Заради специфичния си мирис и вкус при употреба може да се смесва с плодови сокове.
* След отваряне, съхранявайте в хладилник и употребете в продължение на 6 седмици.
========================================

Био сок Годжи

100% чист био сок от Годжи Бери – за силна имунна система, здрав черен дроб, засилена Ин енергия, плодовитост и добро зрение!

Опаковка: 1000 ml био-сок от Годжи
Код: 30474
Цена: 80 лв
Състав:
100 % чист био сок от годжи (лиций), (без захар и консерванти). Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при: срив на имунната система, умора, отпадналост, проблеми със сърдечно-съдовата дейност и черния дроб, дегенеративни проблеми със зрението, еректилна дисфункция.
Действие:
Съдържа 8 жизненоважни аминокиселини, микроеелементи – фосфор, цинк, калций, желязо, мед, калий, магнезий, натрий и селен, витамини - B1, B2, B6, A, E, C. Според последните проучвания, количествoтo витамин C e изключително много. Поради богатия си състав, сокът от годжи има и широкоспектърно действие: антибактериално, антимикотично, антиоксидантно, тонизира черния дроб и бъбреците, подхранва кръвта, овлажнява белите дробове, увеличава производството на сперматозоиди и осигурява цялостна детоксикация на организма.
Допълнително действие:
Изключително богат на естествени антиоксиданти с високо съдържание на: лутеин, зеаксантин, бета-каротен и др. Подходящ за поддържане здравето на очите. В състава на годжи има и много полизахариди, които подобряват структурата на чревния епител, повишават усвояването на минерали, регулирането на глюкозата в кръвта. Понижава холестерола, засилва метаболизма, забавя стареенето.
Начин на употреба:
1 път на ден 50 мл – чист сок, подсладен с мед или разреден с малко вода. Препоръчва се да се разклати добре преди употреба. Да се съхранява в хладилник и да се консумира до 3 седмици след отварянето му. Поради факта, че е изцяло естествен продукт, в периода на употреба се допускат вариации във външния вид и цвета, които не променят качеството му.
=====================================
goji caps

Годжи капсули

Екстракт от Годжи и витамин С

Опаковка: 90 капсули
Код: 30475
Цена: 65 лв
Начин на употреба:
2 пъти на ден по 1 капсула с вода.
Състав:
Всяка капсула съдържа екстракт от плодове на годжи – 500 mg, от които полизахариди минимум 250 mg, витамин С – 30 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
срив на имунната система, умора, отпадналост, проблеми със сърдечно-съдовата дейност и черния дроб, дегенеративни проблеми със зрението, еректилна дисфункция.
Действие:
Съдържа 8 жизненоважни аминокиселини, микроеелементи – фосфор, цинк, калций, желязо, мед, калий, магнезий, натрий и селен, витамини - B1, B2, B6, A, E, C. Според последните проучвания, количествoтo витамин C e изключително много. Поради богатия си състав, сокът от годжи има и широкоспектърно действие: антибактериално, антимикотично, антиоксидантно, тонизира черния дроб и бъбреците, подхранва кръвта, овлажнява белите дробове, увеличава производството на сперматозоиди и осигурява цялостна детоксикация на организма.
Допълнително действие:
Изключително богат на естествени антиоксиданти с високо
съдържание на: лутеин, зеаксантин, бета-каротен и др. Подходящ за поддържане здравето на
очите. В състава на годжи има и много полизахариди, които подобряват структурата на чревния
епител, повишават усвояването на минерали, регулирането на глюкозата в кръвта. Понижава
холестерола, засилва метаболизма, забавя стареенето.
Начин на употреба:
2 пъти на ден по 1 капсула с вода.
==========================================
nar 1000

Био сок Нар

За силна имунна система и жизненост!
За плодовитост и тънка талия!

Опаковка: 1000 ml
Код: 30476
Цена: 50 лв
Състав:
100 % чист био сок от нар (без захар и консерванти).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
срив на имунната система, настинки и грип, стомашно-чревни разстройства, възстановяване след инфекциозни заболявания и операции, бъбречни кризи и колики. Препоръчва се също при трескави състояния, малария, ангина, кашлица, пневмония, висока температура, дерматити, изгаряния, натравяния, еректилна дисфункция, бавно изгаряне на мазнините на талията.
Действие:
антиоксидантно (30 мл сок от нар съдържа 3 пъти повече антиоксиданти от 30 мл зелен чай или червено вино) – може да предотврати развитие на атеросклероза. Тонизиращо и укрепващо – предотвратява сърдечно-съдовите заболявания, укрепва сърцето и повишава работоспособността. Има още диуретично, противовъзпалително, антисептично и обезболяващо действие. Съдържащите се в него антиоксиданти увеличават нивата на азотен окис. Той от своя страна отпуска стените на кръвоносните съдове и увеличава
притока на кръв към мъжкия полов орган, и съответно подобрява мъжката полова функция.
Допълнително действие:
Сокът от нар съдържа калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий, а по количеството калий многократно превъзхожда други плодови сокове. Стимулира кръвообращението, намалява холестерола и регулира водно-солевия обмен, регулира кръвната захар. Препоръчва се в лечебното хранене на страдащите от хипертония и сърдечна недостатъчност. Повишава устойчивостта на организма към радиация. Подхранва кожата, стимулира растежа на косата и укрепва ноктите. Една чаша дневно спомага за намаляване на серумните нива на свободните мастни киселини (FFA), забавя процесите на стареене, намалява риска от някои ракови заболявания – рак на кожата и гърдата при жените и на простатата при мъжете.
Начин на употреба:
1 път на ден 50 мл – чист сок, подсладен с мед или разреден с малко вода. Препоръчва се да се разклати добре преди употреба. Трябва да се съхранява в хладилник и да се консумира до 1-1,5 месеца след отварянето му. Поради факта, че е изцяло естествен продукт, са възможни малки вариации на външен вид, цвят и вкус, които не намаляват качеството на сока.
Забележка:
Консултирайте се с лекар преди употреба, ако имате язва на стомаха или гастрит с повишена киселинност на стомашния сок!
=================================
nar caps

Нар капсули

За силна имунна система и жизненост!
За плодовитост и тънка талия!

Опаковка: 90 капсули
Код: 30447
Цена: 50 лв
Състав:
всяка капсула съдържа екстракт от нар – 500 mg, от които минимум 200 mg (40%) елагова киселина, витамин С - 30 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
срив на имунната система, настинки и грип, стомашно-чревни разстройства, възстановяване след инфекциозни заболявания и операции, бъбречни кризи и колики. Препоръчва се също при трескави състояния, малария, ангина, кашлица, пневмония, висока температура, дерматити, изгаряния, натравяния, еректилна дисфункция, бавно изгаряне на мазнините на талията.
Действие:
антиоксидантно (30 мл сок от нар съдържа 3 пъти повече антиоксиданти от 30 мл зелен чай или червено вино) – може да предотврати развитие на атеросклероза. Тонизиращо и укрепващо – предотвратява сърдечно-съдовите заболявания, укрепва сърцето и повишава работоспособността. Има още диуретично, противовъзпалително, антисептично и обезболяващо действие. Съдържащите се в него антиоксиданти увеличават нивата на азотен окис. Той от своя страна отпуска стените на кръвоносните съдове и увеличава притока на кръв към мъжкия полов орган, и съответно подобрява мъжката полова функция.
Допълнително действие:
Сокът от нар съдържа калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий, а по количеството калий многократно превъзхожда други плодови сокове. Стимулира кръвообращението, намалява холестерола и регулира водно-солевия обмен, регулира кръвната захар. Препоръчва се в лечебното хранене на страдащите от хипертония и сърдечна недостатъчност. Повишава устойчивостта на организма към радиация. Подхранва кожата, стимулира растежа на косата и укрепва ноктите. Една чаша дневно спомага за намаляване на серумните нива на свободните мастни киселини (FFA), забавя процесите на стареене, намалява риска от някои ракови заболявания – рак на кожата и гърдата при жените и на простатата при мъжете.
Начин на употреба:
2 пъти на ден по 1 капсула с вода.
==============================================
mangostan

Био сок Мангостийн

100% чист био сок от Мангостийн – плодът с най-високо съдържание на ксантони – най-мощните антиоксиданти!

Опаковка: 1000 ml
Код: 30484
Цена: 129 лв
Състав:
100 % чист био сок от мангостийн - Garcinia mangostana (без захар и консерванти).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
срив на имунната система, настинки и грип, вирусни заболявания, бактериални инфекции, диария, тревожност, световъртеж, кожни проблеми, хипертония, хипогликемия, атеросклероза, атрит, остеопороза, проблеми с очите, наднормено тегло, камъни в бъбреците.
Действие:
Антиоксидантно, тонизиращо, обезболяващо, антибактериално, противовъзпалително, антидепресивно, антитуморно. Богат на естествени флавоноиди, полифеноли, както и с високо съдържание на ксантони - най-мощните природни антиоксиданти. Укрепва здравето на целия организъм и особено на опорно-двигателната, сърдечно-съдовата, дихателната и отделителната системи. Забавя стареенето на клетките.
Допълнително действие:
Последните научни изследвания показват активност срещу няколко вида рак, включително на гърдата и на черния дроб, както и при левкемия. Освен това, мангостийн показва анти-хистаминово и противовъзпалително действие.
Начин на употреба:
1 път на ден 50 мл – чист сок, подсладен с мед или разреден с малко вода. Препоръчва се да се разклати добре преди употреба. Да се съхранява в хладилник и да се консумира до 3 седмици след отварянето му. Поради факта, че е изцяло естествен продукт, в периода на употреба се допускат вариации във външния вид и цвета, които не променят качеството му.
Знаете ли, че...
Мнгостийн е малко и много бавно растящо вечнозелено тропическо дърво. Ксантоните са обект на много научни изследвания в продължение на няколко десетилетия. Двата най-полезни ксантона, намерени в мангостийн, се наричат Alpha Mangostin и Gamma Mangostin. Според професионални издания като „Free Radical Research“, „Journal of Pharmacology“ и „The Indian Journal of Experimental Biology”, точно тези два ксантона „...имат значителен ефект върху сърдечно-съдовите заболявания, представляват естествен антибиотик, имат доказани антивирусни и антивъзпалителни свойства и са сред най-мощните антиоксиданти, които се срещат в природата.“
===========================================

echinacea

Ехинацея

Имуностимулиращ био сок
Естествена природна ваксина, подходяща за възрастни и за деца над 4 години

Опаковка: 200 ml
Код: 30464
Цена: 48 лв
Състав:
Чист био сок от пресни цветове на ехинацея (Echinacea purpurea) от сертифицирани биологични ферми. (1: 0,85)
Sanсt Bernhard препоръчва за подпомагане при:
срив в имунната система, грип и вирусни заболявания (препоръчителен е превантивен прием преди началото на грипни епидемии), бактериални инфекции, особено на дихателните пътища (бронхити, пневмонии), и пикочно-половата система, артрит, ревматизъм, простатит, аденом, възпалителни процеси на женските полови органи, за спиране развитието на туморни образувания.
Действие:
Ехинацеята е мощен природен имуностимулатор и естествен антибиотик. За разлика от традиционните антибиотици, които убиват бактериите директно, ехинацеята действа чрез стимулиране на имунния отговор, като по този начин не предизвиква никакви вредни последици за организма. Активно прочиства лимфната система, кръвта, бъбреците и черния дроб.
Допълнително действие:
Ехинацеята стимулира производството на „борещите” се с инфекциите Т- и В-лимфоцити, подпомага тяхната имуноактивност, активира синтеза на интерферон - едно от най-мощните оръжия на организма в борбата с инфекциите, който убива патогените и предотвратява репродукцията им. Повишава биологичния капацитет на патоген-поглъщащи клетки, наречени макрофаги.
Начин на употреба:
Сокът се пие преди хранене - чист или разреден с малко вода.
  • За възрастни и деца над 16 години: 2 пъти на ден по 5 ml.
  • За деца от 10 до 16 години: 2 пъти на ден по 4 ml или 1 път по 6 ml.
  • За деца от 4 до 10 години: 2 или 3 пъти на ден по 2 ml.
Знаете ли, че...
Ехинацеята е толкова популярна, че само във Великобритания продажбите от нея се равняват на 30 милиона паунда годишно, а през зимния сезон се купува по едно пакетче (дневен прием) на всяка минута. Родината на ехинацеята е Северна Америка, където е била известна от векове, като средство за борба с редица инфекции. Съдържа високоактивни вещества, най-силно действащите от които са ехинацен, ехинолон, ехинакозид, ехинацин B, ехинацеин. Растението е ефективно срешу повече от 200 различни вируси и други патогенни микроорганизми, като дори подтиска развитието на стафилококи, стрептококи, вирусите на грипа и херпеса.
====================================
vitamini pchelno mlechice

Капсули витамини + пчелно млечице

За силна имунна система и жизненост!

Опаковка: 120 капсули
Код:  30469
Цена: 65 лв
Състав:
всяка капсула съдържа лиофилизирано пчелно млечице – 170 mg (отговарящо на 500 mg природно пчелно млечице), витамин Е - 34,2 mg (50 I.E.), витамин В1 - 1,8 mg, витамин В2 - 2,5 mg, витамин В6 - 2,3 mg, витамин В12 - 8,3 μg, ниацин - 18,2 mg, пантотенова киселина - 14,4 mg, фолиева киселина - 230 μg и биотин – 264 μg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
срив на имунната система, настинки и грип, тежки физически и психически натоварвания, липса на апетит, хронична умора, климактерични смущения, заболявания на стомашно-чревния тракт, хроничен запек, неврози, особено придружени с безсъние, чернодробни заболявания. Препоръчва се също при атеросклероза, хипер- и хипотония, атеросклероза на съдовете на долните крайници, стенокардия и състояния след прекаран инфаркт на миокарда, бронхиална астма, нарушена лактация, ставни заболявания с възпалителен характер, себорея и др.
Действие:
антивирусно, антибактериално, имуностимулиращо, подобрява обмяната на веществата, апетита, физическия и психически тонус.
Допълнително действие:
подобрява кръвообразуването, регулира нивата на холестерола, стимулира функциите на жлезите с вътрешна секреция, забавя стареенето. Пчелното млечице стимулира растежа на стволовите клетки (базови клетки, които могат да се делят и да се превръщат в широка група клетки по сигнал на организма).
Начин на употреба:
1 капсула 1 път на ден с чаша вода. Препоръчва се да се приема на гладно - сутрин или на обяд. Противопоказания за прием на пчелно млечице са алергията към него, болест на Адисон (хипокортицизъм) и неопластични процеси.
Знаете ли, че...
Силата на пчелното млечице е известна от aнтичността - още Хипократ (460-377 г. пр.н.е.) препоръчва пчелните продукти като средство за защита. Пчелното млечице има висока хранителна и биологична стойност. То съдържа всички основни вещества, необходими за изграждането на живия организъм: белтъчини, въглехидрати, липиди, богат спектър от витамини, минерали, а също и други биологично активни вещества. Пчелното млечице е уникална храна-лекарство, една от четирите клетъчни храни, истински природен дар, доказал през хилядолетията своята висока ефективност и прекрасно действие.

===========================================

Имунокомплекс Sanct Bernhard

100% ефективна специална формула!
Здрави и силни през зимните месеци и в периодите на грип и настинки!

Опаковка за 30 дни
Код: 30460
Цена: 90 лв
Състав:
  • Всеки флакон с ‘’бяла капачка’’ съдържа:
    • Протеини – 80 mg, Въглехидрати – 3,4 g (портокалов сок концентрат, пюре от манго и мед), Витамин С - 500 mg, Витамин В6 - 2,0 mg, Цинк - 15 mg, Хром - 50 μg.
  • Всеки флакон със ‘’синя капачка’’ съдържа:
    • Протеини – 80 mg, Въглехидрати – 2,5 g (портокалов сок концентрат, пюре от манго и мед), Коензим Q10 – 100 mg, Витамин Е - 100 mg, Витамин А - 750 μg, Витамин D3 - 20,0 μg.

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Грип, настинки, за възстановяване след преболедуване. За подкрепа на имунната система.
Действие:
Хранителна добавка в подкрепа на имунната система за хора от всякаква възраст, особено подходяща за бременни жени, кърмачки, спортисти и възрастни хора. Съчетание от основните витамини и минерали, имащи отношение към имунитета + Коензим Q10 и пчелен мед.
Допълнително действие:
Витамин С или аскорбинова киселина е мощен вътреклетъчен антиоксидант, който блокира действието на свободните радикали. Той също така увеличава нивата на интерферон и антитела, отговорни за антивирусната и антибактериалната защита. Този имуностимулиращ ефект води до подобряване на съпротивата срещу инфекции. Витамин С може да намали продължителността на настинките и тежестта на симптомите - кихане, кашляне, течащ нос, намаляване на нивата на хистамин (предизвиква възпаление на тъканите). Витамин Е - важен антиоксидант и имуностимулант, стимулира производството на естествени клетки-убийци - тези, които търсят и унищожават микробите. Ниските нива на витамин Е са основна причина за спада на имунния отговор, който се наблюдава при стареене. Витамин Е предпазва клетките от увреждане, като подтиска окислението на липидите (мазнините) и образуването на свободните радикали.
Витамин А повишава броя на естествените ‘’клетки-убийци’’ и помощните Т-клетки по време на инфекции. Той предпазва също от рак, като стимулира имунните клетки, наречени макрофаги, за производство и отделяне на тумор-некротичен фактор (фактор на имунната система). Витамин А е и мощен антиоксидант. Подпомага нормалното функциониране на имунната система и заздравяването на рани. Успешно облекчава симптомите на настинка и способства за бързо оздравяване.
===========================================
chesan

Чесън на капсули

Не пропускайте Чудото на чесъна!
Кажете не на атеросклерозата и грипа!

Опаковка: 180 капсули
Код: 30408
Цена: 19,50 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 500 mg луковици чесън на прах.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
проблеми с кръвното налягане, нивата на кръвната захар и холестерола, поява на плаки по стените на кръвоносните съдове и смущения в храносмилането. При вирусни и гъбични инфекции, атеросклероза, нарушения на циркулацията, дихателни проблеми
Действие:
Чесънът е мощен антиоксидант и една от най-ценните храни на нашата планета. Има доказано бактерицидно и противовирусно действие. Подпомага функциите на кръвоносната, храносмилателната, сърдечно-съдовата, имунната системи.
Допълнително действие:
Чесънът подпомага: регулирането на кръвното налягане, разреждането на кръвта, намаляването на свободните радикали, намаляването на кръвната захар, поддържането на нормални стойности на холестерола, дейността на черния дроб и ендокринните жлези. Начин на употреба: 2 – 3 пъти на ден по 1 капсула с чаша вода преди хранене.
Знаете ли, че...
Качествата на чесъна са били известни още преди хилядолетия. Една от най-ценните съставки на чесъна е етеричното масло, наречено алицин. То е в състояние да предотврати развитието на над 20 вида бактерии. При термична обработка чесънът губи свойствата си, затова чесновите капсули на Sanct Bernhard са приготвени чрез щадящ метод на изсушаване. Така се гарантира, че в използвания прах от луковици, здравословните съставки на чесъна се запазват по сигурен начин.
==========================================
div chesan

Див чесън плюс селен

Супер формула за здрава сърдечно-съдова и имунна система!
При високо кръвно налягане!

Опаковка: 240 капсули
Код: 30456
Цена: 55 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа чист сух екстракт от див чесън (300 mg) и селен (10 μg).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
проблеми на сърдечно-съдовата система, при бактериални и чревни инфекции, понижен имунитет, при високо кръвно налягане и високи стойности на серумния холестерол, инфекциозни заболявания на горните дихателни пътища, проблеми в белите дробове, при отравяне с тежки метали.
Действие:
Дивият чесън (левурда) подкрепя функционалното състояние на имунната система, притежава противобактериално и противогъбично действие, активира сърдечната дейност, нормализира артериалното
налягане и нивата на холестерола в кръвта, намалява риска от инфаркт.
Допълнително действие:
Дивият чесън е известен с противосклеротичния си и подобряващ кръвообръщението ефект. Прилага се като полезно средство за предотвратяването на вътресъдовото кръвосъсирване и за профилактика на съдовата система от атеросклероза. Наред с това стимулира двигателната и секреторна активност на жлъчката и стомашно-чревния тракт, нормализира артериалното налягане. Селенът е кофактор на ензима глутатион-пероксидаза, който участва във вътреклетъчни реакции за обезвреждане на свободни радикали. Той е изключително важен фрагмент от вътрешната антиоксидантна система на организма, която неутрализира излишните свободни радикали. Той участва в процесите на детоксикация и е полезен при отравяне с тежки метали (олово, кадмий и живак), радиация и други токсични
фактори. Стимулира имунната система и в частност образуването на защитни антитела. Недостигът на селен увеличава риска от злокачествена дегенерация на клетките, а допълнителният му внос предпазва от рак на гърдата и дебелото черво. Начин на употреба: 3 пъти на ден по 2 капсули с вода.
Знаете ли, че...
Здравословните качества на чесъна са описани в не един древноегипетски ръкопис и барелеф. Сред невероятната колекция от храни, погребани заедно с момчето-цар Тутанкамон, имало и няколко глави чесън - вероятно с цел да го пазят по пътя му към задгробния живот. Популярното и до днес средство срещу простуда – чесън и мед – е измислено в Египет. Смятало се е, че „демонът на простудатата“ се бои от чесъна и изчезва при появата му. За силата на чесъна се говори и в летописите на Китай, Финикия, Древна Гърция, Римската империя. През Средновековието е изключително популярно средство за предпазване от епидемии. Дори Шекспир го спомена нееднократно в своите пиеси. През Първата световна война чесънът се използвал от руснаците като лек срещу гангрената. Счукан чесън се разстилал върху импровизирана превръзка от торфен мъх и се поставял направо върху раната. Това се оказало толкова ефикасно, че през Втората световна война започнали да наричат чесъна “руския пеницилин”.
Дивият чесън съдържа повече биоактивни и лесно усвоими серни съединения от обикновения чесън и поради това в по-висока степен намалява риска от възникване на бактериални и гъбични инфекции в организма.
====================================
koenzim q10

Коензим Q10 плюс

Спрете процеса на стареене!
Извор на вечна младост

Опаковка: 150 капсули
Код: 30430
Цена: 99 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа: коензим Q10 – 40 mg, магнезий – 45 mg, витамин Е – 18,2 mg (27 I.E.), ниацин – 24 mg, пантотенова киселина – 9 mg, витамин B1 – 1,65 mg, витамин B2– 2,1 mg, витамин B6 – 2,1 mg, витамин B12– 3,75 μg фолиева киселина – 300 μg, биотин – 75 μg, селен – 55 μg.
В нашите продукти ние използваме изключително чист, 100% естествен най-висококачествен Q10, добит от ферментацията на дрожди (Kaneka), който е абсолютно идентичен със собствения Q10 на нашето тяло.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
отслабнал имунитет, сърцебиене, безсъние, избухливост, прединфарктни и слединфарктни състояния, кожни проблеми, възпалени венци, парадонтоза. При напреднала възраст, еднообразно хранене, хронична умора, стресови ситуации, физически и психически натоварвания.
Действие:
Коензим Q10 подпомага имунната система, сърдечно-съдовата дейност, кръвообращението, регулирането на кръвното налягане.
Допълнително действие:
Мощната комбинация от 4 антиоксиданта – коензим Q10, витамин Е, магнезий и селен – предпазва от вредното въздействие на свободните радикали и активира жизнената енергия, функциите на сърцето, черния дроб и всички жизнено важни органи. Витамините от група В подпомагат: функцията на нервите, кожата, косата, черния дроб, както и нормалния мускулен тонус на храносмилателната система и правилното функциониране на мозъка.
Начин на употреба:
1 път на ден по 1 капсула с чаша вода (препоръчително сутрин).
Знаете ли, че...
Във всички живи организми ензимите представляват важни биокатализатори, които осигуряват протичането на всички химически реакции и жизнени процеси в клетките. За разгръщането на пълната си сила, ензимите се нуждаят от така наречените коензими.
Сред коензимите Q10 има решаваща роля за човешката клетъчна обмяна. Производството и преобразуването на енергията в нашите телесни клетки е немислимо без Q10. Той допринася за „изгарянето” на хранителните вещества, които поемаме с храната, т.е. за преобразуването им в жизнено важна енергия за телесните клетки и за всички жизнени процеси. Коензим Q10 играе решаваща роля за генерирането на клетъчна енергия – 95 % от общата енергия в организма. Още от раждането на човек, организмът веднага започва да създава този ценен продукт, без който би настъпила енергийна криза, тъй като сърцето се нуждае особено много от него. До към 20-ата година човешкото тяло е в състояние да произвежда само коензима Q10 и да снабдява клетките с него. След това настъпва процес на непрекъснато снижаване на производството му и към 60-годишна възраст съдържанието му в сърдечния мускул пада двойно, което води до нарушаване на сърдечната дейност и сърдечни заболявания. Q10 е антиоксидант, който може да отдава или поема кислород според нуждата. Той предпазва клетките от свободни радикали и поддържа оптималното кислородно ниво в тъканите. Забавя стареенето и на кожата.

Q10 – Възпламеняваща искра за енергия и дееспособност

=================================================

collagen plus

Колаген плюс

Супер формула – колагенов хидролизат с калций, магнезий и натура-
лен витамин С от плодове на ацерола!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30467
Цена: 19,50 лв
Състав:
Всяка таблетка съдържа: хидролизиран колаген - 333,5 mg, калций – 19,2 mg, магнезий – 6,3 mg, натурален витамин С (от плодове на ацерола ) - 2,5 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
проблеми и болки в костите, ставите и сухожилията, остеопороза, кожни алергии. За здрави нокти и коса, за блестяща кожа и забавяне на процесите на стареене. За еластичност на кръвоносните съдове. За здрави очи. При парадонтоза, дерматози, кожни алергии.
Действие:
Хидролизираният колаген е с високо съдържание на протеини и пурини. Той е естествен компонент, който подпомага здравето на кожата, косата, ноктите, костите, съединителната тъкан, ставния хрущял, скелетната мускулатура, стените на кръвоносните съдове, бялата част на окото (склера) и др. Калцият и магнезият имат основно значение за здравината на костите и зъбите. Магнезият подобрява и функцията на мускулите, намалява склонността към мускулни спазми. Естественият витамин С от ацерола, действащ като силен антиоксидант, допринася за „анти-ейдж“ ефекта на продукта като цяло.
Допълнително действие:
Супер формулата се характеризира с изключително висока степен на бионаличност, което означава, че се абсорбира от организма много добре.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 2-3 таблетки с вода.
==============================================
collagen gold extra

Колаген Голд екстра

За млада кожа, без бръчки!
За здрави стави и кости!

Опаковка за 60 дни (колагенов хидролизат 525 g)
Код: 30428
Цена: 58,50 лв
Състав:
Колагенов хидролизат (90 %), фруктоза.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
проблеми и болки в костите, ставите и сухожилията, остеопороза, кожни алергии. За здрави нокти и коса, за блестяща кожа и забавяне на процесите на стареене. За еластичност на кръвоносните съдове. За здрави очи. При парадонтоза, дерматози, кожни алергии.
Действие:
Хидролизираният колаген е с високо съдържание на протеини и пурини. Той е естествен компонент, който подпомага здравето на кожата, косата, ноктите, костите, съединителната тъкан, ставния хрущял, скелетната мускулатура, стените на кръвоносните съдове, бялата част на окото (склера) и др. Калцият и магнезият имат основно значение за здравината на костите и зъбите. Магнезият подобрява и функцията на мускулите, намалява склонността към мускулни спазми. Естественият витамин С от ацерола, действащ като силен антиоксидант, допринася за „анти-ейдж“ ефекта на продукта като цяло.
Допълнително действие:
Супер формулата се характеризира с изключително висока степен на бионаличност, което означава, че се абсорбира от организма много добре.
Начин на употреба:
1 пълна супена лъжица (10 g) веднъж дневно се разтваря в чаша сок или чай и се изпива.
======================================
gelenkfit

Gelenkfit

Капсули за опорно-двигателната система
Ефективна формула за здрави стави, кости, хрущяли, сухожилия и мускули

Опаковка: 240 капсули
Код: 30434
Цена: 78 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа: Глюкозамин от черупкови организми – 170 mg, хондроитин сулфат – 100 mg, калций - 40 mg, магнезий – 25 mg, ниацин – 4 mg, пантотенова киселина – 1,5 mg, витамин В6 – 0,35 mg, витамин В2 – 0,35 mg, витамин В1 – 0,28 mg, фолиева киселина – 50 μg, биотин – 12,5 μg, витамин В12 – 0,63 μg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Хронични проблеми на опорно-двигателната система, при проблеми с костите, ставите, мускулите, хрущялите и сухожилията, при скованост, болка и износване на ставите.
Действие:
Gelenkfit капсули съдържат глюкозамин и хондроитин, както и калций, магнезий и осем основни B-витамина, важни за метаболизма на мускулите, костите и ставите. Те са съставна част на съединителната и мускулната тъкан, изграждаща опорно-двигателната система.
Допълнително действие:
Глюкозаминът и хондроитинът са основни компоненти при изграждането и правилното функциониране на ставите. Калцият и магнезият участват в изграждането на костите и до голяма степен на тях се дължи здравината и устойчивостта на скелета. Освен това те играят важна роля в процесите на мускулно съкращение. Недостатъчното количество на тези елементи е причина за възникване на мускулни схващания (крампи) и лесна умора. Правилното функциониране на опорно-двигателната система е немислимо и без наличието на ценни витамини, които са в основата на процесите извършващи се на клетъчно и тъканно ниво.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1 капсула с чаша вода. При по-тежки състояния - 3 пъти на ден по 2 капсули с вода.
Знаете ли, че...
По последни данни около 1/4 от населението страда от болки в ставите, гръбначния стълб или мускулите, а при хората на възраст над 40 години процентът нараства до 50%. Дегенеративните ставни изменения засягат по-често възрастните, но в последно време този проблем се среща вече и при младите хора. Причината за тези промени зависи много от начина на живот, който водим. Най-често срещаните дегенеративни заболявания са артрозата (износване на ставния хрущял) и артрита (възпаление на ставите), които са причина за болка, скованост и трудна подвижност. Ставата може да извършва нормално своята функция само, ако отделя оптимално количество ставна течност, която играе роля на ‘’амортисьор’’ и предпазва хрущялите и костите от износване. Качеството на тази течност зависи от наличието на група вещества, наречени глюкозамини. Неправилните хранителни навици и некачествената храна, която приемаме води до недостиг и на други ценни за опорно-двигателната ни система вещества участващи в изграждането на ставите и поддържането на тяхната подвижност. Затова е изключително важно организмът да приема допълнително от тези ‘’градивни единици’’, за да се радва по-дълго време на свободата от движението.
==========================================
zelenousta mida

Зеленоуста мида

Спрете износването на ставите! Ефективно!

Опаковка: 150 капсули
Код: 30416
Цена: 58,50 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 500 mg чист концентрат от новозеландска зеленоуста мида и 12 mg гликозаминогликани (GAG).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
ревматоиден артрит и остеоартрит, спондилози и ишиас, болки в ставите, дегенеративни процеси в ставите, увреден ставен хрущял, травми, при тежки физически натоварвания, наднормено тегло, неправилно движение и продължително седене на работното място.
Действие:
Екстрактът от зеленоуста мида подпомага нормалното функциониране на ставите и костите.
Допълнително действие:
В нормалното ежедневие ставите, хрущялите и съединителната тъкан са изложени на разнообразно натоварване, поради това е важно да получат всички градивни елементи, от които се нуждаят. Капсулите с екстракт от зеленоуста мида подпомагат съхранението и регенерирането на ставите, хрущялите и съединителната тъкан, като спомагат и за нормалното функциониране на лигавицата на стомаха.
Начин на употреба:
2-3 пъти на ден по 1 капсула с чаша вода след хранене.
Знаете ли, че...
Зеленоустата мида (Perna Canaliculus) се среща само в Нова Зеландия. Характерната зелена устна, заради която е наречена така, я отличава от всички други новозеландски миди. Зеленоустите миди са богати на гликозаминогликани (GAG), които при човека се срещат в ставните хрущяли и ставната течност („смазката на ставите“). Тези капсули не случайно са най-продаваният продукт на Sanct Bernhard в света – за съжаление над 50% от хората над 40 годишна възраст страдат от проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат и ставите, а при по-младите процентът застрашително расте.
=====================================
selen ace
diavolski nokat

Дяволски нокът

Ефективна формула срещу артрит, остеоартрит, ревматоиден артрит и артроза!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30449
Цена: 54 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 225 mg концентриран екстракт от Дяволски нокът (Harpagophytum procumbens) (еквивалентен на 1000 mg сух екстракт от дяволски нокът).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
дегенеративни заболявания на опорно-двигателната система, артрит, остеоартрит и ревматоиден артрит, артроза, болки в гърба, лупус, лумбаго, фибромиалгия; заболявания на черния дроб, възпаления на пикочния мехур, повишен холестерол, подагра. Действие: Дяволският нокът оказва противовъзпалително, противоревматично, обезболяващо, диуретично и седативно действие.
Допълнително действие:
Намалява отока и болката на възпалени стави и възстановява тяхната подвижност. Подпомага при болки в мускулите, снема стрес, умора и отпадналост. Понижава нивата на серумния холестерол и пикочната киселина, има противомикробно действие. Дяволският нокът се използва при възпалителни проблеми на пикочния мехур и пикочо-половата система.
Начин на употреба:
4 пъти на ден по 1 капсула.
Знаете ли, че...
Растението е получило названието си „Дяволски нокът“ заради големите си кукообразни плодове. С лечебна цел се използват корените, които съдържат иридоиди (харпагозид и бета ситостерол), флавоноиди (кемпферол, лутеолин), калций, цинк, селен, магнезий и други важни биологично-активни компоненти. Забележка: Консултирайте се с лекар преди употреба на продукта, ако имате язва на стомаха или дванадесетопръстника. Да не се използва от бременни.
=========================================

Селен плюс AC и E

Уловете свободните радикали! Запазете клетките здрави!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30406
Цена: 30 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа: селен – 60 μg, витамин C – 100 mg, витамин Е – 16,7 mg (25 I.E.), бета каротин – 5 mg, магнезий – 40 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
чести инфекции, проблеми със зрението, стерилитет, сърдечни аритмии, проблеми с щитовидната жлеза, дерматологични проблеми, чернодробни увреждания, при засилено физическо и психическо натоварване.
Действие:
Микроелементът селен и витамините А, С и Е са мощни антиоксиданти, имат силно синергично действие и подпомагат: дейността на имунната и сърдечно-съдовата системи, щитовидната жлеза и способността за възпроизводство. Магнезият е жизненоважен катализатор на активността на ензимите, участващи в производството на енергия.
Допълнително действие:
Комбинацията предпазва от образуване на свободни радикали и от проблеми, свързани с очите, косата, кожата и ноктите. Подпомага детоксикацията на организма, нормалната функция на сърцето, черния дроб, простатата и дебелото черво, предпазва от образуването на ракови клетки.
Начин на употреба:
1 капсула на ден с чаша вода по време на или след хранене.
Знаете ли, че...
Основната функция на селена като съставка на ензима глутатион пероксидаза е да подтиска окислението на липидите (мазнините). Ние си набавяме селен чрез зърнените храни. Изследванията показват, че селенът е в недостатъчни количества в почвата, а освен това се губи и при обработката на храната. Вредното влияние на околната среда, отпадъчните газове, смогът, озонът, слънчевите лъчи, наркотичните вещества и стресът могат да доведат до образуване на агресивни субстанции. Тези субстанции се наричат „свободни радикали”. Свободните радикали могат да окажат влияние върху равновесието на реакциите при обмяната на веществата. Капсулите на Sanct Bernhard, с внимателно съгласуваният състав на Селен плюс витамини А, С и Е, предлагат уникална възможност за стимулиране на функционалната годност на клетките до дълбока старост.
=================================
likopen

Ликопен


Мощното антиоксидантно действие на червените домати! За здрава простата!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30437
Цена: 50 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа доматен прах - 400 mg, доматен екстракт – 40 mg,
от които ликопен - 2 mg и витамин Е – 12 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
тежки физически и психически натоварвания, липса на апетит, хронична умора, стрес. Подпомага организма при сърдечно-съдови проблеми, както и при доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП).
Действие:
Основната причина за прием на ликопен е неговата антиоксидантна активност. Смята се, че червената му молекула има 100 пъти по-силна активност да улавя свободните радикали в сравнение с витамин Е. А в комбинация с естествен витамин Е има мощно антиканцерогенно (особено при простатата) действие.
Допълнително действие:
Ликопенът е с висок афинитет към простатната жлеза и има доказателства за редукция на риска от рак на простатата при мъже, които провеждат диета с храни, богати на ликопен. Доказан мощен антиоксидант - това вещество е може би най-силният химичен агент, който може да спре вредното въздействие на свободните кислородни атоми в кръвта и тъканите.
Начин на употреба:
2-3 пъти на ден по 1капсула с вода.
Знаете ли, че...
Ликопенът е ярко червен фитохимикал от групата на каротеноидните пигменти. Добива се от домати и други червени плодове и зеленчуци. Сам по себе си ликопенът е активна съставка. Молекулата му е така изградена, че може да се свърже със свободен кислороден атом или с пероксилни радикали, които иначе биха могли да повредят клетъчната ДНК. Той е едно от малкото познати вещества, които са по-полезни в преработен, отколкото в суров вид. Заедно с останалите каротиноиди е необходим за нормалния растеж и развитие на клетките, както и за тяхната специализация за изпълнение на различни функции в организма. Високо съдържание на каротиноиди има в черния дроб, надбъбречните жлези, простатната жлеза и тестисите.
=======================================
spirulina aktiv 3

Спирулина Актив 3


Естествена енергия за всеки ден!

Опаковка: 360 капсули
Код: 30433
Цена: 65 лв
Състав:
спирулина на прах (80 %). Всяка капсула съдържа 300 mg висококачествени естествени микроводорасли спирулина - Spirulina pacifica hawaii.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
възстановяване от тежки заболявания, здравословно отслабване, артритни болки, хипогликемия, предменструален синдром (ПМС), екземи, регулиране нивата на холестерола, кръвното налягане и кръвната захар, при тежки физически натоварвания.
Действие:
Спирулината е мощен антиоксидант и засилва имунната система.  Понижава нивата на холестерола и подобрява абсорбцията на минералните вещества.
Допълнително действие:
Спирулината подпомага: нормалното функциониране на кръвоносната и нервната системи, обновяването на тъканите и възстановяването на организма.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 3-4 капсули с много вода половин час преди хранене.
Знаете ли, че...
Спирулината е вид едноклетъчно синьо-зелено водорасло (съдържа както хлорофил, така и фикоцианин), което вирее при горещ, слънчев климат в сладки води. Наричат я „супер храна” или „храната на бъдещето” заради удивителната и способност да синтезира висококачествена, концентрирана храна по-ефикасно от всяко друго водорасло. Заради своя биологически уравновесен състав, спирулината се препоръчва като допълнение при вегетариански, макробиотичен и конвенционален начин на хранене, при редукционни диети, на спортисти и лица с хипогликемия. В нея се съдържат такива високи концентрации от хранителни вещества, които не се откриват при нито един вид зърнени култури, билки или други растения, а именно: от 61 до 71% чист протеин, с перфектен баланс на всички аминокиселини; различни витамини, минерали и каротеноиди (вид антиоксиданти, които предпазват клетките от увреждане), бета каротин, нетоксично желязо, витамини Е и В12, хлорофил, калций, селен, магнезий, цинк, мед, хром, ензими и есенциални мастни киселини (включително гамалиноленова киселина, която се съдържа в майчиното мляко). Спирулината за капсулите на Sanct Bernhard се отглежда в естествени условия на хавайското крайбрежие.
========================================
afa

АФА

Еликсир за мозъка и тялото!

Опаковка: 120 таблетки
Код: 30418
Цена: 65 лв
Състав:
всяка таблетка съдържа 250 mg 100% чисто синьо-зелено водорасло Аfanizomenon Flos Aguae(AFA) от Кламатското езеро.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
тежки психически и физически натоварвания, срив на имунната система, стрес, хронична умора, депресии, нервно-психични разстройства, възстановяване след инфаркт, възстановяване след тежки и продължителни заболявания, болест на Алцхаймер и Паркинсон,епилепсия, анемия.
Действие:
Водораслите АФА от кламатското езеро са мощен биостимулатор и естествен пречистващ и регенериращ продукт. Активират основната адаптогенна ПНЕИ система в организма, включваща психика, нервна система, ендокринна система и клетъчни хормони и имунна система.
Допълнително действие:
Подобряват общото физическо и психическо състояние, съня, подобряват настроението, паметта, концентрацията и издръжливостта при умствени натоварвания. Стимулира функционирането на епифиза, хипоталамус и хипофиза.
Начин на употреба:
3 пъти дневно по 1-2 таблетки, приемани с течност.
Знаете ли, че...
Кламатските водорасли Аfanizomenon Flos Aguae- AFA са първите живи организми на нашата планета, появили се някъде преди 4 млрд години. Синьо-зелените микроводорасли растат във вода, която идва от геотермални и вулканични източници, затова те съдържат богата гама от органични минерали - калций, хром, кобалт, мед, желязо, магнезий, манган, калий, бор, фосфор, селен, натрий, сяра, титан, ванадий, цинк и др. По минерално съдържание AFA прилича на океанските водорасли като например келп, но не съдържа толкова йод. Това е особено важно за хората, които имат проблеми с щитовидната жлеза. Аминокиселинният профил на синьо-зелените водорасли АФА е сходен с този на човешкото тяло, а белтъчното им съдържание е няколко пъти по-високо от това на месото, соята и другите традиционни протеинови източници. Те се усвояват отлично от човешкия организъм и са пълноценен естествен източник на минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, хлорофил, бета-каротин, витамини и други.
========================================
hlorela

Хлорела

Спрете възпалителните процеси в организма!

Опаковка: 180 капсули
Код: 30419
Цена: 58.50 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 320 mg микроводорасло хлорела на прах.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
дисбактериоза, хронични и остри възпалителни процеси от вирусен и бактериален произход, остри респираторни заболявания, атеросклероза, простатит, язви, гастрити, хемороиди.
Действие:
Хлорелата е силен имуностимулант. Намалява кръвното налягане и лошия холестерол. Има противотуморно действие. Използва се при лъче- и химиотерапия. Подобрява баланса на бактериите в стомашно чревния тракт. Прочиства кръвта,черния дроб, бъбреците и червата. При радиация, химически токсини и тежки метали в организма.
Допълнително действие:
Хлорелата подобрява храносмилането, усвояването и отделянето - фибрите в структурата на водораслото стимулират перисталтиката, спомагат за растежа на полезните за тракта аеробни организми и е подходяща за употреба от хора, страдащи от гастрити, колити, язва и хемороиди.
Начин на употреба:
2 пъти дневно по 3 капсули приемани с течност.
Знаете ли, че...
Хлорелата е най-богата от всички храни на ДНК и РНК и това я прави изключителна храна за мозъка и за дълголетие. Тя е по-богата на хлорофил (28.9 гр/кг) от което и да е растение, оттам идва и името й. Хлорофилът има кръвотворен и анти-раков ефект. Съдържа над 20 витамина (А, от В1 до В12, С, Д, Е, К и др.) и минерала с висока биологична активност, като от трите микроводорасли (хлорела, АФА, сипрулина) е най-богата на желязо и цинк. За разлика от другите зелени водорасли, клетъчната стена на Хлорела се състои главно от целулоза и хитин. Това се дължи на високото съдържание на целулоза в клетъчната стена, което й позволява да се свързва с токсичните вещества и замърсявания и да ги елиминира, което дава на Хлорелависокия потенциал за абсорбиране и детоксикация през червата. Тя е много подходяща като част от програмите за детоксикация.
===========================================

chervena borovinka

Червена боровинка капсули

Здраве за отделителната система, бъбреците и уринарния тракт! Стоп на цистита и възпаленията!

Състав:
Всяка капсула съдържа 500 mg концентриран екстракт от червена боровинка (с минимум 13 mg проантоцианидини (PAC)).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
проблеми с пикочните пътища и функцията на бъбреците. Подпомага излъчването на пикочна киселина и разтварянето на бъбречни камъни. Има силен противовъзпалителен ефект срещу редица патогенни микроорганизми. Помага при цистит, парене и болка при уриниране.
Действие:
Червената боровинка е известна отдавна с противовъзпалителния си ефект върху бъбреците и уринарния тракт.
Допълнително действие:
Червената боровинка е богата на биофлавоноиди и фенолни съединения. Тя служи и като диуретик, и като средство за укрепване на капилярите. Ефективно средство за лечение на заболявания като цистит и бъбречна литиаза, подагра и др. Екстрактът е отличен лек за инфекции на пикочните пътища. В него се съдържат проантоциани- вещества, които пречат на бактериите да се задържат по стените на пикочният мехур. Екстрактът притежава кардиотонично и хипотензивно действие. Червената боровинка, съдържа флавоноида кверцетин, който е с доказани противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Кверцетин е антихистамин, помагащ за облекчаване симптомите на алергия. Най-новите данни при изследвания с екстракт от червена боровинка, показват ефективност при някои видове левкемия.
Начин на употреба:
1 път на ден по 2 капсули преди вечеря с малко течност.
Знаете ли, че...
Червена боровинка е била използвана като храна и като традиционно лекарство за лечение на възпалителни заболявания и рани в Швеция и другите скандинавски държави. В много страни е позната като “Кралица на плодовете”, известна с многобройните си ползи за човешкото здраве. В Русия традиционната напитка от плодовете на червената боровинка е популярна като ‘’брусничная вода’’. В народната медицина, червената боровинка е известна и като тоник, помагащ за зарастването на рани, използва се при висока температура и като противоскорбутно средство.
=========================================

lacto pro

Lacto Pro Пробиотик

За здравословна чревна флора и истински комфорт!

Опаковка: 100 капсули
Код: 30451
Цена: 65 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 3 млрд. живи млечнокисели бактерии (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
нарушена микрофлора в храносмилателния тракт, хранителни алергии, храносмилателни разстройства от различен произход, гнилостни процеси в червата и стомаха, след лечение с антииботици, срив в имунната система.
Действие:
Пробиотиците са живи микробиални хранителни добавки. Те запазват своята жизненост дълго време и оцеляват при преминаване през стомаха и тънките черва. Подпомагат цялостното храносмилане и подтискат прекомерното размножаване на “лоши”, болестотворни микроорганизми в храносмилателната система. Подобряват смилаемостта на млечни продукти и други протеини, възстановяват нормалната чревна микрофлора.
Допълнително действие:
Пробиотичните бактерии оказват цялостно благотворно въздействие върху организма, като директно се колонизират върху чревната лигавица и започват да произвеждат жизненоважни ензими, витамини, аминокиселини и други клетъчни биопродукти. Здравословните им ефекти са изключително разнообразни - стимулиране функцията на имунната система и създаване устойчивост спрямо вътрешните болестотворни причинители; противотуморна и противоракова активност; намаляване токсичната активност на другите вредни бактериални щамове; антисклеротичен ефект и асимилация на лошия холестерол; антихипертензивен ефект; възпрепятстване на чревни, пикочо-полови и други инфекции; противодействие спрямо Helicobacter pylory, противоалергичен ефект; спомагателен ефект при усвояване на хранителните вещества и облекчаване на чернодробната функция.
Начин на употреба:
3 пъти дневно х 2 капсули преди хранене се поглъщат с вода. След продължителна употреба 3 пъти дневно х 1 капсула е достатъчно.
Знаете ли, че...
Един от основните проблеми на хората в древността е бил генетично заложената им непоносимост към млякото на домашните животни - нямали ген, който да отговаря за производството на ензима лактаза, разграждащ млечната захар. Преди векове тракийският народ случайно открива нов начин за ферментация на млякото на домашните животни, който го прави годно за консумация от хората. Днес вече се знае, че това се дължи на млечнокиселите бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, които синтезират този ензим. В началото на 20-ти век д-р Стамен Григоров открива в планинските райони на България уникалната бактерия, известна и до днес под името „Lactobacillus bulgaricus”. Заслугата за името й е на руския учен д-р Иля Мечников. Той я нарича така в чест на дълголетните и здрави българи, отгледани с киселото мляко. Това е единственият пробиотик, носещ името на определен народ и географска територия. Според СЗО (Световната здравна организация) най-дълго живеят японците. Проучвания на компания производител на българско кисело мляко в Япония показва, че всеки ден около 24 милиона японци консумират около 200 000 тона българско кисело мляко.
=============================================
hranosmilatelna bilkova gorchivka

Храносмилателна билкова горчивка

Доброто храносмилането е изключително важно, за да се чувстваме здрави и ползотворни! При тежест и подуване на стомаха!

Опаковка: 150 таблетки
Код: 30452
Цена: 50 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 100 mg екстракт от корен на тинтява (3 mg гентиопикрин), 100 mg екстракт от бенедиктински трън ( Centaurea benedicta), 100 mg екстракт от корен на глухарче, 100 mg екстракт от цикория (Cicorium intybus).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Проблеми с храносмилането, недостатъчно отделяне на храносмилателни сокове, липса на апетит, тежест и болки в стомаха, лениви черва и др.
Действие:
Съдържащите се в екстрактите на тези растения съставки (т. нар. горчиви съединения) помагат за тонизиране функцията на стомаха, възбуждат апетита, засилват жлъчната секреция, подобряват храносмилането. Подобряват работата на отделителната система.
Допълнително действие:
Съдържащото се в корените на тинтява вещество гентиопикрин е едно от най-мощните тонични средства за възбуждане на апетита и засилване на храносмилането. Бенедиктинският трън се използва при загуба на апетит и лошо храносмилане, както и при болки в стомаха от простуда и висока температура, при стомашни инфекции и диария. Той се използва и като диуретик за повишаване диурезата и за стимулиране притока на кърма. Прилага се при преболедували и злояди деца за възбуждане на апетита, регулиране на храносмилането и работата на черния дроб. Екстрактът от глухарче също помага за стимулиране на апетита, но, освен това, има силен ефект върху отделителната система – стимулира функцията на бъбреците. Цикорията помага при болки в стомаха. Използва се както другите растения, съдържащи горчиви съставки, за стимулиране на храносмилането - засилване на секрецията на жлъчка, стомашен и чревен сок и активиране перисталтиката на червата.
Начин на употреба:
3 пъти по 1 таблетка преди всяко основно хранене.
Знаете ли, че...
Тинтявата освен в медицината често се използва и при приготвяне на различни напитки за подобряване качеството и вкуса им. Добавя се към газирани безалкохолни, като придава характерен горчив вкус. Добрите немски и чешки пивоварни слагат корен от тинтява в бирата. Цикорията е била позната още на древните римляни, които са я консумирали като салата. Тя се е считала за ценен лек в древния Египет. Смленият корен се използва и до днес като заместител на кафето, познато като ‘’инка’’. Цикорията често се прилага като помощно средство при жълтеница и проблеми с далака. В народната медицина бенедиктинският трън е познат като ‘’пресечка’’ - пресича възпаление на черния дроб, болки в стомаха, помага при язва. Използван е още при жълтеница, камъни в бъбреците, улеснява излъчването на пикочна киселина, предизвиква изпотяване и понижава температурата при треска.
=======================================

gastrocuma

Gastrocuma

Успокоява парене и болка в стомаха! При подут корем и газове!

Опаковка: 200 дражета
Код: 30454
Цена: 65 лв
Състав:
Всяко драже съдържа: Екстракт от корен на куркума (Curcuma Longa) – 45 mg, екстракт от мента (Mentha spp.) - 45 mg, екстракт от кимион (Cuminum cyminum) – 18 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Болки в стомаха, стомашни спазми, отделяне на газове и подуване на корема. Използва се при проблеми с храносмилането, стимулира отделянето на жлъчен сок.
Действие:
Спазмолитично (успокоява гладката мускулатура), болкоуспокояващо, противовъзпалително, антиеметично (против повръщане), газогонно и антисептично. Подпомага отделянето на жлъчката и процеса на храносмилане.
Допълнително действие:
Екстрактът от куркума се използва като традиционен лек при различни симптоми, свързани със стомашни неразположения - възпаление, гастрит, язва. Екстрактът оптимизира отделянето на стомашна киселина (влияе на Н2 рецепторите в стомашната лигавица) и помага за образуване на защитен слой върху лигавицата на стомаха. Някои от клиничните проучвания доказват способността на куркумата да влияе върху секрецията на жлъчката и изпразването на жлъчния мехур. Основните съединения в куркумата са под общото название куркуминоиди. Те имат силен антиоксидантен и противовъзпалителен ефект. Доказано е, че куркуминът (основната съставка) е двоен инхибитор в метаболизма на арахидоновата киселина и възпрепятства отделянето на медиатори (фактори) на възпалението – простагландини и левкотриени. Това става чрез блокиране на ензимите циклооксогеназа и липоксогеназа. За разлика от повечето нестероидни противовъзпалителни средства, куркумата не дразни стомаха, дори напротив. С това се обяснява противовъзпалителният ефект. Ментата има газогонно, противовъзпалително и най-вече спазмолитично и антиеметично действие. Успокоява ‘’нервен стомах’’. Стомашното разстройство често се дължи на мускулни спазми в стомашно-чревния тракт, които причиняват дискомфорт и болка. Химичните вещества, съдържащи се в ментата, отпускат тези мускули. Помагат за премахване позивите за повръщане. Кимионът е полезен при нарушения в храносмилането, активира слюнчените жлези.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 2-3 дражета.
Знаете ли, че...
В световен мащаб все повече нарастват оплакванията, свързани с лошо храносмилане. Има три типа проблеми с храносмилането. При първия причината е от нарушение в храносмилателната система. Вторият вид се дължи на лошо храносмилане поради консумация на нетрадиционни храни (например при пътуване в чужбина) и трети тип, когато човек има вродена непоносимост към конкретна храна. Полезните свойства на куркумата са познати от хиляди години в Индия. Тя е и основният производител в световен мащаб. Използва се още като подправка в индийското къри и като мощен антиоксидант, съдействащ за запазване свежестта на храната. В китайската медицина куркумата се смята за билка, която подсилва кръвта.
======================================

artishok papaya

Артишок и Папая

Нека да изпитваме отново радостта от храната! 100% ЕСТЕСТВЕНИ Не на газовете и подутия корем!

Опаковка: 160 таблетки
Код: 30455
Цена: 39 лв
Състав:
Всяка таблетка съдържа 200 mg концентрат от артишок (5 mg цинарин), 200 mg екстракт от папая.
Sanct Bernhard препоръчва за:
Подкрепа на храносмилателната функция.
Действие:
Съдържа папаин, който подпомага смилането на храни богати на белтъци като: месо, яйца, млечни продукти, ядки и др. Екстрактът от артишок действа холерично, жлъчогонно, детоксикиращо, диуретично и хепатопротективно.
Допълнително действие:
Папаята намалява риска от чернодробни заболявания. Поради това се използва и с лечебна цел за изхвърляне на отровите от организма, подобряване на храносмилането, при вирусни хепатити и др. Папаин е протеолитичен ензим (разграждащ белтъците), който се извлича от папаята. Помага при лечение на язви, намалява отоците, сваля високата температура и подпомага заздравяването на рани след операция. Папаята притежава антибиотично действие. Изследвания са разкрили, че екстракти от плодовете са активни срещу грам положителни бактерии. Папаинът също е помощно средство при лечение на артрит, запек, аменорея, кожни болести и обща слабост. Екстрактът от артишок подпомага образуването на жлъчен сок, предотвратява застоя на жлъчка в жлъчните пътища и засилва отделянето на панкреатични ензими. Подпомага при диспептични проблеми - газове в червата и подуване на корема, позиви за гадене и повръщане след нахранване, непоносимост към мазнини, проблеми с апетита и др. Действа хепатопротективно (детоксикиращ ефект) и стимулира разграждане на мазнините, натрупващи се в черния дроб. Има профилактичен ефект против образуване на камъни в жлъчката. Помага още за намаляване на холестерола и пикочната киселина (при подагра).
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 2 таблетки преди хранене с вода.
Знаете ли, че...
Папаята е тропически храст, виреещ в райони на Централна и Южна Америка, Африка и Югоизточна Азия. Познат е под различни наименования - често е наричан “пъпешово дърво” или “фрута бомба”, но като най-употребявано се е наложило карибското му название “papaya”, тъй като за пръв път европейците откриват този плод именно на Карибите. Самият Христофор Колумб я нарича “Плодът на ангелите”. Екстрактът от папая и по-конкретно папаинът има и много други практически приложения. Той се използва за избистряне на бира, за третиране на вълна и коприна преди боядисване и като добавка при производството на гумени изделия. Той също се използва и като съставка в пасти за зъби, козметиката и някои фармацевтични продукти. Артишок (Cynara scolymus L.) е познат още на древните египтяни, гърци и римляни. Там растението е ценено като деликатес, с характерен и специфичен вкус. От тогава датират и първите сведения за използването му в медицината, като средство против болки в корема и черния дроб. Някои домашни антидоти (противоотрови) включват в състава си артишок, поради факта, че този растителен вид предпазва черния дроб от отровните реакции на някои токсини. В народната медицина на страните от Южна Америка, артишокът влиза в състава на препарати за лечение на черния дроб и жлъчния мехур, болести както диабет, хиперхолестеролемия, хипертония, анемия, диария, повишена температура, язви и подагра.
======================================
kiselini

Таблетки за киселини

Кажете не на киселините!

Опаковка: 100 таблетки
Код: 30483
Цена: 30 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа магнезиев трисиликат - 500 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
киселини, хиперацидитет (прекалено отделяне на стомашна киселина), отделяне на газове и подуване на корема.
Действие:
Като основна съставка магнезиевият силикат неутрализира излишното количество стомашна киселина.
Допълнително действие:
При този процес се отделя силициев диоксид, който от своя страна образува предпазен филм върху лигавицата на стомаха и допълнително я защитава.
Начин на употреба:
При нужда, 2-3 пъти на ден по 1-2 таблетки между храненията. Таблетките се дъвчат или смучат.
Знаете ли, че...
Стомашните киселините са често срещан проблем сред българското население. По неофициални данни, близо половината от населението е изпитвало или изпитва епизодични или чести оплаквания от тях като основните причнини за появата им са: консумирането на твърде мазна храна, неправилна диета, високо потребление на алкохол и никотин. Проучвания доказват, че ненавременното лекуване на тези оплаквания, може да доведе до развитие на сериозни стомашно-чревни заболявания.
=======================================

minesan

Minesan - Алкално - минерални таблетки

За регулиране на киселинно-алкалния баланс! За жизнена активност и дълголетие!

Опаковка: 250 таблетки
Код: 30463
Цена: 39 лв
Състав:
Всяка таблетка съдържа калциев карбонат (110 mg чист калций), натриев хидрогенкарбонат (86 mg – натрий), екстракт от лайка, екстракт от маточина.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
нарушаване на киселинно-алкалния баланс в организма, хиперацидитет (прекалено отделяне на стомашна киселина), ацидоза (състояние, при което възниква дисбаланс в биохимията на организма и се наблюдава прекалено подкисляване на телесните течности и най-вече на кръвта).
Действие:
Хранителна добавка с важни минерали и билки за стомаха, която се грижи за един оптимален киселинно-алкален баланс. Натриевият хидрогенкарбонат и калциевият карбонат, помагат на стомаха да намали излишъка от киселини. От друга страна калциевите и натриевите йони са едни от най-важните фактори, участващи в буферните системи на организма за поддържане на относително постоянно pH в телесните течности. Недостига на тези йони води до нарушаване на този баланс. Освен това при хиперацидитет, екстрактите от лайка и маточина имат успокояващ и спазмолитичен ефект върху стомаха. Маточината проявява и газогонно действие при функционални смущения на червата.
Начин на употреба:
2-3 пъти на ден х 2 таблетки с вода.
Знаете ли, че...
Стомашните киселините са често срещан проблем сред българското население. По неофициални данни, близо половината от населението е изпитвало или изпитва епизодични или чести оплаквания от тях като
основните причнини за появата им са: консумирането на твърде мазна храна, неправилна диета, високо потребление на алкохол и никотин. Проучвания доказват, че ненавременното лекуване на тези оплаквания, може да доведе до развитие на сериозни стомашно-чревни заболявания.
==============================

lecitin vital granulat

Лецитин витал гранулат

Активни и с добра концентрация!

Опаковка: 500 g (за 70 дни)
Код: 30470
Цена: 65 лв
Състав:
натурален соев лецитин на гранули.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
липса на енергия, лоша концентрация, проблеми с нервната система, натрупване на мазнини по артериите – атеросклероза, предменструален синдром (ПМС), болки в ставите, косопад, интоксикация, проблеми с черния дроб, употреба на големи количества алкохол, безсъние, безпокойство, усещане за безсилие и умора, при тежки физически и психически натоварвания.
Действие:
Лецитинът подпомага нормалното функциониране на: сърдечно-съдовата система, черния дроб, мозъка, храносмилането на мазнините и абсорбцията на мастноразтворимите витамини. Фосфолипидите, съдържащи се в лецитина, поддържат холестерола в нормални граници. Подпомагат добрата памет и високата концентрация. Регенерират нервните клетки.
Допълнително действие:
Един от основните фосфолипиди в човешкия организъм е фосфатидилхолинът (лецитин). Той подпомага запазването на структурната цялост на клетките, участва в клетъчната комуникация (сигнални функции),
в синтеза на ацетилхолин - вещество, подпомагащо нервите да пренасят кодираната в нервни импулси информация с висока скорост; донор е на метилови групи, нужни за редица жизнено важни процеси (ДНК разчитане, протеинов синтез и др.). Подобрява възстановяването след тренировъчни и физически активности. Възстановява чернодробните функции при хора с хепатитни и други чернодробни заболявания. Подпомага чернодробния метаболизъм при хора употребяващи алкохол. Подобрява работата на нервната система, в това число, както на ЦНС, така и на ПНС, изостря паметта.
Начин на употреба:
Възрастни - 1 или 2 пъти на ден х 7 g – общо 14 g на ден (4 супени лъжици). Деца над 4 години – 1 път на ден 7 г (2 супени лъжици). Препоръчително е дозата лецитин витал гранули да се разбърка в чаша прясно или кисело мляко или сок. Може да се приеме и в сухо състояние, но после устата се изплаква с течност.
Забележка:
При диабетици  дневната доза е 1 чаена лъжичка
=======================================

lecitin vital

Лецитин Витал капсули

Енергични и с бърза мисъл!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30413
Цена: 40 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа: соев лецитин (17%) – 100 mg, корени от женшен – 100 mg, L-глутаминова киселина – 50 mg, ниацин – 18 mg, соли и естери на витамин Е – 12 mg (18 I.E.), витамин B1 (мононитрат) – 1,5 mg, витамин B2 –1,8 mg, витамин B6 (хидрохлорид) –1,9 mg, витамин B12 – 3 μg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
липса на енергия, лоша концентрация, проблеми с нервната система, натрупване на мазнини по артериите – атеросклероза, предменструален синдром (ПМС), болки в ставите, косопад, интоксикация, проблеми с черния дроб, употреба на големи количества алкохол, безсъние, безпокойство, усещане за безсилие и умора, при тежки физически и психически натоварвания.
Действие:
Лецитинът подпомага нормалното функциониране на: сърдечно-съдовата система, черния дроб, мозъка, храносмилането на мазнините и абсорбцията на мастноразтворимите витамини. Фосфолипидите, съдържащи се в лецитина, поддържат холестерола в нормални граници. Подпомагат добрата памет и високата концентрация. Регенерират нервните клетки.
Допълнително действие:
Един от основните фосфолипиди в човешкия организъм е фосфатидилхолинът (лецитин). Той подпомага запазването на структурната цялост на клетките, участва в клетъчната комуникация (сигнални функции),
в синтеза на ацетилхолин - вещество, подпомагащо нервите да пренасят кодираната в нервни импулси информация с висока скорост; донор е на метилови групи, нужни за редица жизнено важни процеси (ДНК разчитане, протеинов синтез и др.). Подобрява възстановяването след тренировъчни и физически активности. Възстановява чернодробните функции при хора с хепатитни и други чернодробни заболявания. Подпомага чернодробния метаболизъм при хора употребяващи алкохол. Подобрява работата на нервната система, в това число, както на ЦНС, така и на ПНС, изостря паметта.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 1 капсула с вода.
========================================

evkalipt

Масло от евкалипт

Дишай свободно!

Опаковка: 80 капсули
Код: 30432
Цена: 19.50 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 100 mg евкалиптово масло.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
простудни заболявания на дихателните пътища, бронхит, ангина, ларингит, суха кашлица, трахеит, астма, пневмония, грип, простуда, фарингит, синузит, хрема, отит, повишена кръвна захар, камъни в жлъчката, херпес, мигрена и главоболие, стрес, меланхолия, умствена умора, невралгия.
Действие:
Евкалиптовото масло има антисептично, антиспазматично, обезболяващо, отхрачващо, противовъзпалително, диуретично действие.
Допълнително дейстиве:
Активизира умствената дейност, има бактерицидно, противовирусно, дезинфекциращо, регенериращо и имуностимулиращо действие. Понижава температурата, нормализира кръвната захар.
Начин на употреба:
3 пъти дневно по 1-2 капсули се приемат без да се дъвчат с достатъчно течност, за препоръчване с една чаша вода половин час преди хранене.
====================================
varba

Таблетки с екстракт от върба при простуда и грип

100 % природно средство против болка и възпаление! При простуда и грип!

Опаковка: 28 таблетки
Код: 30461
Цена: 19.50 лв
Състав:
Всяка таблетка съдържа 500 mg екстракт от кора на бяла върба.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Болки, възпаления, простуда, грип, главоболие, артрит, ревматични оплаквания, фебрилни състояния и др. Действа и при мигрена, зъбобол, менструални болки, мускулни болки и ставни болки.
Действие:
Екстрактът от кора на бяла върба отдавна е известен със своя противовъзпалителен, антипиретичен и аналгетичен ефект. Съдържа салицин - естествено вещество, фармакологично подобно на ацетилсалициловата киселина (аспирин). При поглъщане, салицинът се хидролизира в червата до салигенин, който от своя страна се абсорбира и се окислява до терапевтично активната съставка. Тя потиска синтеза на вредни простагландини, които предизвикват възпаление, болки и повишена температура. Направени проучвания показват, че положителният ефект продължава по-дълго в сравнение с ацетилсалициловата киселина. Това е от голямо значение при терапията на хронични заболявания, като артрит, остеоартрит, ревматоиден артрит и др. Екстрактът от кора на бяла върба притежава още антиоксидантни, антисептични и имуностимулиращи компоненти. Важно е да се подчертае, че естественият салицин и другите съединения открити във върбата са структурно различни от аспирина и не дразнят стомаха. Той помага при херпес, тъй като има силна антисептична способност при инфектирани рани, язви, и екземи.
Начин на употреба:
при нужда 2-3 пъти на ден по 1-2 таблетки по време на или след храна с много течност.
===================================
bonboni gradinski chai

Бонбони с балсам от градински чай

Благоприятни при кашлица и дрезгав глас! С приятен вкус!

Опаковка: 170 грама бонбони
Код: 304351
Цена: 12 лв
Състав:
Екстракт от градински чай, захар, глюкозен сироп.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
кашлица от различен произход, дрезгав глас, лош дъх, възпалено гърло, други възпаления в устната кухина, афти и т.н. Действие: Градинският чай се прилага успешно като антисептично средство и антиоксидант, има противовъзпалителен ефект и подпомага храносмилането. Използва се при заболявания на горните дихателни пътища и при стомашни проблеми. Екстрактът от градински чай съдържа редица ценни вещества, сред които – флавоноиди, моно-, би- и сесквитерпени (съставна част на етеричното масло), провитамин А, витамини от група B, урзолова киселина, никотинова киселина и др. Всички тези съставки оказват редица полезни ефекти, насочени срещу различни вредни причинители - бактерии, гъбички и вируси.
Начин на употреба:
4-5 пъти на ден по 1 бонбон.
========================================

pastili lechebna ruja evkalipt

Пастили с лечебна ружа и евкалипт

Благоприятни при кашлица и дрезгав глас, при проблеми с дихателните пътища! С приятен вкус!

Опаковка: 90 пастили
Код: 30436
Цена: 30 лв
Състав:
Всяка пастила съдържа екстракт от корен на лечебна ружа 170 mg , мен-тол, пчелен восък, масло от анасон, масло от евкалипт, масло от феникули (резене).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Възпалено гърло, дрезгав глас, кашлица от различен произход, изключително подходящ за отхрачване при заболяване на дихателните пътища (включително и при пушачи).
Действие:
Противовъзпалително и антисептично. Активните съставки в лечебната ружа имат аналгетичен, антитусивен (противокашличен), успокояващ и омекотяващ гърлото ефект. Добре познат в народната медицина при възпаления и като отхрачващо средство при кашлица и бронхит. Действа обезболяващо върху лигавицата на дихателните пътица, като спомага за по-лесното изхвърляне на жилавите секрети. Етеричните масла от анасон и резене съдържат вещества със силно антисептично действие. Те спомагат за отделянето на бронхиалните секрети и отпушват носа. Ментолът и маслото от евкалипт са познати от дълги години с бактерицидното и противовирусно действие. Те са особено подходящи за подпомагане лечението на белодробни заболявания.
Начин на употреба:
3-4 пъти на ден по 1 пастила.
=================================

lutein mega complex

Лутеин Мега Комплекс за поддържане на зрението

Запазете зрението си!

Опаковка: 90 капсули
Код: 30407
Цена: 49 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 6 mg лутеин, 2 mg бета-каротин, 0,9 mg цеаксантин, 100 mg екстракт от черни боровинки, 10 mg витамин E и 2,8 mg витамин B2, както и 4 mg цинк и 20 μg селен.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
проблеми със зрението, еднообразно хранене, при засилено психическо натоварване и продължителна работа пред компютър, дегенеративни проблеми, катаракта и др.
Действие:
Лутеинът се определя като един от най-силните антиоксиданти, а афинитета (предпочитанието) му да се натрупва предимно в макулата и способността му да улавя свободните радикали, го прави особенно ценна съставка в борбата с дегенеративните заболявания на очите. Той заедно с другите активни съставки в капсулите поддържат и изострят зрението.
Допълнително действие:
Тази уникална комбинация от много необходими вещества дава ценен принос за запазване здравето на вашите очи. Намалява риска от развитието на две от най-често срещаните дегенеративни заболявания на очите, а именно катаракта (перде) и макулна дегенерация. Понижава възможността за образуване на тромби, укрепва очните капиляри и подобрява микроциркулацията - действия, особенно важни за доброто състояние на ретината. Подобрява зрителната острота, намалява чувството за умора при работа с компютър. Понижава вероятността от развитие на различни заболявания на зрителните органи при по-
рисковите групи хора, каквито са диабетици и пушачи например.
Начин на употреба:
1-2 пъти на ден по 1 капсула с чаша вода по време на или след хранене.
Знаете ли, че...
Всеки ден нашите очи са изложени на много дразнители. Фактори като - изкуствена светлина, работа с монитор, четене в движещо се превозно средство, слънчева светлина, дим, вятър, полени, прах и свободни радикали, натоварват зрението. Затова балансираното снабдяване с полезни за очите хранителни вещества е особено важно. Дори очите на възрастен човек имат специфична потребност от витамини, микроелементи и антиоксиданти.
=====================================

Каротин плюс

carotin

Супер формула против стареене! Здрави, красиви, защитени, с прекрасни очи!

Опаковка: 100 капсули
Код: 30442
Цена: 39 лв
Състав:
Бета каротен – 8 mg, масло от вечерна роза – 300 mg, витамин Е – 15 mg, ниацин – 12 mg, витамин В6 – 1,05 mg, витамин В2 – 1,05mg, витамин В1- 0,82 mg, витамин В12 – 1,88 μg, фолиева киселина – 150 μg, биотин – 37,5 μg, пантотенова киселина – 4,5 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
уморени и натоварени очи, за забавяне процесите на стареене, проблеми със сърдечно-съдовата система, при излагане на слънчево въздействие, за борба с последствията на замърсената околна среда и свободните радикали. За здрава и красива кожа. За предпазване от рак на кожата.
Действие:
Бета каротeнът има мощно антиоксидантно действие - неутрализира свободните радикали и предизвикваните от тях оксидантни разрушителни процеси в тялото, участва в синтеза на белтъци и антитела (имуноглобулин). Ефективно забавя процесите на стареене. Той е провитамин на витамин А, който се синтезира в черния дроб според потребностите на организма. Бета каротeнът защитава от развитие на туморни образования, от атеросклероза, намалява риска от коронарни проблеми. Играе важна роля за защита на ненаситените мастни киселини от свободните радикали, помага за подържането на нормалната клетъчна функция и възпрепятства злокачествените изменения на клетките.
Допълнително действие:
Подпомага зрението и защитава кожата от външни влияния и особено от UV лъчите. Предпазва лигавиците на дихателната, храносмилателната и пикочно-половата система. Подобрява тена и предпазва от появата на пигментации по кожата. Съдържащите се в маслото от вечерна роза полиненаситени киселини (особено гама-линоленова) и богатия витаминен комплекс към продукта допълнително подпомагат обменните процеси, стабилизират състоянието на сърдечно-съдовата, нервната, отделителната системи. Правят кожата здрава, красива и защитена. Дефицитът на витамин А може да доведе до образуване на камъни в жлъчката и бъбреците, поради това, че епителните клетkи се излющват и могат да послужат като ядро, около което се утаяват минерални соли.
Начин на употреба:
1-2 пъти дневно по 1 капсула с вода.
Знаете ли, че...
Бета-каротенът е може би най-познатият от над 50-те каротеноида, които се срещат в природата. Той представлява провитамин А - съединение, което може да се превърне в тялото в ретинол - активната форма на витамин А. Бета-каротeнът е естествен пигмент, който произвежда цветове в оранжево и жълто. Поради тази причина повечето от съдържащите го храни са в тези цветове. Той изчиства токсичните свободни радикали, особено получените от химикали във въздуха и генерирани от собствения метаболизъм на организма. Каротеноидите предпазват от рак, намаляват риска от катаракта и дегенерация на макулата с възрастта, предотвратяват сърдечните заболявания.
Забележка:
Ако сте пушачи, се консултирайте с лекар преди употреба.
 ============================================
kasuli podobriavane sluh

Капсули за подобряване на слуха

Супер формула за засилване и запазване на слуха!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30465
Цена: 68 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа витамин С – 125 mg, L-карнитин – 100 mg, магнезий – 125 mg, витамин Е – 12,5 mg, цинк – 3,7 mg, фолиева киселина – 100 μg, селен – 17,5 μg, витамин В12 – 0,25 μg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
намаляване на слуха, свързано с нормалния процес на стареене на организма.
Действие:
Слухът е едно от най-важните човешки сетива. За повечето хора между 50-та и 60-та година обаче, започва постепенно намаляване на слуха. Причината за това влошаване обикновено е естественият процес на остаряване, който засяга вътрешното ухо и неговите сетивни клетки. Според последните изследвания на учените някои хранителни микроелементи като цинк, фолиева киселина, селен и витамин В12 могат да намалят или ограничат последиците от напредването на възрастта, свързани с ограничаване на слуха.
Допълнително действие:
Процесът, който наричаме стареене, фактически не е нищо повече от непрекъснато повишаващо се натрупване на промени, предизвикани или съдействани от присъствието на свободни радикали. Витамините С и Е са мощни антиоксиданти, които защитават организма от свободните радикали, а L-карнитинът и магнезият са жизнено важни за активирането и доставянето на енергия до клетките, за да може вътрешното ухо да извършва нормално своите функции.
Начин на употреба:
2 пъти на ден х 1 капсули с вода.
Знаете ли, че...
Значителен брой от здравните проблеми, които стоят пред хората на възраст над 60 години, могат да бъдат приписани на недостига на хранителни вещества в организма. При много възрастни хора се наблюдават симптоми на малабсорбция (затрудненото абсорбиране на хранителни вещества, витамини и минерали от лигавицата на стомаха и червата). Недостигът на витамин В12 е особено изразен проблем. Загубата му може да доведе до развитие на неврологични симптоми, като изтръпване на тялото, невъзможност за координиране на движенията и мускулите, загуба на равновесие, памет и слух, дезориентация и психически заболявания.
=======================================
aktiven

AktiVen

За здрави крака и вени!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30423
Цена: 39 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа: eлда на прах 250 mg, екстракт от див кестен – 100 mg, витамин C – 75 mg, екстракт от червени лозови листа – 50 mg, ниацин – 10 mg, соли и естери на витамин E – 7,8 mg, витамин B6-хидрохлорид – 1,0 mg, витамин B1-мононитрат - 1,0 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
болезнени, уморени и натежали крака, разширени вени, проблеми с проточността на венозната кръв, отоци, спазми, болки, възпалени капиляри, при тежки физически натоварвания, наднормено тегло, продължително стоене на крак, липса на движение, носене на обувки с високи токчета, кръстосване на краката при седене.
Действие:
AktiVen капсулите подобряват състоянието при болезнени, уморени и натежали крака и спомагат за облекчаване и премахване на симптомите при разширените вени.
Допълнително действие:
Капсулите AktiVen помагат за заздравяването на кръвоносните съдове, подобряването на проточността на кръвоносните съдове и венозната кръв, ускоряването на венозната циркулация , стимулирането на лимфната система.
Начин на употреба:
2 пъти на ден по 1 капсула с чаша вода преди хранене.
Знаете ли, че...
AktiVen капсули със съдържащите се витамини B1, B3 (ниацин), B6, C и E представляват идеалната хранителна добавка за всички, които покрай многото движение искат да направят нещо допълнително, за да имат здрави крака и вени. Във всички части на дървото на дивия кестен, използвани в медицината, се съдържат различно количество въглехидрати, белтъци, мазнини, гликозиди, сапонини, дъбилни вещества, смоли, витамини (С, група В), калий, фосфор, магнезий, калций, натрий и желязо, мед, флуор, силиций. На богатия и разнообразен химически състав се дължат благоприятните здравни ефекти на дивия кестен - съдосвиващо, болкоуспокояващо, противовъзпалително действие. Дивият кестен се използва успешно за укрепване на венозни и капилярни стени за намаляване риска от образуване на кръвни съсиреци. Елдата (fagopyrum esculentum), която произхожда от Китай, се числи там към най-важните основни хранителни продукти като биологически пълноценна житна култура. Червените лозови листа оказват положително влияние върху кръвоносните съдове до най-малките капиляри. Съдържащите се в тях полифеноли, на които се приписва и положителния здравен ефект на червеното вино, се считат за защитен фактор на клетките, със силни антиоксидантни свойства.
=======================================
kanela hrom zink

Канела с хром и цинк

За нормални нива на кръвната захар!

Опаковка: 180 капсули
Код: 30424
Цена: 49 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 200 mg, екстракт от канела (10:1) съответстващ на 2000 mg канела, 50 μg хром и 3,5 mg цинк.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
диабет II тип, забавен метаболизъм, повишено съдържание на мазнини в кръвта, повишен холестерол, натравяния. При простудни и грипни заболявания- антисептик, нездравословно хранене, стресов начин на живот, липса на движение, борба с наднормено тегло и целулит, язва.
Действие:
Основното действие на канелата е свързано с регулиране стойностите на кръвната захар в организма. Канелата е антиоксидант. Тя подпомага обмяната на веществата и кръвоснабдяването. Микроелементът хром подпомага транспортирането на глюкозата (кръвната захар) през мембраните на клетките и вътре в клетките, където тя може да бъде изгорена и превърната в енергия. Хора, които не получават достатъчно хром, могат да развият “нетърпимост към глюкозата”. Хромът също така подпомага повишаването на липопротеините с висока плътност – добрия холестерол, който помага за изхвърлянето от тялото на липопротеините с ниска плътност – лошия холестерол. Помага за поддържането на кръвната захар. Комбинацията с цинк подпомага клетките при усвояването на глюкозата.
Допълнително действие:
Капсулите с канела, хром и цинк подпомагат регулирането на храносмилателния процес, клетъчното хранене, кръвоснабдяването на корените на косата, укрепването на зъбите.
Начин на употреба:
1-2 пъти на ден по 1 капсула с чаша вода.
Знаете ли, че...
Канелата е една от най-старите подправки в света. Добива се от кората на дървото, която през две години се обелва и се изсушава, докато стане като фин пергамент. Навива се на ролца, но в търговската мрежа по-често се продава стрита на фин прах. Родина на канеленото дърво са влажните тропически гори на Югоизточна Азия. Цейлонската канела е разространена в Шри-Ланка, Индия, а китайската се отглежда в Китай, Виетнам и Индонезия. Смята се, че тази подправка съдържа молекула, чиято структура е сходна с тази на инсулина, също така и проантоцианидин, който усилва чувствителността на клетките към инсулина.
===================================
birena maia vitamini

Бирена мая + Витамини

За красотата отвътре и отвън!

Опаковка: 500 таблетки
Код: 30448
Цена: 37 лв
Състав:
Всяка таблетка съдържа 500 mg бирена мая на прах (91.7%) (Saccharomyces Cerevisiae), Магнезий 11 mg, Никотинамид 2,05 mg, Витамин В1 0,75 mg, Витамин В2 - 0,21 mg, Фолиева киселина 7,5 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
акне, слаб косъм, пърхот, чупливи нокти, екземи и дерматити. Повлиява благоприятно обмяната на веществата в организма.
Действие:
Бирената мая е позната от дълги времена като природен източник на витамини от група В и минералите хром, цинк и селен. Бирената мая съдържа и важни аминокиселини за здравето на кожата и косата.
Допълнително действие:
Клетките на дрождите наподобяват „био склад“ за ценни B-витамини, минерали, аминокиселини, микроелементи, които са от съществено значение за красива и чиста кожа, както и за блестяща коса и здрави нокти. Това са първите съществени ефекти, които се наблюдават след приемането на бирената мая. Особено е подходяща при акне от различен произход. Действа добре и при извършване на дейности, свързани с физическа, психическа и умствена умора. Бирената мая се приема при възпаления на червата и анемия. Богатото съдържание на аминокиселини стимулира имунната система за възстановяване след химиотерапия. Подобрява метаболизма. Помага да се чувствате енергични и витални.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 3 таблетки.
Знаете ли, че...
Бирената мая се получава от един вид едноклетъчни гъби (дрожди), наречени Saccharomyces Cerevisiae и се използва при производството на бира. Тя се явява вторичен продукт на бирената индустрия. Използваните дрожди абсорбират витамини, минерали и хранителни вещества от хмела и ечемика, използвани в пивоварния процес. Така получената мая се изсушава (не се препоръчва дрождите да се приемат живи) и се таблетира. Бирената мая е богат източник на минерали - особено на хром, който помага на организма да поддържа нормални нива на кръвната захар. Витаминното богатство в бирената мая е от значение за метаболитните процеси в тялото. Участват в разграждането на въглехидратите, мазнините и протеините, които осигуряват енергия на организма. Те също така подпомагат нервната система, поддържат мускулите, кожата, косата, очите и др. Няколко проучвания показват, че бирената мая може да спомогне за намаляване на LDL (“лош”) холестерола в кръвта и за повишаване на HDL (“добър”) холестерол. Намалява риска от рак на кожата.
=====================================

kapsuli krasota

Капсули за красота

Красотата започва отвътре! За красива кожа, коса и нокти!

Опаковка: 200 капсули
Код: 30439
Цена: 58.50 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 300 mg масло от вечерна роза, 60 mg витамин С, 25 mg екстракт от просо, 10 mg витамин Е, 1,4 mg витамин В1, 1,6 mg витамин В2, 2 mg витамин В6, 18 mg никотинамид, 6 mg пантотенова киселина, 200 μg фолиева киселина, 1,5 μg витамин В12, 1,5 mg бета-каротен, 225 μg биотин.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
косопад от различен произход, изтощена коса, дегенеративни промени, свързани със структурата на косъма (тънка, изтощена, без блясък), увреждания на косъма от слънчева светлина, чупливи нокти, бели петна по ноктите (левконихия) и др. Препоръчва се за поддържане нормалната структура на кожата. За здрава, еластична, гладка, чувствена, изящна кожа.
Действие:
Съдържащото се в капсулите за красота на Sanct Bernhard масло от вечерна роза, помага за регулиране на редица процеси в човешкото тяло. Те са свързани с правилно балансиране на хормоните, подобряване на метаболизма и засилване на регенеративните процеси. Екстрактът от просо е богат на хранителни вещества и провитамини, които осигуряват еластичност на кожата, блясък на косъма и здравина на ноктите.
Допълнително действие:
Витамините са важна част от възстановяването на изтощения организъм. Тези от група В имат пряко участие в оформянето, регенерацията и растежа на косъма и ноктите. Те предпазват косата от изсушаване и други външни фактори. Активират обменните процеси в корена на косъма и основата на ноктите. Помагат за синтеза на кератин (структурен протеин, участващ в изграждането на косъма и ноктите). Витамин Е, като силен антиоксидант, подпомага микроциркулацията в тъканите и подобрява тяхното изхранване.
Начин на употреба:
2 пъти дневно по 1 капсула с малко течност. Препоръчва се редовна употреба за по-дълъг период.
Знаете ли, че...
Състоянието на кожата, косата и ноктите е показателно за начина на живот, който водим и за това как се отнасяме към самите себе си. Проблемите могат да възникнат в резултат от нервно напрежение, стрес, преболедуване, хормонални проблеми, външни фактори (слънце, вятър), използване на некачествени козметични средства и др. В основата на всички проблеми обаче стои неправилното хранене и недостига на основни градивни вещества и витамини. Когато се появят проблемите – изтънени, сухи и лесно падащи косми, бели петна по ноктите (левконихия), прекалено мазна или суха кожа, сме длъжни да вземем мерки. Продуктът на Sanct Bernhard ‘’Капсули за красота’’ е отлично средство за избор, съчетаващ масло от вечерна роза и набор от правилно подбрани витамини.
===================================
maslo vecherna roza

Масло от вечерна роза

Хормонално равновесие по естествен път!

Опаковка: 200 капсули
Код: 30429
Цена: 40 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 500 mg чисто масло от вечерна роза (Oenothera).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
предменструален синдром(ПМС), нарушен менструален цикъл, повишено ниво на холестерола и триглицеридите, хипертония, склонност към образуване на тромби, диабет, бронхиална астма, кожни заболявания, псориазис, екземи, алергии, трофични язви, имунодефицитни състояния - хронични възпалителни заболявания, климакс (“горещи вълни”, раздразнителност, отпадналост и др.), възпалителни гинекологични заболявания, язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, атеросклероза, исхемична болест на сърцето (ИБС), инфаркт, мозъчно-съдова болест (МСБ) и инсулт, гъбични заболявания.
Действие:
Сложните ненаситени мастни киселини Омега 3 и Омега 6 (преди всичко гама – линоленова киселина 9 %) са от голямо значение за метаболитните процеси в тялото и подпомагат обмяната на веществата и естествения хормонален баланс.
Допълнително действие:
Пълноценната хранителна добавка с биологически активни, сложни ненаситени есенциални мастни киселини способства за здрава и жизнена кожа, помага за доброто разположение в дните преди и по време на
месечния цикъл, за доброто здраве и уравновесеност по време на климакса.
Начин на употреба:
3 пъти дневно по 2 капсули с чаша вода.
Знаете ли, че...
Вечерната роза се нарича още пупалка (Oenothera), наименование, което произхожда от гръцките думи “oinos” - вино и “ther” - див звяр. През 1753 г. Пиней нарекъл пупалката Onagra (диво магаре) заради сходството на листата на растението по форма с магарешките уши. По-късно италианският ботаник Скополи (Scopoli, J. A) го отнася към рода Oenothera. Народните названия са: ослинник, двугодишник (Oenothera biennis L), вечерен цвят, вечерна звезда, лятна звезда, нощна свещ и др. Такива наименования пупалката е получила, тъй като нейните цветчета се разтварят най-често вечер, за една нощ, фосфоресцирайки с меко сияние. Американците наричат пупалката - вечерен първоцвет (Evening primrose). Преди хиляди години първите знахари на североамериканските индиански племена са използвали профилактичните качества на това растение за зарастване на рани.
================================
soja kalcii

Соя и Калций

Отново усмихнати и в добро настроение ! Задължителен продукт за жени в менопауза!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30447
Цена: 52 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа екстракт от соя – 125 mg, калций – 155 mg, биотин – 50 μg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане:
по време и след менопауза, при хормонален дисбаланс, при остеопороза, горещи вълни, нарушен сън, повишен холестерол, понижена костна плътност.
Действие:
Соята по естествен начин регулира нивата на хормоните в женския организъм и облекчава симптомите на менопаузата. Специфично действащите соеви изофлавоноиди (биологично-активната съставка на соята)
увеличават минерализацията на костите и препятстват намаляването на калция в костната структура, облекчават топлите вълни, безсънието и нощното изпотяване.
Допълнително действие:
Биотинът е изключително важен за обменните процеси в организма и подпомага структурата на костите, кожата, ноктите и косата. Калцият е свързан с оформяне на неорганичната субстанция на костите и зъбите и заздравяването на венците.
Начин на употреба:
1 път на ден х 1 капсула с вода.
Знаете ли, че...
Биологично-активните изофлавони в соята - дайдзеин и генисетин имат химичен състав и активност, които наподобяват основния женски полов хормон – естроген, който бързо намалява в женския организъм в периода на менопауза. За плавен преход през този естествен за жената период, прекрасно заместващо действие оказват фитоестрогените – изофлавоните, които се съдържат в соята.
=============================
sila nervna sistema

Сила за нервната система

Кажете не на стреса! Заздравете нервната система!

Опаковка: 180 капсули
Код: 30405
Цена: 30 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа: калций – 64,8 mg, витаминозна мая – 40 mg, никотинамид (витамин В3) – 20 mg, D-пантотенoва киселина – 10 mg, витамин B1 – 1,6 mg, витамин B2 – 2 mg, витамин B6 – 1,9 mg, витамин B12 – 1 μg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
хроничен стрес, храносмилателни проблеми, липса на апетит, умора, безсъние, безпокойство, изнервеност, депресивни състояния, отпадналост, главоболие, мускулна слабост, сърцебиене, превъзбуда, възпаление на кожата, пърхут, при засилено физическо и психическо натоварване.
Действие:
Една от основните причини за възникване на горепосочените заболявания е промяна (нарушение) във функциите на централната и (или) периферната нервна система. Витамините от група В съставляват важна част от повечето ензимни системи в организма и техния недостиг или липса предразполага към патологични промени в метаболизма на тялото ни. Липсата на витамини от група В се отразява най-напред на нервната система, тъй като тя е една от най-чувствителните. Това предизвиква промени и в други системи и органи на тялото и се проявяват като посочените заболявания. В повечето пъти сме свикнали да „лекуваме” симптоматично самото оплакване без да обръщаме внимание на първоизточника на проблема. Често това е свързано с неправилното хранене и липсата на достатъчно количество витамини (особенно от група В). Витамините за подпомагане на нервната система на германската фирма Sanct Bernhard са подбрани в съответствие със специфичните нужди и изисквания за правилното и функциониране.
Допълнително действие:
Благоприятстват химическите реакции на ензимите с другите вещества, подпомагат метаболизма. Подпомагат: функцията на нервната система, здрави зъби,коса, нокти, черен дроб, както и нормалния мускулен тонус на храносмилателната система и правилното функциониране на мозъка. Калцият е важен за поддържането на ритмична сърдечна дейност и предаването на нервните импулси. Подобряват развиването на физическите и умствените способности.
Начин на употреба:
1-2 капсули на ден с чаша вода.
Знаете ли, че...
Витамините от група В са водоразтворими. Когато се взимат заедно, действат комплексно, а недостигът на един - води до недостиг на друг. Човешкият организъм не може да ги складира и е необходимо ежедневното им набавяне. Препоръчителните дневни дози на всеки един витамин от групата са различни, но във всяка капсула от витамините на Sanct Bernhard съотношението е спазено. Витамините от В-комплекса са особено важни за нервната система и мозъка, за обмяната на веществата, за лигавиците и кожата. Ако не са налични в достатъчни количества, човек може бързо да се почувства уморен, отпаднал и раздразнителен.
===============================

jult kantarion

Жълт Кантарион

Усмихнати и спокойни с билката на Свети Джон!

Опаковка: 120 капсули
Код:30411
Цена: 30 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 340 mg масло от жълт кантарион.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
нервност, свръхнапрежение, депресия, психосоматични състояния, менструални проблеми, безсъние, неврастении, киселини ,гастрит и язва, вътрешни инфекции. Като съпътстващ продукт за бързо зарастване на рани и подобряване дейността на сърдечния мускул.
Действие:
Маслото от жълт кантарион има нервноуспокояващо, противовъзпалително, противомикробно, заздравително действие.
Допълнително действие:
Маслото от жълт кантарион има чудесно дейстиве за подобряване състоянието на храносмилателната система. Има подчертан кръвоспиращ ефект, подобрява дейността на сърдечния мускул и сърдечната дейност.
Начин на употреба:
2 пъти дневно по 1 капсула приета с вода или друга течност.
Знаете ли, че...
Жълтият кантарион се нарича още „Билката на Св. Джон”, тъй като се събира в деня на Св. Йоан (Св. Джон) – 24 юни. Първите сведения за използването му за лекарствени цели датират още от древна Гърция. Основните активни съставки са хиперицин (управлява невротрансмитерите в мозъка - разграждането на медиаторите, като напр. доптамин, норадреналин или серотонин се регулира именно от хиперицина), флавоноиди, хиперфорин (с ясно изразено бактерицидно и дезинфекциращо действие,което благоприятства заздравяването на рани).
==================================
bial trun

Бял трън

Детоксикант №1

Опаковка: 90 капсули
Код: 30431
Цена: 60 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 200 mg, сух екстракт от плодове на бял трън (Silybum marianum) (30 – 40:1).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
заболявания на храносмилателната система, чернодробни и жлъчни заболявания, хепатит, цироза, панкреатит.
Действие:
Хармонизира и подпомага дейността на храносмилателната система, функциите на черния дроб и жлъчката. Повишава способността на черния дроб да преработва токсините в организма и възстановява увредените чернодробни клетки.
Допълнително действие:
Наред с основното си действие, белият трън се препоръчва за понижаване нивата на холестерола, намаляване резистентността към инсулина при хора болни от диабет тип II, ограничава растежа на туморните клетки при рак на гърдата, простатата и шийката на матката. Белият трън има добро действие и при заболявания на кожата, сърдечно-съдовата система, уши-нос-гърло.
Начин на употреба:
1 капсула дневно преди хранене, приета с поне 200 ml вода.
Знаете ли, че...
Главната съставка на белия трън е рядко срещаното биологически активно вещество силимарин, което възпрепятства проникването на отровни вещества в клетките на черния дроб и предотвратява токсичното им действие. В момента в САЩ се провежда втората фаза на изследване за въздействието на белия трън при хроничен хепатит С. Националният център по комплементарна и алтернативна медицина, в сътрудничество с Националния институт по диабет, храносмилателни и бъбречни заболявания, планират по-нататъшни проучвания на приложението му при хепатит С и неалкохолен стеатохепатит (чернодробна болест, възникваща при хора, които консумират малко или никакъв алкохол). Белият трън се изследва и във връзка с потенциалното му приложение за предотвратяване на рака и лечение на усложнения при пациенти, болни от СПИН.
================================
jen shen

Жен - Шен

Коренът на живота - за младост и дълголетие!

Опаковка: 200 капсули
Код: 30401
Цена: 65 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 250 mg, прах от корени на жен-шен.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
тежки физически и умствени натоварвания, отслабен имунитет, хронична умора и отпадналост,еректилна дисфункция и мъжки стерилитет, диабет, за въстановяване след прекарани заболявания.
Действие:
Жен-Шенът има мощно имуностимулиращо, адаптогенно, антистрес, тонизиращо, ерогенно и общоукрепващо действие.
Допълнително действие:
Подпомага повишаването на физическата и умствена работоспособност, намалява умората, подобрява захранването на мозъка с кръв и кислород. Повишава устойчивостта на организма към вредните въздействия на околната среда. Панаксовата киселина на корена нормализира обмяната на веществата и ендокринната система Влияе благоприятно върху кръвоносните съдове и сърдечната дейност: увеличава амплитудата и намалява честотата на сърдечните съкращения. Регулира нивата на инсулин и кръвна захар.
Начин на употреба:
2-3 пъти дневно по 2 твърди капсули приемани с вода или друга течност.
Знаете ли, че...
Поради своите изключителни качества, Жен-шенът е наричан „Царят на растенията”. В природата се срещат различни разновидности, които се различават и по силата на своето биологично действие. В продуктът на Sanct Bernhard се използва висококачествена суровина от див жен-шен, който в редица изследвания е доказал максимално ефективно биологично действие. Опитите за изкуствено отглеждане на растението водят до получаване на билка с изключително слаба ефективност и въздействие. Неподходящ за хора с хипогликемия.
===============================

rhodiola plus

Родиола плюс

Родиола плюс арония – за добра памет и концентрация! За сила и адаптация!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30479
Цена: 65 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа екстракт от родиола (Rhodiola Rosea) - 200 mg, концентриран прах от арония - 100 mg, Витамин В1- 1,4 mg, Витамин В6 - 2 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
тежки физически и психически натоварвания, хронична умора, отпадналост, липса на концентрация, емоционално-психически натоварвания, малокръвие, главоболие от високо кръвно, импотентност, фригидност. Подобрява зрението.
Действие:
Адаптогенно, антитоксично. Повишава устойчивостта към инфекциозни болести. Родиолата или така наречения „Златен корен“, има свойството да подпомага концентрацията и гъвкавостта на ума. Витамините В1 и В6 подсилват това действие, а заедно с аронията, помагат на мозъчните клетки да се защитават от вредното въздействие на свободните радикали.
Допълнително действие:
Подпомага организма да запазва физическа и психическа работоспособност.
Начин на употреба:
по 1 капсула на ден с вода.
Знаете ли, че...
Розова родиола (Rhodiola rosea) или „златен корен“ се прилага от древни времена в народната медицина като средство, премахващо умора, повишаващо работоспособността, при малокръвие, импотентност, фригидност и др. По механизма си на действие се отнася към енергетиците – разширява собствените биохимически и функционални резерви на организма. Родината на аронията е Северна Америка, откъдето по-късно се пренася в Европа. Тя представлява храст висок 2-2.5 м с лъскави тъмнозелени листа, които през есента стават оранжевочервени. Плодовете на аронията се характеризират с истинско богатство от витамини и минерали. Има високо съдържание на витамин Р, следват витамините С, К, В, B1, В2, В5, В9. Съдържанието на йод в аронията е 3-4 пъти по-голямо от другите плодове. Значимо е количеството и на калий, калций, фосфор, магнезий и желязо, а има и налични манган, мед и молибден.
==========================
ginkgo biloba

Гинко Билоба

№1 за свеж ум и добра памет!

Опаковка: 150 капсули
Код: 30404
Цена: 65 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 100 mg специален екстракт от Гинко Билоба.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
отслабване на паметта, старческа деменция, нарушено оросяване и кръвоснабдяване на крайниците, намалено внимание, болест на Алцхаймер, шум в ушите, световъртеж, главоболие, сърдечна аритмия, глаукома, периферни съдови смущения, нервно изтощение, стрес.
Действие:
Гинко Билоба засилва кръвообръщението, оросяването на мозъка и крайниците, подобрява паметта. Проявява съдоразширяващо действие, укрепва стените на кръвоносните съдове, намалява холестерола в кръвта.
Допълнително действие:
Гинко Билоба действа като антиоксидант и неутрализира свободните радикали. Възпрепятства агрегацията (слепването) на тробмоцитите. Добро помощно средство за всички заболявания на нервната система. Увеличава работоспособността и издържливостта на хората, занимаващи се с умствена дейност. Гинко билоба подобрява циркулацията по три различни начина. Първо, предизвиква отпускане на артериите, водейки до тяхното разширяване и позволявайки с всеки удар на сърцето през артериалната система да преминава повече кръв. Второ, намалява вискозитета на кръвта, като я разрежда и по този начин улеснява движението й през малките капиляри. И трето, упражнява необяснима регулация на венозния и артериален съдов тонус, за оптимизиране разпространението на кръвта до места, които са исхемични, без да жертва кръвообращението към другите тъкани. Начин на употреба: по 1 капсула на ден, приемана с вода или друга течност.
Знаете ли, че...
Гинко Билоба е най-старият известен дървесен вид – възрастта му се оценява на повече от 200 млн. години. Това дърво е последният представител на цял клас голосеменни растения, съществуващи от ерата на динозаврите. Листата му съдържат 198 активни съставки, които: намаляват нивата на холестерола, поддържат еластичността на кръвоносните съдове, елиминират свободните радикали, стимулират мозъка, подобряват концентрацията и паметта.
==========================

guarana

Гуарана

Прилив на суперенергия! Бъдете тонизирани и енергични без кафе!

Опаковка: 250 таблетки
Код: 30478
Цена: 58.50 лв
Състав:
всяка таблетка съдържа 400 mg екстракт от гуарана, от които минимум 16 mg гуарана кофеин, витамин С – 30 mg, магнезий – 20 mg, колаген хидролизат.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
тежки физически и психически натоварвания, умора, отпадналост, усилен умствен труд, липса на концентрация, забавен метаболизъм.
Действие:
Екстрактът от Гуарана съдържа много ксантити, сред които и умерено до големи количества кофеин, теобромин и теофилин. Като следствие от съдържанието на изброените вещества, на гуараната могат да се припишат всички физиологични и сумарни ефекти, характерни за кафето и кофеина. Повишава общия физически и психически тонус на организма, подпомага да се преодолее умората и отпадналостта след тежки физически и психически натоварвания, за което способстват и добавените магнезий и витамин С. Подобрява кръвоснабдяването на мозъка, което означава, че повишава способността за концентрация и запаметяване. Екстрактът от гуарана се понася лесно от организма и не дразни стомаха. Процесът на усвояване на веществата, съдържащи се в гуараната, е постепенен. Дълго време не се чувства умора и отпадналост и не се натоварва сърцето. Няма сърцебиене, както е при честата консумация на кафе.
Допълнително действие:
Тя увеличава хидролизата на мазнините, като по този начин подпомага отслабването. Освен това в комбинация с магнезия стимулира и мускулната активност. Тя действа и като естествен афродизиак. Има благоприятно действие върху кръвоносната система, като подобрява циркулацията и подпомага за облекчаване на главоболието, мигрената и предменструалните болки. Релаксира гладките мускули на бронхите в белия дроб. Подобрява бъбречната циркулация и не на последно място има антиоксидантно действие и благодарение на богатото си съдържание на флавоноиди и витамин С забавя стареене на клетките.
Начин на употреба: 2-3 пъти дневно по 1-2 таблетки с вода.
Знаете ли, че...
Гуараната (Paullinia cupana, Sapindaceae) e вечно зелено пълзящо растение, което се вие по дърветата в амазонската джунгла в Южна Америка. Зоната му на растеж се простира най-вече на териториите на Бразилия. Растението се отличава с огромните си листа и красивите си цветни букети. Големият международен интерес към растението се дължи на малките му червени плодове с размер на кафени зърна. Всяко плодче съдържа в себе си семе, което учудващо прилича на око, преди да се обели напълно, след което наподобява лешник. Всяко семе има в състава си до пет пъти повече кофеин в сравнение с кафено зърно със същия размер. Съдържа до 6% кофеин и до 25% катехинови танини, с част от които е свързан кофеинът.
=========================================

kreatin magnezii

Креатин и Магнезий

За сила и издръжливост, за млади и стари, за спортисти! Стоп на честите мускулни схващания!

Опаковка: 200 капсули
Код: 30441
Цена: 49 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 400 mg креатин монохидрат и 25 mg магнезий (Mg).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
Лесна уморяемост, чести схващания, мускулни спазми (крампи), включително и такива по време на сън. Повишава енергията и мускулната сила. Допринася за подобряване на работоспособността.
Действие:
Благотворните ефекти на креатина са свързани с увеличаваща се мускулна сила и увеличена издръжливост, както и с намаляване на ензима, блокиращ растежа на мускулите.
Допълнително действие:
Поддържането на оптимални нива креатин е важен фактор за здраве и дълголетие! Той е много подходящ и за мъже, и за жени, и за млади, и стари! Основното предназначение на креатина е за ‘’презареждане’’ на АТФ (аденозинтрифосфат). АТФ е съединение, игращо ролята на ‘’акумулатор’’ в клетките и при нужда се превръща в АДФ (аденозиндифосфат), като при този процес се отделя енергия, която клетките използват. Креатинът участва в обратния процес – превръщането на АДФ в АТФ. При големи натоварвания, натрупаното количеството АТФ бързо свършва и тогава организмът се нуждае от креатин, за да ‘’презареди батериите’’. Това много добре се наблюдава при мускулите. Липсата на достатъчно креатин е причина за лесна умора. Креатинът е в състояние да предостави повече енергия и подобрява качеството на живот за възрастните хора. Подсилва сърцето и увеличава работоспособността. Подобрява остротата на ума. Магнезият е важен минерал, отговорен за поддържане функциите на нервната и мускулната система. Намалява умората и стреса. Подобрява работата на сърцето и участва в процесите на преобразуване на енергия. Ниските стойности на магнезий в организма са причина за забавяне на
нервната проводимост. Това може да доведе до спазми и схващания на мускулите.
Начин на употреба:
3 пъти дневно по 2 капсули с вода.
Знаете ли, че...
Креатинът като вещество е открито в мускулите на човека и други гръбначни животни още в началото на деветнадесети век. Името креатин идва от гръцки и произхожда от думата “плът”. Веществото се използва главно в скелетните мускули-около 95% и едва 5% в сърцето и мозъка. Креатин се синтезира по естествен начин в организма от аминокиселините L-аргинин, L-метионин и глицин, но не винаги е в достатъчно количество. Важно е за вегетарианците да знаят, че за техния организъм е по-трудно да произведе достатъчно количество креатин, защото растителната храна не е толкова богат източник на аминокиселини, както месото. Магнезият, заедно с калцият, са минералите, които имат най-високо вътреклетъчно съдържание. Често, по време на сън, в областа на прасците се появяват спазми (крампи), които са доста болезнени и нарушават съня. Това е признак на недостиг на магнезий в организма.
=====================================
aminokompleks

Аминокомплекс

Структурни елементи за изграждане и НЕМСКО възстановяване на тялото!

Опаковка: 200 капсули
Код: 30438
Цена: 69 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа амино киселинен комплекс: Изолевцин 24,4 mg, Левцин 38,2 mg, Лизин 29,0 mg, Метионин 9,7 mg, Цистин, 6.7 m, Фенилаланин 22,7 mg, Tирозин 21,0 mg, Треонин 22,7 mg, Триптофан 5,5 mg, Валин 27,7 mg, Аргинин 22,3 mg, Хистидин 8,8 mg, Аланин 20,2 mg, Аспаргинова киселина 45,4 mg, Глутаминова киселина 46,6 mg, Глицин 25,6 mg, Пролин 19.3 mg, Серин 23,9 mg.
Sanct Bernhard препоръчва за:
Възстановяване по време и след тежко заболяване. Особено подходящ за подрастващи, активни спортисти и възрастни хора.
Действие:
Амино-комплекс капсули на Sanct Bernhard представлява смес от картофен и яйчен протеин с висока биологична стойност. В състава се съдържат и 8-те незаменими за възрастен човек аминокиселини, които задължително трябва да се набавят чрез храната.
Допълнително действие:
Основните структурни единици на протеините са аминокиселините. Почти всички биологични процеси, извършващи се в тялото, протичат с участието на протеини (белтъци). Протеините участват в изграждането на всички тъкани, органи и системи в тялото. Те са особено необходими за тъканите, които се възобновяват непрекъснато (кожа, коса, нокти, лигавиците и др.). Аминокиселините спомагат за
възстановяването на организма след заболяване, нервно напрежение, стрес, тежка физическа и психическа работа. Особено подходящи са за подрастващи, спортисти и възрастни хора. Амино-комплекс капсули осигурява високо качество на живот без холестерол. Важно е да се спомене, че усвояването на аминокиселините става с участието на витамините и минералите. Затова приема на ‘’Амино-комплекс капсули’’ може да се съчетае със ‘’Мултивитамини и минерали A-Z ‘’на Sanct Bernhard.
Начин на употреба:
3 пъти на ден по 2 капсули.
Знаете ли, че...За да се прояви ефектът на обикновените протеини, е нужно време те да се усвоят и преработят, докато използването на чисти аминокиселини в свободен вид не изисква време, и те могат да се усвоят бързо и лесно от организма. Изграждането на мускулите започва веднага, тъй като строителният материал е налице в готов вид. Затова аминокиселинните препарати имат по-силен и ясно изразен ефект от протеиновите концентрати на прах. Човешките белтъци се изграждат от 20 вида аминокиселини. От тях 8 са незаменими (есенциални), кооето означава, че човек не може да ги произведе сам, а трябва да ги набавя чрез храната. Затова е важно да се храним разнообразно. Ако в храната не се съдържа пълния комплекс с аминокиселини, то те се използват от организма за енергия или се натрупват под формата на мазнини. Липсата на достатъчно аминокиселини в храната води до: изтощение, загуба на мускулна тъкан, липса на енергия и жизненост.
 ===============================

iabalkov ocet

Ябълков оцет

Световен хит с доказан ефект! Отслабнете бързо, лесно и здравословно!

Опаковка: 120 таблетки
Код: 30481
Цена: 30 лв
Състав:
Всяка дъвчаща таблетка съдържа 200 mg естествени съставки на концентрат от ябълков оцет, 200 mg ацерола на прах и 50 mg витамин С от ацерола.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
прочистване на организма, здравословно отслабване, забавен метаболизъм, повишено съдържание на мазнини в кръвта, повишен холестерол и висока кръвна захар, разширени вени, артрит, ревматизъм, за регулиране на телесното тегло и храносмилането, за детоксикация на организма.
Действие:
Таблетките с ябълков оцет подпомагат клетъчното дишане и метаболизма и по този начин горенето на мазнините става по-интензивно. Подпомага бързото възстановяване на силите, тъй като нормализира киселинно-основното /рН/ равновесие в организма. Ябълковият оцет разгражда мазните в тялото и затова подобрява здравето и функционирането на черния дроб, пикочния мехур и бъбреците. Спомага за храносмилането, асимилацията в тялото и отделянето на токсините.
Допълнително действие:
Ябълковият оцет съдържа пектин и бета каротин, които укрепват имунната система, без да предизвикват странични ефекти. Подпомага прочистването на мазнините от кръвта и кръвоносните съдове, прочистването на организма от токсини, разграждането на мастните депа. Ацеролата подпомага основното действие на ябълковия оцет и поддържа организма срещу срив на имунната система, който е характерен при загубата на тегло.
Начин на употреба:
2 пъти дневно половин час преди хранене се сдъвкват по 2 таблетки, като преди и след поглъщането на таблетките се изпива поне една чаша вода. Таблетките са с приятен, свеж вкус.
Знаете ли, че...
В ябълковия оцет се съдържа всичко най-полезно от плодовете. В него се откриват 93 различни съставки, които стимулират жизнените функции на организма, множество ензими, 20 особено важни минерали, както и богат винаминен състав. Ябълковият оцет в таблетките на Sanct Bernhard е с 4 пъти по-висока концентрация от всички други продукти на фармацевтичния пазар, което ги прави много по-ефективни.
=====================================

l carnitin

L-карнитин

За повече енергия чрез изгаряне на мазнини! За оформяне на тялото!

Опаковка: 200 капсули
Код: 30415
Цена: 50 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 400 mg L-карнитин.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
регулиране на телесното тегло, изгаряне на натрупаните мазнини, повишаване енергията на организма, при режим за намаляване на теглото. При сърдечни болки в резултат на физически натоварвания, при проблеми с дишането.
Действие:
В клетките карнитинът (в неговата биологично активна L-форма) участва в процеса на транспортиране на мастни киселини от вътреклетъчната течност (цитоплазмени матрици) в митохондриите, при разграждането на мазнини за генериране на метаболитна енергия.
Допълнително действие:
L-карнитинът участва в окислението на аминокиселините с разклонена верига, пречи на образуването на млечна киселина в мускулите, блокира вредни вещества, които нарушават клетъчната стена. Освен това чрез него се повишава доставката на кислород до мускулите и се осигурява енергия, без да се разграждат ценните за организма протеини. Има силно антиоксидантно действие, предпазва от сърдечен удар и е важен за подобряване функциите на бъбреците и отделителната система.
Начин на употреба:
2 пъти дневно по 1 капсула се приема с вода или друга течност.
Знаете ли, че...
L-карнитинът е естествена за организма аминокиселина, която се среща във всяка човешка клетка. L-карнитин е важен за изгарянето на натрупаните в тялото мастни депа с цел генериране на енергия. Ако на организма му липса L-карнитин, изгарянето на мазнините е нарушено и може да се стигне до натрупването на излишни мазнини, умора и намалена дееспособност.
===================================

cla otslabvane

CLA - Капсули за отслабване

Лесен начин да елиминираме излишните килограми! Ефективно отслабваме, дори и докато спим!

Опаковка: 120 капсули
Код: 30462
Цена: 65 лв
Състав:
Всяка капсула съдържа 500 mg мастни киселини (от които 400 mg чиста конюгирана линолова киселина - CLA).
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
хора с наднормено тегло, затлъстяване, за редуциране на мазнините в тялото без загуба на мускулна маса, за ефективно отслабване.
Действие:
конюгираната линолова киселина действа в две насоки: първо потиска отлагането на нови количества мазнини в мастните клетки и второ - активира процесите за изгаряне на натрупаните.
Допълнително действие:
Това е естествена мастна киселина, която благоприятно влияе върху метаболизма, включително и през нощта. По този начин спомага за изгарянето на мазнините дори по време на сън. Намалява нивото на лошия холестерол. При употребата на конюгираната линолова киселина се избягва ‘’йо-йо’’ ефектът, тъй като разградените мазнини не се натрупват отново, след спиране на продукта. Това позволява да се запази за дълъг период от време добре оформена фигура. За още по-сигурен ефект е добре CLA капсули на Sanct Bernhard да се комбинират с някакъв вид спорт или по-интензивна работа. В повече от 200 изследвания в цял свят се посочва, че CLA може да спомогне за намаляване честотата на рак на гърдата, за подобряване симптомите на астма, контрол на кръвната захар (диабет), както и ограничаване степента на атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания. CLA капсулите са изключително ефективни в борбата с килограмите и са хит през последните години в европейските аптеки и дрогерии.
Начин на употреба:
3 пъти дневно по 2 капсули с вода.
Знаете ли, че...
Този тип ненаситена мастна киселина (CLA) се среща в природата главно в месото на преживните животни и в млякото. Единственият естествен източник за човека е чрез консумация на месо от преживни животни (главно телешко) и мляко. Натрупвнето и съдържанието на естествена конюгирана линолова киселина в месото и млякото зависи от храната, която животните приемат. Те не трябва да консумират само изкуствени фуражи, а е нужен и прием на прясна трева (т.е. да пасат трева). Само в естествени условия може да се натрупа достатъчно количество CLA в месото на животните, за да бъде сигурен източник и за човека. В днешно време, поради модернизацията на фермите и селското стопанство като цяло, този източник не е много сигурен. Смята се, че това е една от причините сред населението на САЩ да има толкова висок процент на затлъстяване.
==========================

redukta plus vanilia  redukta plus schoko

Редукта - Плюс

Редукта - Плюс Ванилия и Редукта - Плюс Шоко

Стройни с Редукта - интелигентното успешно отслабване

Опаковка: 600 g
Код:
  • Ванилия: 30426
  • Шоко: 30427
Цена: 50 лв
Състав:
Редукта – Плюс съдържа всички важни хранителни вещества, минерални вещества и витамини, от които се нуждае тялото, включително и баластни вещества, които подпомагат храносмилането. Обезмаслено
мляко на прах, модифицирано царевично нишесте, сироп от глюкоза, казеин, декстроза, втвърдено соево масло, баластни вещества: пшеничени трици(3%) и инулин (2%),
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
хора, които искат да отслабват интелигентно – мастните депа се топят по разумен начин.
Действие:
Диетичен хранителен продукт, съдържащ важни витамини, минерали и микроелементи, от които се нуждае организма при диета. Редукта – Плюс засища и може частично или напълно да замести обичайното хранене.
Допълнително действие:
Витамините са субстанции, които организмът не може сам да образува, но са необходими за жизнено важни функции. Балансираното набавяне на всички витамини, заедно с храната, е необходимо за растежа, обмяната на веществата и жизнеността.
Начин на употреба:
Като заместител на храненията: 40 g (около 3 супени лъжици с връх) в 200 ml мляко (1,5 % масленост) заменя едно хранене. Моля да имате предвид, че продуктът изпълнява желаната цел да заменя храненията само в рамките на нискокалорично хранене, заедно с други хранителни продукти.
Като дневна дажба:
160 g (4 x 40g) в 800 ml мляко (1,5 % масленост) съответства на една дневна дажба и съдържа съответното количество от всички необходими за един ден хранителни вещества.
===================================

redukta figura fit

Редукта фигура фит - билкова смес

За да имате желаната фигура!

Опаковка: 500 g
Код: 30414
Цена: 50 лв
Състав:
Печени листа от мате, какаови кори, листа от къпина, лимонова трева, цветове от хибискус (китайска роза), листа от маточина и корени от сладник.
Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
задържане на течности, наднормено тегло, нездравословно хранене, нередовно прочистване на организма от токсини, целулит и диети.
Действие:
Комбинацията от растения, приготвена като чай, подпома пречистването на шлаки и токсини, без да допуска обезводняване. Трайно и ефективно регулира теглото и подпомага изгарянето на мазнините.
Допълнително действие:
В правилния момент помага да се овладеят фазите на „вълчи глад”.
Начин на употреба:
Приготовление: 1-2 чаени лъжички от сместта се заливат с 200 ml кипяща вода и се оставят да киснат 5-10 минути. Преди употреба се прецежда. Пие се неподсладен 2-3 пъти на ден преди хранене.
Знаете ли, че...
Поемането на течности е особено важно при отслабване. С пренастройването на храненето и набавянето на калориите е свързана корекцията в обмяната на веществата. Тъй като на практика билковите чайове не съдържат калории, те са идеални за набавяне на течности и при курсовете за отслабване и прочистване от шлаките. Така отслабването доставя удоволствие!
Yerba Mate е диворастящо дърво, от чиито листа индианците приготвят особен чай. Той действа като балсам не само за тялото, но и за душата. Стимулира имунната и нервната система, зарежда организма с енергия, предпазва го от изтощение и забавя процесите на стареене. По данни от института „Луи Пастьор” в Париж чаят от мате съдьржа изключително ценни витамини и минерали, необходими за нормалната дейност на организма. Той е богат на витамините С, А, В1, В2 рибофлавин, никотинова и пантотенова киселина. Съдържа още каротин, желязо, магнезий, калций, калий, танин, етерични масла, които се усвояват лесно от организма. Според учените листата на това дърво са с необичайно съчетание на жизненоважни елементи и хранителни свойства, каквито не се срещат другаде в природата. Настойката усилва паметта и осигурява необходимия фосфор на нервните клетки. Пречиства кръвта и регулира нивата на холестерола, подпомага храносмилането, нормализира кръвното налягане. В листата на растението е открито веществото матеин, подобно на кофеина, което зарежда организма с енергия, помага за концентрация на вниманието и при стрес.


===================




























































=====

Няма коментари:

Публикуване на коментар