неделя, 27 октомври 2019 г.

Боров прашец - Еликсирът на младостта .



Уникалната сила на природата в един продукт.

Съществува ли еликсирът на младостта  ! ДА!




И това не е шега, не е измама или преувеличение ,не е маркетингов трик за повече продажби,както ще разберете,след като прочетете тази статия. 



Боровият прашец -мощен  източник на здраве!


 Препаратите от боров прашец са широко приети и широко признати, тъй като са в съответствие с тенденциите на съвременната медицина, те са естествен продукт, съдържат всички необходими вещества за човешкия организъм, например много аминокиселини, въглеводороди, витамини ,нуклеинови киселини, ензими и други. биологично активни вещества,В боровия прашец тези вещества са представени в перфектно съотношение.
Важно за боровият прашец е,че е богат на витамини и минерали. Въпреки че ,съдържанието им се измерва в милиграми и микрограми, те осигуряват мощна защита на човешкото здраве.

ПОЛЕЗНИ ВЕЩЕСТВА ,КОИТО СЕ СЪДЪРЖАТ В  БОРОВИЯ ПРАШЕЦ

1/ 268 жизнено важни натурални био активни вещества
2/ 20 амиокиселини,включително 8-те незаменими
3/ 30 микро и макро елемента
4/ 14 витамина
5/ 100 ензими и коензими,моно и полизахариди,флаваноиди,минерали и др.

В 2 грама,колкото е препоръчителната дневна доза,има: Бета керотин,Витамин А,В1,Е,D,C,ТИАМИН,ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА,ЖЕЛЯЗО,КАЛИЙ,КАЛЦИЙ,
МАГНЕЗИЙ,ФОСФОР,ЦИНК,МАНГАН,АРГИНИН И ДРУГИ.

Връзката между човешкото здраве и  боровия прашец .

1/Боров прашец за облекчаване на умората.
Боровият прашец съдържа добре балансиран набор от хранителни вещества, необходими за бързото и надеждно облекчаване на умората. Полезен е за възрастни хора и хора на средна възраст,които лесно се уморяват  , както и за тези, които извършват тежък физически труд.
В допълнение, проучване,проведено от Китайския олимпийски комитет за допинг контрол показало, че боровият прашец не съдържа забранени вещества. Следователно, той е идеална добавка за спортисти.

2/ Боров прашец за забавяне на стареенето.
Боровият прашец съдържа голямо количество антиоксиданти - витамин С, каротин, микроелементи -селен,хром, цинк, манган, желязо., Всеки от тях  ограничава прекомерното окисляване на липидите и протеините и следователно забавя процеса на стареене. , При продължителен прием на боров прашец  премахвате сенилните плаки, възстановяват младежката жизненост, забавяте стареенето и си удължавате живота.

3/ Боров прашец в козметологията
Боровият прашец не само е в състояние да регулира психологическата функция, но и подобрява метаболизма на кожните клетки, предотвратява стареенето на кожата и повишава нейната еластичност, лекува и овлажнява кожата. Боровият прашец е богат на аминокиселини, които могат да се абсорбират от кожните клетки, съдържа естествени витамини и много видове ензими,необходими за кожните клетки, поради което има козметологична функция. По-специално, комбинацията от витамини C, E, B, съдържащи се в боров прашец, може да активира клетките и да поддържа високо ниво на активност на супероксид дисмутаза (SOD). Следователно, той е в състояние да елиминира свободните радикали, инхибира образуването на хлоазма и старчески петна, елиминира меланина в кожата, избелва кожата и и придава здрав вид. В допълнение, дългосрочната употреба на боров прашец дава идеален терапевтичен ефект при елиминиране на сърбежа на кожата при възрастни хора. Боровият прашец намалява и елиминира луничките, а също така прави косата блестяща и пищна.

