петък, 2 февруари 2018 г.

Защо пиенето на чай от джинджифил на празен стомах е перфектно за вас ?

Горещ чай от джинджифил е чудесен начин да се консумира джинджифил, за получаване на ползите от него. Опитайте да започвате сутринта си с този прост чай за засилване на имунната система.

Съставки • 4-6 тънки филийки суров джинджифил • 2 чаши вода • сок от 1/2 лайм • 1-2 супени лъжици мед 

Обелете джинджифила и го нарежете на тънко. След това сложете във вода и оставете да ври за 10-15 минути. (Ако искате по-силен вкус, може да добавите колкото желаете джинджифил и го оставете да къкри за толкова дълго, колкото искате). Отстранете от огъня и добавете лимонов сок и мед на вкус.

Пиенето на този чай сутрин, на гладно има много предимства. 

Увеличава енергията- Джинджифилът съдържа хром, цинк и магнезий, които ще раздвижат кръвта в тялото ви. По този начин имате усещане за повече енергия. Може да помогне за предотвратяване на втрисане, висока температура и прекомерно изпотяване. Чаят от джинджифил е добро питие за борба с умората.

Сутрешно гадене- Проучванията са заключили, че джинджифилът е също толкова ефективен, колкото и витамин В6 в лечението на сутрешното гадене. Бременните жени може да се възползват от това ефективно питие, когато страдат от пристъпи на сутрешно гадене.
Подобрява усвояването на хранителните елементи- Джинджифилът подобрява усвояването и стимулирането на основни хранителни вещества в организма.

Осигурява облекчаване на болката- Джинджифилът е естествено болкоуспокояващо. Противовъзпалителният характер на джинджифил означава, че като цяло, трябва да имате по-малко болки и страдания. Помислете за облекчаване на болката си чрез стартиране на деня с чаша чай от джинджифил и ще видите как това природно обезболяващо ще помогне.

Облекчава мигрена- Джинджифилът може да предостави облекчение при мигрена, поради способността му да спира простагландините от причиняване на болка и възпаление в кръвоносните съдове.

Лекува простуда и грип- Джинджифилът отдавна се използва като естествено средство при настинки и грип. Експерти заявяват, че за лечение на простуда и грип при възрастни, трябва да се пие горещ чай от джинджифил 2-3 пъти на ден.

Лекува рак на яйчниците- Джинджифилът може да бъде мощно оръжие при лечението на рак на яйчниците. Изследванията са установили, че джинджифил на прах предизвиква клетъчна смърт на раковите клетки в яйчниците.

Подобрява дъха- Това е чудесен начин да се неутрализира лош вкус в устата. Пийте по чаша чай от джинджифил след хранене. Това може да очисти небцето и ще остави устата ви освежена. 

Автор: Heidi Kristoffer 
Източник: http://blogs.naturalnews.com/drinking-ginger-tea-empty-stomach-perfect/
http://biopogled.com/ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар