петък, 2 февруари 2018 г.

Джинджифил – изключителен натурален лек за болка

Коренът джинджифил е естествено противовъзпалително средство и е бил използван в продължение на хиляди години от китайците за лечение на болка. Джинджифилът помага за облекчаване на артрит, главоболие и мускулни болки. Той може да помогне и за кръвообръщението. Естествен разтвор с джинджифил е ефективен за облекчаване и лечение на болка, като ревматизъм, подути вени, болки в мускулите, болки в гърба и навяхвания.

Той притежава всички лечебни свойства на джинджифил, чесън и едра морска сол. Парещото усещане на кожата е това, което всъщност показва болкоуспокояващите свойства на джинджифила, който дълбоко прониква до източника на болката. Едно проучване показва, че джинджифилът облекчава болка при артрит. В проучването 63 % от пациентите, които са приемали добавка джинджифил са имали намаляване на болката при остеоартрит на коляното.

Екстрактът от джинджифил също дал подобрение на цялостната им болка. За интензивна болка сместа с джинджифил може да се остави върху кожата, докато усещането за горещо премине.

Рецепта- Корен от джинджифил
4 скилидки чесън
2 с.л. сол

Начин на приготвяне: -подгответе няколко парчета джинджифил, най-малко четири скилидки чесън и две супени лъжици сол. -намачкайте джинджифила, след това обелете чесъна. -добавете чесъна и солта към натрошения джинджифил и намачкайте трите съставки, докато се смесят добре. -сложете лъжичка от микса на чисто пластмасово фолио и наложете върху засегната област, след това увийте с бинт. -оставете в продължение на най-малко 6 часа. Това не се препоръчва за отворени рани.

Факти: Джинджифилът съдържа 12 различни съединения, които се борят с възпаление. Някои блокират СОХ-2 ензима, който задейства самото възпаление. Съединенията в джинджифила работят почти като противовъзпалителните лекарства ибупрофен и аспирин. Така че, ако искате да намалите болкоуспокояващите и да се избегнат вредните странични ефекти, допълнете вашата диета с джинджифил.

Автор: mcshane
Източник: http://blogs.naturalnews.com/ginger-press-amazing-natural-pain-killer-solution/ 
http://biopogled.com/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар