сряда, 30 октомври 2019 г.

Знаете ли какво е нужно на децата ни, за да РАСТАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ?

Здрави и щастливи деца-мечтата на всички родители,защото сме родени да бъдем щастливи ,а най-щастливи трябва да са децата.Здраво дете-щастливо дете!

Да анализираме основните витамини, минерали и микроелементи, необходими за изграждането на здрава имунна система, растеж и развитие, подходящи за децата. Да видим кои СУПЕРХРАНИ съдържат пълен набор от НАЙ-ВАЖНИТЕ хранителни вещества,които поети чрез храната, организмът може да използва за задоволяване на енергийните си нужди или за изграждане на здрави тъкани и кости.

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГРИЙН МАСТЪР






























Калций: Основната му функция е да развива здрави кости и зъби, да подобрява мускулите и нервите. Освен това помага за съсирването на кръвта и помага на тялото да преобразува храната в енергия.Човешкото тяло не може да произвежда калций, така че за да поддържа нормалното количество калций в организма, той трябва да се подава чрез храна. Всеки човек губи калций ежедневно чрез урина, пот, кожа, коса и нокти.




Есенциални мастни киселини (омега-3 6 9): основната им функция е да подпомагат изграждането на клетките, регулирането на дейността на нервната система и укрепването на сърдечно-съдовата система. Те повишават имунитета и помагат на тялото да абсорбира хранителните вещества. Те са необходими за здравата мозъчна функция и доброто зрение.

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГРИЙН МАСТЪР



ЖЕЛЯЗО - Основната му функция е да свързва свободния кислород в кръвта. Той е важен за образуването на хемоглобина- червените кръвни клетки, които доставят кислород в тъканите.Хемоглобинът пренася кислород от белите дробове към тъканите. 
Дефицитът му  води анемия-(състоянието, при което човек има необичайно ниски нива на червени клетки (еритроцити) в кръвта),която причинява умора, дразнене и слабост.

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГРИЙН МАСТЪР



МАГНЕЗИЙ-важният минерал за мускулите и нервите ,основната му функция е да участва във формирането на костите и поддържането им, прави сърдечния ритъм стабилен. Минерал за здравословен и активен живот, Поддържа имунната система и спомага за правилното развитие
на мускулите и нервните функции.


КАЛИЙ - той заедно с натрият контролират водния баланс в организма. Това спомага за нормалното кръвно налягане. Подпомага мускулната функция и работата на сърцето.  Калият е и електролит, жизненоважен за провеждането на енергията в тялото. Този процес е от значение, за да могат мускулите ни да се съкращават, а нервните импулси, храносмилането и сърдечната дейност да протичат правилно.





ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГРИЙН МАСТЪР




ВИТАМИН А - основната му функция е да осигури нормално зрение и растеж за малкия организъм,добро развитие на зъбите ,костите и епителната тъкан., укрепва кожата и лигавиците, регулира дейността на хормоните на щитовидната жлеза при обмяната на веществата. Пази тялото от инфекции, насърчава здравето и растежа на клетките и тъканите в тялото, включително кожа,коса и нокти .





Витамин С: Основната му функция е да помага при образуването и възстановяването на червените кръвни клетки, костите и тъканите. Защитава здрави венците на децата и укрепва кръвоносните съдове.Значителна роля има при заздравяването на рани, поддържа еластичността на кожата. Укрепва имунната система и предотвратява инфекциите. Освен това помага на тялото да абсорбира желязо от храни, богати на този минерал. Много е важно да знаете, че този витамин не може да се образува в човешкото тяло, затова трябва да се внася чрез храна или таблетки.




ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГРИЙН МАСТЪР



Витамин D: Основната му функция е да помага на тялото да абсорбира необходимите минерали като калций и да развива здрави кости и зъби.Дефицитът на витамин D води до намалена абсорбция на калций и фосфор. В резултат на това продължителният дефицит на витамин D има отрицателен ефект върху костната минерализация. При кърмачета и деца такъв дефицит се проявява като рахит, състояние, характеризиращо се с костни деформации и забавяне на растежа. Той също играе важна роля в имунната система и регулира нивата на калций и фосфор в кръвта.


Витамин Е: ограничава производството на свободни радикали, които могат да повредят клетките. Като важен антиоксидант, витаминът е важен за имунитета и добрия метаболизъм. Той също така защитава клетъчните мембрани от натрупването на токсични продукти като млечна киселина.
Участва в растежа на клетките и доставката на кислород към клетките. Недостигът му може да доведе до анемия.Той също така играе роля в производството на червени кръвни клетки и помага на тялото да използва пълноценно витамин К, който е важен за здравето на сърцето.

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГРИЙН МАСТЪР



Цинк: част е от стотици ензими и следователно участва в метаболизма на протеини, въглехидрати и мазнини, в синтеза на протеини и нуклеинови киселини, както и има ключова роля при заздравяването на рани. Цинкът е необходим и за нормалното функциониране на обонянието и вкуса. Децата, които не получават достатъчно от този микроелемент, рискуват да забавят растежа си. Цинкът играе ключова роля в механизмите на имунната система и помага в борбата с острите вирусни заболявания.

Симптоми на недостиг на цинк:
Изтъняване и оредяване на косата.
Проблеми със здравината и външния вид на ноктите.
Поява на ракови заболявания,афти и язви по лигавицата на устата.
Проблеми със зъбите
Проблеми с кожата

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГРИЙН МАСТЪР



ДА ВИДИМ КАКВО СЪДЪРЖАТ СУПЕРХРАНИТЕ?

КОЛАСТРА -Естествен щит и подкрепа! ВИТАМИНИ В6, В12, В1, В9(фолиева киселина), В5, В2, В3, Е, А, С, Д, Бета-каротин.

Dr.Nature препоръчва за подпомагане при:

нарушения от общ характер в здравословното състояние при деца над 3 години;
слаб имунитет;
често боледуване;
преди и по време на грипни и вирусни инфекции;
възпалителни заболявания;
за обща подкрепа на детския организъм при растеж;
за добра памет и концентрация.

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГРИЙН МАСТЪР



МИНЕРАЛИ: Калций, Хром, Желязо, Магнезий, Фосфор, Калий, Натрий, Цинк, Сяра, Манган, Мед, Йод.

ВОДОРАСЛИ АФА - съдържат ВИТАМИН С, В12, В1, В9, Бета-каротин, В6, В2, витамин Е, В3.Еликсир за мозъка и тялото!
Препоръчва се за подпомагане при: тежки психически и физически натоварвания, срив на имунната система, стрес, хронична умора, депресии, нервно-психични разстройства,   възстановяване след тежки и продължителни заболявания.Подобряват общото физическо и психическо състояние, съня, подобряват настроението, паметта, концентрацията и издръжливостта при умствени натоварвания. Стимулира функционирането на епифиза, хипоталамус и хипофиза.

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГРИЙН МАСТЪР



МИНЕРАЛИ: Бор, Калций, Кобалт, Мед, Хром, Йод, Желязо, Манган, Магнезий, Фосфор, Калий, Селен, Силиций, Натрий, Цинк .

СУПЕРХРАНИТЕ дават ВСИЧКО необходимо на организма на КЛЕТЪЧНО НИВО!

Източници:Интернет и https://www.green-master.eu/

Няма коментари:

Публикуване на коментар