4/ Боров прашец и функции на стомашно-чревния тракт
Боровият прашец съдържа около сто ензими, които могат да стимулират вермиформеното движение на червата, да подобрят апетита и да насърчат храносмилането. Накратко, боровият прашец има регулаторен ефект върху функцията на стомашно-чревния тракт.
Боровият прашец може да лекува запек поради богатите си хранителни свойства. Приемът на боров прашец може бързо да премахне запека,причинен от диспепсия и заболяване на горните храносмилателни пътища, тъй като елиминира нарушаването на функциите на стомашно-чревния тракт. Тъй като магнезият и витамин В6 в боровия прашец могат да облекчат мускулните крампи, той може да лекува и запек в нервната система.

5/ Боров прашец за защита на черния дроб
Боровият прашец осигурява нормалното функциониране на чернодробните клетки, нормализира секрецията на жлъчката и помага на черния дроб да се справи с токсините. Много експерименти потвърждават, че боровият прашец е в състояние да защити чернодробните клетки.Освен това приемането на голяма доза боров прашец преди консумация на алкохол може да предотврати увреждането на алкохол в черния дроб, а приемането на борови прашец след употреба на алкохол помага на черния дроб да се възстанови от увреждане.

6/ Боровият прашец подпомага работата на сърцето и кръвоносните съдове.
Боровият прашец подобрява метаболизма, регулира ендокринната система, подобрява функцията на сърцето и кръвоносните съдове и подпомага нормалното им функциониране. Магнезият, съдържащ се в боровия прашец, не само активира ензимната система, но и служи като носител на някои хранителни вещества. Флавоноидите, съдържащи се в боровия прашец, могат значително да намалят кръвните липиди и холестерола. Витамините
повишават еластичността на стените на кръвоносните съдове и подобряват микроциркулацията в сърцето и мозъка


7/ Противотуморен ефект от борови полени. 
Боровият прашец има антитуморен ефект, потиска туморите. Боровият прашец не вреди на нормалните клетки и химическите лекарства, използвани в клиничната практика, често не правят разлика между приятели и врагове и по време на лечението често водят до общо влошаване. Следователно, боровият прашец може да служи като помощно средство в лъчетерапията и химиотерапията.

8/ Ролята на боровия прашец за лечението на заболявания на ендокринната система. 
Боровият прашец съдържа вещества с широки възможности (протеини, витамини, микроелементи, флавоноиди и др.). Тези вещества повлияват цялостно на организма, регулирайки много функции на тялото, осигуряват балансирана диета, засилват метаболизма, премахват бариерите за преминаване на капилярите. Боровият прашец също стимулира развитието на органите с вътрешна секреция, увеличава и регулира секреторните
функции на ендокринната система и следователно играе важна роля в лечението на заболявания, причинени от нарушени функции на ендокринната система. Веществата, съдържащи се в боровия прашец, могат да подобрят притока на кръв в тъканите на простатата, да намалят подуването и да намалят запушването на уретрата, причинено от простатна хиперплазия. Флавоноидите, съдържащи се в боровия прашец, имат силна антиоксидантна способност, което също допринася за лечението на простатна хиперплазия.

9/ Боровия прашец и нарушенията във въглехидратния метаболизъм   .
Боровият прашец е не само много ценен хранителен продукт, но и отличен терапевтичен агент при нарушение на въглехидратния метаболизъм. Съдържащите се в прашеца витамини, микроелементи и макроелементи защитават клетките на панкреаса, стимулират производството на инсулин и повишават издръжливостта на захарта. Магнезият, калция, фосфора, съдържащи се в прашецa, както и микроелементите - хром, цинк, манган, желязо - имат положителен ефект върху въглехидратния метаболизъм. Хромът може да активира инсулина, да повиши толеранса на въглехидратите. Калцият влияе върху секрецията на този хормон, а цинкът поддържа нормална структура и функция. Магнезият участва в
регулирането на функцията на клетките на панкреаса, подобрява техния метаболизъм. Цветният прашец на китайския бор е богат на витамини от група В, които помагат за възстановяването на увредения панкреас.

10/ Боров прашец и други болести
Боровият прашец има неочакван терапевтичен ефект при различни заболявания, като настинки, анемия, хипертония, астма, ринит и др., Поради факта, че е естествен склад на хранителни вещества и може да повиши имунитета ,

11/ Ролята на боровия прашец за лечението на заболявания на простатата
Простатната жлеза (простатата) е мъжката полова жлеза. Простатната секреция е важен компонент на спермата. Простатата има форма  на кестен  и се намира под пикочния мехур, а уретрата преминава през нея почти в средата.Хиперплазия на простатата (уголемяване на простатната жлеза) е често хронично заболяване при мъже на средна възраст и по-възрастни.След достигане на средна възраст започва пролиферацията на съединителната тъкан
вътре в простатата, което в сериозни случаи води до увеличаване на обема на жлезата с 10-15 пъти в сравнение с обичайния обем. Тоест кестенът се превръща в пилешко яйце. Това води до компресия на уретрата и причинява редица симптоми, като често уриниране, неконтролируемо
уриниране, затруднено уриниране, както и много усложнения, като възпаление на уретрата, камъни в пикочния мехур, нарушена бъбречна функция и др. Особено опасна е продължителната липса на лечение за простатит. В същото време в тъканите на простатата се появява злокачествена хиперплазия, което при някои пациенти с простатит води до рак, което представлява заплаха за живота.Понастоящем има много методи и лекарства за лечение на заболявания на простатата, обаче, капсулата на простатата в човешкото тяло има
недостатъчна пропускливост, кръвообращението е недостатъчно, следователно изтичането на лекарства е малко и е трудно да се създаде концентрацията, необходима за ефективно лечение.

Клиничните проучвания в Китай и на други места потвърждават, че приемането на боров прашецпомага да се реши този проблем. Боровият прашец е нетоксичен, няма странични ефекти и може да се използва дълго време. Този мъжки гаметоцит на растителна основа - боров прашец, успешно се използва за лечение на заболявания на мъжките органи.  Професор по медицина от Университета в Токио в своя доклад отбелязва: " Процентът на възстановяване в Швейцария и САЩ достига 80-90%.Поддържането на нормалното развитие и физиологията на простатната жлеза зависи от наличието на адекватно ниво на мъжки полови хормони в
организма и особено от поддържане на баланс между мъжките и женските полови хормони, т.е. а механизмът на хиперплазия на простатата е свързан със загуба на равновесие в ендокринната система.

Глутаминовата киселина, пролинът и повече от 20 други аминокиселини, съдържащи се в боровия прашец, могат да подобрят притока на кръв в тъканите на простатата, да намалят подуването и да намалят запушването на уретрата, причинено от простатна хиперплазия. Флавоноидите, съдържащи се в боровия прашец, имат силна антиоксидантна способност, което също допринася за лечението на простатна хиперплазия.В допълнение, както показват последните проучвания в чужбина, простагландин Е1 играе важна роля за регулиране на функциите на Т-клетките, особено за повишаване на раковата резистентност. Производството на простагландин Е1 зависи от хранителни фактори, включително линолинова
киселина, линоленова киселина, цинк, витамин В6 и витамин С. Липсата на някое от тези хранителни вещества води до намаляване на производството на простагландин Е1 и съответната недостатъчност на функцията на Т-клетките. Всички тези важни биологично активни вещества са част от боровия прашец.

12/  Антираков ефект от боровия прашец.
Според статистиката честотата на рака се увеличава с възрастта. При хора на възраст от 20 до 60 години, за всеки 10 години, честотата се увеличава 2-7 пъти. Имунолозите смятат, че основната причина за спада на имунната функция е постепенното стареене на имунните органи с увеличаване на възрастта. Други фактори, влияещи върху имунната функция на организма, са замърсяването на околната среда, недохранването, психологическото и моралното състояние и други фактори. Според изследванията в повечето случаи появата на новообразувания се случва през доста дълъг латентен период. Някои наричат ​​периода от 10-30 години. Затова учените смятат, че на този човек е дадена възможност да предприеме мерки срещу рака през този скрит период.

Съдържащите се в кръвта Т-лимфоцити и макрофагоцити имат мощен вреден ефект върху бактерии, вируси и туморни клетки. Те се произвеждат от костния мозък. В случай на нарушение на хематопоетичната функция на костния мозък или недостатъчност на функцията на тимуса, броят на макрофагоцитите и Т-лимфоцитите намалява и в резултат на това имунната функция на организма намалява. Следователно хематопоетичната функция
 на костния мозък, функцията на тимуса, съдържанието на макрофагоцити и Т-лимфоцити в кръвта са показател за имунната функция на организма.

Някои специални вещества в състава на боровия прашец, например аминокиселини, микроелементи, витамини, нуклеинови киселини, са в състояниеда стимулират и подобрят намаляващата способност на окисляване на клетките, играят ролята на засилване на имунната функция на клетките и засилване функциите на макрофагоцитите и Т-лимфоцитите. Β-каротинът, съдържащ се в боровия прашец, е в състояние да унищожи свободните
радикали, произвеждани от организма, с излишък от които могат да се появят генни мутации, които са в основата на патологичните промени в раковите клетки.

След като навлезе в човешкото тяло, β-каротинът се преобразува чрез диоксид на чревната стена или черния дроб във витамин А (ретинол, ретинен, ретинова киселина). Обширни проучвания на противораковия ефект на ретиноевата киселина показват, че основният
 му ефект е да защитава мембраната на нормалните клетки, предотвратявайки проникването на ракови вещества. Той е идеално хранително вещество за пациенти с отслабена и изтощена имунна функция. След като навлезе в човешкото тяло, β-каротинът се преобразува чрез диоксид на чревната стена или черния дроб във витамин А (ретинол, ретинен, ретинова киселина). Обширни проучвания на противораковия ефект на ретиноевата киселина показват, че основният му ефект е да защитава мембраната на нормалните клетки, предотвратявайки проникването на ракови вещества.

Той е идеално хранително вещество за пациенти с отслабена и изтощена имунна функция. След като навлезе в човешкото тяло, β-каротинът се преобразува чрез диоксид на чревната стена или черния дроб във витамин А (ретинол, ретинен, ретинова киселина).
Обширни проучвания на противораковия ефект на ретиноевата киселина показват, че основният му ефект е да защитава мембраната на нормалните клетки, предотвратявайки проникването на ракови вещества. Той е идеално хранително вещество за пациенти с отслабена и изтощена имунна функция.

Противотуморният ефект на цветен прашец, потискането на туморите привлича широко внимание. Прашецът не вреди на нормалните клетки, а химическите лекарства, използвани в клиничната практика, често не правят разлика между приятели и врагове и по време на лечението често водят до общо влошаване на състоянието. Следователно, боровият прашец може да служи като помощно средство в лъчетерапията и химиотерапията, за което получи името „антитуморен подред“.

13/ Ефектът на боровия прашец срещу диабет
Захарният диабет е нарушение на захарния метаболизъм в организма поради абсолютен или относителен дефицит на инсулин, това е хронично прогресивно нарушение на ендокринния метаболизъм с повишаване на кръвната захар. Световната здравна организация подчертава, че диабетът, ракът и коронарната болест на сърцето са еднакво заболяване на начина на живот, така че диетичната терапия, допълнена от кинезитерапия и фармакотерапия, е основното лечение на диабета.

Клиничната практика потвърждава, че боровият прашец е не само много ценен хранителен продукт, но и отлично терапевтично средство при диабет. Прашецът е част от много лекарства, използвани за лечение на диабет. Механизмът на излагане на цветен прашец при диабет е описан по-долу.

Витамин В6 в цветен прашец играе защитна роля срещу клетките на панкреаса. Съвременните изследвания сочат, че основната причина за недостиг на инсулин е появата на нарушена функция на клетките или разрушаване на клетките. Унищожаването на клетките от своя страна се причинява от небалансирана диета. Особено важен е следният момент. Месото и другите богати на протеини храни съдържат триптофан, чието усвояване и използване от човешкия организъм е ограничено. Излишният триптофан с помощта на витамин В6 се превръща в вещества, полезни за човешкия организъм.

При недостиг на витамин В6, излишъкът от триптофан автоматично се превръща в ксантуренова киселина. С натрупването на ксантуренова киселина в организма до определено количество, той има разрушителен ефект върху инсулиновите клетки и те губят способността
да произвеждат инсулин, което причинява захарен диабет. Но когато се консумира цветен прашец, е възможно да се усвоят и абсорбират достатъчни количества витамин В6, за да се справят с излишния триптофан при хранене с месо и риба, да се предотврати превръщането на
триптофан в ксантуренова киселина, да се спре разрушаването на клетките и постепенно да се възстанови способността на клетките да отделят инсулин, да се постигне постепенно излекуване захарен диабет.Прашецът е богат на микроелементи и макроелементи, което е необходимо и за пациенти с диабет.

Клиничните изследвания показват, че захарният диабет изисква хром, цинк, манган, желязо и макронутриенти като магнезий, калций и фосфор. Попълването на недостиг на хром активира инсулина, подобрява издръжливостта на захарта. Калцият е в състояние да повлияе
на отделянето и освобождаването на инсулин. Липсата на фосфор може да доведе до ненормално свързване на инсулин върху клетъчната мембрана.Цинкът е в състояние да поддържа структурата и функциите на инсулина, а магнезият участва в регулирането на функциите на клетките на панкреаса, подобрява метаболизма.Клиничните измервания за пациенти със захарен диабет разкриха липса на цинк, калций, магнезий и цветен прашец, в допълнение към калций, фосфор, калий, натрий и магнезий, съдържа и значително количество микроелементи като желязо, мед, цинк, манган, молибден и селен ,Прашецът съдържа голямо количество фибри, които според последните проучвания са необходими за пациенти с
диабет. В боровия прашец сред различните видове фибри само съдържанието на лигнин е 25,9%. След като изяде прашец, пациент с диабет има усещане за пълнота, което помага да се елиминира симптомът „три са много, но един не е достатъчен“.

Понастоящем усложнения като сърдечно-съдови заболявания, бъбречни заболявания, нервни разстройства, катаракта и кожни заболявания представляват най-голямата заплаха за живота на пациенти със захарен диабет. Такива усложнения се причиняват от нарушен метаболизъм на
захарта поради липса на инсулин. В резултат на това човешкото тяло не получава достатъчно топлинна енергия. В такава среда човешкото тяло е принудено да получава енергия от запасите на мазнини и протеини в тялото. Преобразуването на мазнини и протеини в енергия обаче е
възможно само с калий. В резултат на усвояването на големи количества калий, чието количество е ограничено в организма, възникват много усложнения, например разрушаване на бъбречните гломерули, което води до бъбречно заболяване. Филтриращата способност на бъбреците е намалена, натоварването върху сърцето се увеличава и кръвното налягане се повишава, възникват заболявания на кръвоносната система.

Най-опасното е, че липсата на калий води до невъзможността за преобразуване на мазнини и протеини в енергия, необходима за поддържане на телесната температура. Човек, който не знае за понижаване на телесната температура, може да изпадне в заблуда, дори фатална. Боровият прашец е богат на калий и съдържа 128,3 mg калий на 100 грама прашец. 
Според последните проучвания приемът на борови полени е безопасна и ефективна диетична терапия за пациенти с диабет. Трябва да се има предвид обаче, че с началото на приема на боров прашец употребата на предписаната по-рано фармакотерапия не трябва да се прекратява. Необходимо е под ръководството на лекар с увеличаване на времето за прием на цветен прашец, постепенно да се намали приема на други лекарства.

14/ Ролята на боровия прашец за понижаване на кръвните липиди
Коронарната болест на сърцето, причинена от високи нива на липиди в кръвта, се превърна в основното заболяване, което заплашва здравето на човека. В Китай броят на хиперлипемията сред психичните работници е повече от 20%. Според експерти, с повишаване нивото на липидите в кръвта, рискът от поява и развитие на коронарна болест на сърцето се увеличава, следователно, намаляването на нивото на липидите в кръвта е ефективна мярка за предотвратяване на това заболяване.

Коронарната болест на сърцето се  причинява от увреждане или липса на кръвоснабдяване на сърдечния мускул в резултат на коронарен спазъм или стесняване на отвора на коронарната артерия и включва ангина пекторис и миокарден инфаркт. Коронарната артерия осигурява кръвоснабдяване на сърцето. Въпреки това, когато атероматозни плаки се образуват вътре в коронарната артерия, тромбоцитите се натрупват около такива плаки, активирайки редица фактори на коагулация. Образува се кръвен съсирек, който намалява или предотвратява притока на кръв, което се нарича коронарна болест на сърцето.

През 50-те години. В Китай през 20 век нивото на плазмения холестерол в населението е по-ниско, отколкото в западноевропейските страни, а честотата на коронарната болест на сърцето също е доста ниска. Въпреки това, след 80-те години. има постоянна тенденция към повишаване на честотата. Това се дължи както на повишаване на жизнения стандарт, така и на нездравословния начин на живот, например, употребата на големи количества захар, мазни животински храни, тютюнопушене, злоупотреба с алкохол,намалена физическа активност, които еднакво причиняват нарушение на липидния метаболизъм.

Когато се обмисля нивото на липидите в кръвта, трябва да се вземе предвид и съставът на липидите. Що се отнася до холестерола, той се разделя на холестерол с липопротеини с висока и ниска плътност. Липопротеините с ниска плътност могат да причинят атеросклероза,
да намалят еластичността на стените на кръвоносните съдове, да намалят отворите на кръвоносните съдове и в крайна сметка да причинят сърдечни заболявания. Липопротеините с висока плътност обаче са в състояние да абсорбират липопротеини с ниска плътност и да ги транспортират за храносмилане и метаболизиране до черния дроб. Боровият прашец съдържа много хранителни вещества, които стимулират липидния метаболизъм и инхибират окислителните процеси. Съдържащите се в прашеца флавоноиди и рутиноиди могат да повишат еластичността на капилярите. За разлика от лекарствата, които в момента се използват в клиничната практика за понижаване на липидите,


15/ Регулаторен ефект на боровия прашец върху стомашно-чревния тракт
Боровият прашец е напълно естествено вещество, поради което има регулаторен ефект върху стомаха и червата, особено при нарушения на функциите на стомаха и червата. Боровият прашец е богат на витамин В1, тоест тиамин, който е основният елемент на декарбоксилазата. Декарбоксилазата е важно вещество, което регулира метаболизма на захарите в организма. Витамин В1 е в състояние да стимулира чревната подвижност, засилва храносмилането, нормализира секрецията на стомашния сок и активира работата на червата. Той е в състояние да намали запека и диарията, причинени от опасни патогенни бактерии и микроорганизми, чревни възпаления, инфекция с коли, без да засяга нормалната
чревна микрофлора. Боровият прашец може да убие вредни микроорганизми или да ги постави в състояние на бездействие, в същото време осигурява бързо размножаване на полезните микроорганизми. Поради факта, че още в първите дни на приемане на борови прашеци с обикновена консумация на храна, се постигат невероятни резултати, боровият прашец е получил прозвището „чревен пазач“.

16/ Боров прашец и контрол на теглото
Всички, които приемали боров прашец, отбелязват подобрение на апетита. Прашецът не само е в състояние да повиши апетита, но и стимулира храносмилателната система да усвоява и усвоява храната, засилва функцията на храносмилателната система. Благодарение на този ефект на боровия прашец и наличието на значително количество хранителни вещества в него, приемът му позволява бързо да се засили. Френският специалист А. Кахе отбелязва: „Прашецът ви позволява да подобрите здравето на пациент с изтощение в условия, когато други методи на лечение са били неефективни, но дебелите хора не се нуждаят от притеснения от увеличаване на размера си.“ Клиничната практика потвърждава, че хората,
приемащи прашец, подобряват формата си, а размерът на талията им е забележимо намален. 


ОПИТАЙТЕ БОРОВ ПРАШЕЦ   ОЩЕ ДНЕС
За закупуване на Боров прашец настиснете ТУК
За повече информация може да се обадите на телефон 0877 540 243

Източник: Интернет и ТУК 

Няма коментари:

Публикуване на коментар