вторник, 23 април 2013 г.


Какво знаeм  за Гъбата Кордицепс.

Гъбата Кордицепс спомага за цялостното засилване на организма

Както младите, така и по-възрастните могат да се възползват от уникалните предимства на гъбата Кордицепс, която се предлага най-често като хранителна добавка под формата на капсули. Свойствата на гъбите Кордицепс, още наричани „Божествения подарък”, са познати от 5000 години, но векове наред са били достъпни само за императори. Днес тя се разпространява свободно в целия свят и гарантира прилив на изключителна сила и енергия.

Тялото с всички сили се опитва да неутрализира външните замърсители и да се бори с токсините, но без наша помощ не може да се случи. Когато равновесието в организма се наруши, имунната система е в опасност, следствие на което се появяват:
алергии;
рак;
сърдечно-съдови заболявания;
затлъстяване;
депресия;
синдром на хронична умора;
преждевременно стареене.
Имунната система е сложна мрежа от органи, които реагират на вирусите и бактериите. Ако лесно се разболявате, значи имунната ви система не е устойчива. За да се избегнат каквито и да е заболявания, най-важно е да защитите имунитета си.

Като част от китайската кухня Кордицепс се използва в супи и различни ястия със свинско и пилешко месо. Някои от неповторимите му качества включват:
Възстановяне на енергията в организма.
Създаване на силен и устойчив имунитет.
Лекуване на белодробни проблеми.
Укрепване на функциите на бъбреците.
През 1993г. се случва нещо забележително. Три китайски спортистки поставят световни рекорди в Националните игри в Китай и треньорът им признава, че дължи успеха на интензивното включване на гъби Кордицепс в менюто на момичетата. Много от хората са впечатлени и започват масово да използват екстракт от гъбата за енергия и жизненост. Днес редица изследвания също доказват многобройните ползи на този вид гъби за здравето.
Проучване в Американския колеж по спортна медицина показва, че Кордицепс във вид на хранителна добавка увеличава снабдяването на организма с кислород и подобрява физическата издръжливост и устойчивост.

Ползите от Кордицепс за здравето на човека:
намалява умората;
подобрява физическата издръжливост и устойчивост;
облекчава астмата;
подпомага сексуалната функция;
подобрява либидото при мъжа и жената;
спомага за здравословната функция на белите дробове;
подобрява функциите на бъбреците и черния дроб;
поддържа нивото на холестерол в норма;
подобрява дишането.

Haшeтo пpeдлoжeниe:



Опаковка: 60 капсули х 450 mg
Код: 30302
Цена: 30 лв.

Под контрола на
Агера Фарма Швейцария

80% CORDYCEPS
20% MEGAVITAL COMPLEX
Съдържание на полизахариди > 20%

Състав:
Кордицепс (екстракт от Cordyceps sinensis) – 350 mg; Megavital Complex – 100 mg (от които: рейши (екстракт от Ganoderma lucidum) - 11 mg; шиитаке (екстракт от Lentinula edodes) – 11 mg; майтаке (екстракт от Grifola frondosa) – 11 mg; кордицепс (екстракт от Cordyceps sinensis) – 11 mg; кориолус(екстракт от Coriolus versicolor) – 11 mg; агарикус (екстракт от Agaricus blazei) – 11 mg; херициум (екстракт от Hericium erinaceus) – 11 mg; Витамин С – 11 mg; Селен (Se) – 6,8 μg; Цинк (Zn) – 1,5 mg).
Действие:
Основният компонент – кордицепсът се препоръчва като мощен природен антибиотик с широк спектър на действие. Ефективен е при различни бактериални инфекции в това число при пневмонии, стрептококови инфекции и др. Продуктът има мощен имуномодулиращ ефект и е силен адаптоген. Притежава противовъзпалително действие. Притежава антиоксидантен ефект, намалява нивото на липидите, холестерола, подпомага детоксикацията на организма. Заради съдържащите се полизахариди има мощно противотуморно действие, регулира нивата на тромбоцитите и балансира калциевия и фосфорния баланс в кръвта. Megavital Complex има мощно подкрепящо действие поради уникалния си състав и биологично действие.
Гъбата Кордицепс се препоръчва за:
  • подпомагане дейността на дихателната (пневмонии, възпалителни процеси, астма, емфизем и др.), кръвоносната, отделителната системи (особено при възпалителни процеси в това число на бъбреците, уринарния тракт);
  • действа като мощен природен антибиотик (ефективен при вирусни и бактериални инфекции);
  • подпомага дейността и функциите на черния дроб;
  • подпомага състоянието при туморни заболявания (бели дробове, простата, мозъка, кръвта и лимфата);
  • подкрепя организма при химиотерапия за смекчаване на страничните ефекти;
  • подпомага имунната система и общата детоксикация на организма;
  • ефективен при стрес, депресии, страх, безпокойство, нарушения в съня;
  • подпомага опорно-двигателния апарат и сърдечно-съдовата система;
  • повишава либидото.

Начин на употреба:
2 пъти на ден по 1 капсула преди хранене. Не се препоръчва за деца, бременни жени и кърмещи. При първи симптоми на грип или простуда, дозата се повишава до 6-8 капсули дневно.


FUENTE 

Няма коментари:

Публикуване на коментар