неделя, 18 януари 2015 г.

Алое Вера-"царицата на растенията"


Алое Вера-"царицата на растенията"

Алое Вера-"царицата на растенията"
B интернет  има   голямо количество информация   относно ползитe и приложениятa на
Алое Вера,че  е сигурно ,че аз която не съм ботаник,няма да добавя нова и актуална  ,затова реших да подходя по темата,  по друг начин.От огромния обем информация съставих следния материал с 35 ползи и приложения на растението и продуктите,които фирмата Грийн Мастер предлага на Вашето внимание.Надявам се този материал да е в услуга на всеки нуждаещ се.


За какво се използва Алое Вера и  кои продукти препоръчва Грийн Мастер

Алое вера "растение чудо".

В Алое вера се съдържат над 200 полезни съставки,от  които 20 минерала, 18 аминокиселини и 12 витамина.



1) За устна  хигиена ,афти,херпес по устните

Алое вера е отличен за превенция на кариес, защитава зъбния емайл. За кървене или подути венци-смучене на парче алое е добър вариант, тъй като намалява болката, също е много добър за зъбобол и намаляване на отоци.
В случай на афти млечница, възпаление, което засяга лигавицата на устата и е много болезнено , като в някои случаи дори може да повлияе на храненето. В тези случаи е препоръчително да се сдъвче парче Aлoe на каша и след това да се преглътне ,за да действа и върху небцето, хранопровода и стомаха, най-малко веднъж на ден. В случаи на херпес-полага се лист алое, и след това се измива с вода.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:






2) Алергии

Алое вера намалява и дори напълно елиминира  ефекта от алергии или други подобни реакции. За да разберете дали един човек е алергичен към алое вера, натъркайте  долната част на китката и да изчакайте. Ако областта започва да сърби или става червена, това показва, че сте алергичен към алое и употребата му трябва да се избягва. За респираторни заболявания или астма, трябва да бъдат поставени в тенджера няколко парчета от алое с вода ,оставете да заври,и след това вдишвайте парата .При хрема-натрийте  със сок  ноздрите, това значително намалява дискомфорта.

Грийн Мастер препоръчва:

За повече информация-тук:

3) Красота

Използването на алое вера в красотата се разпространява все повече. За що-по-лесно прониква в трите слоеве на кожата-епидермис, дерма и хиподерма, премахва бактериите и натрупаните мазнини, които обикновено запушват порите на кожата. От друга страна е богат на витамини, ензими, минерали и природни вещества,които позволяват възпроизвеждането на нови клетки. Използването на алое вера постоянно предотвратява образуването на преждевременни бръчки и забавя нормалните процеси на стареене на кожата.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:



4) Скалп и коса
Алое е отличен за предотвратяване  на пърхот и мазнини по скалпа , използвайки го като шампоан или балсам. От друга страна дава възможност за по-здрава и блестяща коса .

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:



5) Изгаряния и обриви

Прилагането на Алое при изгаряния и обриви, намалява значително болката, в допълнение към това се предотврати инфекцията и последващото образуване на белези. Изцелението е много по-бързо.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:


6) Слънчево изгаряне

Той е идеален за прилагане върху кожата преди излагане на слънце, защото  е ефективна защита срещу ултравиолетовите лъчи. Прилагането на сок върху кожата, незабавно облекчава леки изгаряния. За по-тежки изгаряния може да се втрива върху раната, парче от алое, което позволява на клетките да се предотврати по-нататъшното разпространение на изгарянето на съседни клетки и причинява в някои случаи, клетъчна смърт -некроза.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:


7) Порязвания и рани
Използва се в продължение на години, като ефективна домашен лек, трябва да се постави върху раната, предварително изчистени, върху парче плат небелени парчета алое и се закрепва с бинт. Не само лекува рани, но също така намалява белези.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:


8) Хемороиди

За лечение на хемороиди могат да бъдат използвани по два различни начина. Като леко слабително да сеяде парче алое сутрин или дори да слага в ректума след изхождане. Ако е необходимо външно приложение, да се прилага отворено листо върху засегнатата област. Лечението трябва да бъде постоянно до пълното изчезване на хемороидите.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:


9) Белези
Това е лечение, което може да продължи по- дълго време. Алое следва да се прилага върху белези,като сок или каша, сутрин и вечер, и може да се комбинира с витамин E, което го прави още по-ефективно.

10) Разширени вени
В тези случаи следва да се прилага външно  вурху разширените вени за отлични резултати.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:

Уморени крака и разширени вени


11) Pак на кожата

В този вид лечение трябва да се вземе предвид необходимостта да бъдете търпеливи и постоянни, прилагане дневно, между 2 и 4 пъти на ден, Алое сок  до пълното елиминиране.
Но това в никой слуай не означава,че лечението назначено от лекар трябва да бъде пренебрегнато или тотално отхвърлено.


Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:



12) Акне

За лечение на акне с алое вера следва да се прилага повече от веднъж на ден върху почистена кожа. Алое може да регенерира тъкани отвътре навън, абсорбирайки излишната мазнина. През първите дни е напълно възможно, кожата да  изглежда по-зле, но това е нормално и просто изисква търпение. Употребяван редовно, Aloe също намалява постепенно, белезите, причинени от акне. Той следва да се прилага сутрин и вечер . Освен това  може да се  слага парче  пулпа сутрин  върху по-упоритите белези,  за по-ефективно лечение.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:




13) Жилещи насекоми, мравки и ухапвания от комари

Парче от пулпата от алое  се прилагат директно на всякакви ухапвания от насекоми , това позволява незабавно намаляване на болката и по-бързо оздравяване.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:




14) Псориазис и обриви
Псориазисът е заболяване, което обикновено идва заради небалансиран живот и чувствителност по-специално при някои хора. За лечение с алое вера трябва да се поглъща всеки ден на гладно, две малки парченца от пулпа и да се прилагат в засегнатите райони по няколко пъти на ден.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:




15) Дразнене и сърбеж

Идеален за района на слабините, често раздразнени или възпалени, предизвикани от топлината и потенето. В този случай Aloe следва да се прилага два пъти дневно върху засегнатата област,дразненето изчезва след един ден или два.



16) Краката на спортиста

Това е травма, която обикновено се случва през лятото и по-често при мъжете. Тя се характеризира с появата на гъбички и лечението се състои от прилагане на марля, напоена с сок от алое около пръстите, като оставя да действа за една нощ.

17) Женски генитален тракт

Помага за премахване на досадни гъбични и други вагинални инфекции или раздразнения. За да направите това, просто поставете парче пулпа от   алое вера във влагалището, като остава там за една нощ, лечението е ограничено до няколко дни. Има също така отличен резултат с вагинални топли вани с алое.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:






20) Уморени крака

Поставете краката си в топла вода с парчета от алое и масажирайте, това  е добро лечение за уморени крака.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:




21) Навяхвания и болки в ставите

Когато се прилага директно върху кожата в засегнатата зона, алоето се абсорбира директно от кръвта и подтиска болката. Един от най-използваните по начало средства е- нагрява се един лист и се разделя на две и се поставя със желеобразната част на болезнената зона възможно най-дълго.



22) Дезодорант

Алое Вера намалява миризмата на тялото. Макар и не толкова мощен, колкото обикновените дезодоранти, е идеален за тези, които имат алергии или които искат естествена алтернатива.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:



23) Синузит и главоболие

За тези видове неразположения, трябва да поставите парче алое вера на челото и втрийте внимателно, оставяме това да  действа за няколко минути. По същия начин можете да използвате кърпа, напоена със сок от алое, която да се постави на челото. Ако главоболието е причинено от  синузит, е препоръчително да се постави кърпата ,така че да покрива ноздрите.



24)  Намалена кожна чувствителност

Алое е невероятен за възстановяване на чувствителността на кожата.  Трябва да се прилага ежедневно сок или каша от алое вера в засегнатата зона. Лечението изисква търпение, тъй като може да отнеме няколко месеца.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:




25) Детски болести

Използването на сок или каша от Алое за наранявания, причинени от морбили, варицела или рубеола, намалява сърбежа и наранявания зарастват по-бързо. Всички тези процедури, свързани с употребата на алкохол могат да бъдат заместени от алое, тъй като то е и мощен дезинфектант и не произвежда никакво изгаряне на нежната детска кожа. За тези,които са  с повишена температура, трябва да се търка пулпата на челото, шията и стъпалата на краката. То също е много полезно за възпаления, причинени от пелени (след  трябва да се прилага хидратантен крем подходящ за деца).

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:




26) Превенция

Алое Вера помага за поддържането на добро здраве и изпълва тялото с енергия, благодарение на високото си съдържание на титан, желязо и германий. Яденето на парче алое със закуска засилва имунната система . То също е отличен афродизиак. То е идеално за нарушения в храносмилането и е добър чревен регулатор.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:



27) Язви

За лечение на язва трябва да се яде сутрин на гладно, парче пулпа, което трябва да се повтаря през нощта и докато симптомите изчезнат окончателно. Препоръчително е по време на този период, да направите диета и след това постепенно да се върне към нормалното си хранене. Aлoe има горчив вкус, следователно, за да се отстрани това може да се измие с вода, като се премахне жълтия сок, съдържащ се между листа и пулпата .Може да бъде смлян в  блендер и да го смесите с плодов сок.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:






28) Ревматизъм и артрит
Той е отличен инхибитор на болка и добро противовъзпалително средство. Яденето на парче алое дневно намалява болката в ставите.



29) Болки в гърлото и сливиците
Той може да бъде направено по два различни начина. Първият е чрез  гаргара на пулпа от алое с топла вода ,прекарвана през миксера. Вторият - поставя се в устата парче пулпа, смучи се  няколко минути, след това се сдъвква и поглъща. Лечението може да се извършва често.



30) Очи и уши
И в двата случая, прилагането на няколко капки сок от алое облекчава болката и се постига отпускане почти веднага. Можете също така да измиете клепачите с един лист. Той е отличен за лечение на катаракта и други заболявания на очите.


31) Брадавици
За лечение на брадавици  следва да се прилага парче лист в засегнатата зона, като го държите за две или три седмици, до отстраняването им.


32) Остеопороза
Лечение, което ще изисква постоянство. Алое действа като регенератор на костна маса и помага да се абсорбират големи количества калций същевременно осигурява витамини. Лечението се състои в ядене на парче пулпа на гладно.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:





33) Диабет
Алое позволява на панкреаса си възвърне правилното  функциониране и правилното производство на инсулин.За  това трябва да се яде на гладно пулпа.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:




34) Хипертония и атеросклероза
Алое Вера действа като пречиства кръвта и е силно препоръчително за хора, страдащи от атеросклероза и хипертония. За насищане на тъканите с кислород, забавя стареенето, увеличава еластичността на кръвоносните съдове. Регулира кръвното налягане. Трябва да се приема два или три пъти на ден парче пулпа от алое.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:



35) Прекаляване с храни или напитки

Дъвчете  парче от алое вера и след това поглъщате, това ще ви накара да се чувствате по-добре, за да не се чувстват тежки след прекомерен прием на алкохол или храна.

Грийн Мастер препоръчва:
За повече информация-тук:



Няма коментари:

Публикуване на коментар