събота, 10 януари 2015 г.

Рак ,инфаркт ,cтрес и Витамин С



През 1928 г. Алберт Сент-Дерди лекар получава вещество, наречено по-късно на витамин C.
Аскорбиновата киселина е едно от основните хранителни вещества-антиоксиданти, самостоятелно унищожаващо свободните радикали и микробни инфекции.
Хората, които консумират повече витамин C  живеят по-дълго от тези, които го употребяват  по-малко.


Витамин С при рак и инфаркт

Витамин C е широко признат като еднo от най-мощните противоракови хранителни вещества.
Дневна доза от 1 грам или повече аскорбинова киселина намалява риска  от рак на стомаха и други предракови промени.

При жени, при продължителна употреба, в оптимални количества през целия живот на витамин С може да се предотврати рак на гърдата, рак на шийката на матката, преканцерозни клетъчни изменения, наречени дисплазия на шийката на матката, а също така е превенция на рак на панкреаса.

Има и доказателства за профилактичната  роля на витамин С по отношение на  ракa на
 дебелото черво, хранопровода, пикочния мехур и ендометриумa.

Един пример: Сто души в терминален  стадии на рак,  оцелели четири пъти по-дълго от очакваното ,защото всеки ден приемали по  10 gr. Витамин C.След петия ден от началото на прилагане, съобщават, че се чувстват по-добре, по-силни и по-бодри. Апетитът им също се увеличил.

Някои изследователи предполагат, че витамин С може би да спира растежа на злокачествените тумори, като обвива огнищата в пострадалите тъкани, укрепвайки ги с колаген,до такава степен, че да ограничава нарастването на тумора.

Въпреки че не е лек Витамин С помага на организма да се справи с болестта и последиците от обичайните видове предракови терапии.Хирургия, лъчетерапия и химиотерапия - всички тези лечения значително намаляват съдържанието на аскорбинова киселина в организма.

Последните изследвания показват, че витамин С може да увеличи ефекта на химиотерапията и доза от 40 г на ден, да  предотврати загубата на коса, нещо почти неизбежно за това лечение.

Витамин С е от съществено значение за сърцето като антиоксидант. Учени от различни страни доказаха неговия терапевтичен ефект върху сърдечно-съдови заболявания в стотици случаи.

Стрес


Витамин C се справя успешно с емоционално и физическо напрежение породено от стрес.Надбъбречните жлези, отделяйки хормони,са ни абсолютно необходими да действат в стресови ситуации, съдържат  аскорбат,повече от всяка друга част на тялото.Витамин C,помога за  изработването на този вид хормони на стреса, и предпазва организма от токсини, произведени по време на метаболизма им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар