петък, 2 февруари 2018 г.

Течното злато

Течното злато се нарича зехтин.


 Зехтин-течно злато.
Вкусът и традицията се съчетават в това автентично течно злато, което днес е почитано за здравните му предимства. Открийте най-добре пазените тайни в тази статия.

Мазнини приятели на сърцето.

Зехтинът е най-богатото растително масло в мононенаситените мастни киселини (70%), основно олеинова киселина. Фъстъците (48%) и царевичните (33%) масла са най-отдалечени, с по-високо присъствие на наситени и полиненаситени мазнини.

 Диета с високо съдържание на мононенаситени мастни киселини води до по-благоприятен метаболитен профил, с по-голямо намаление на общия холестерол и триглицериди, както и увеличаване на липопротеините с висока плътност (HDL, т.нар. добър холестерол) и намаляване на тези с ниска плътност (LDL, лош холестерол), всички свързани с по-нисък риск от коронарна болест на сърцето.

От друга страна, полиненаситените мазнини от маслиново масло (10,5%) представляват линоленова и линоленова киселини в по-здрави пропорции за организма, отколкото много други растителни масла.

Храносмилателен съюзник.

За стомашно-чревния тракт зехтинът има различни предимства.
 Предимства  за стомашно-чревния тракт.
 За стомаха е най-добре понасяната мазнина, тъй като не благоприятства езофагеален рефлукс. Защитава лигавицата на стомаха чрез намаляване на секрецията на стомашния сок и подпомага лекуването, като намалява размера на язвите.

Предотвратява запек, подобрява детоксикиращите свойства на черния дроб и спомага за производството и освобождаването на жлъчката.

Антиоксидантна сила

Маслиновото масло съдържа съединения с антиоксидантни функции: полифеноли и витамин Е.

Тези полифеноли, между които и олеуропеин, лесно се смилат и абсорбират, което им позволява да имат защитен ефект срещу оксидативен стрес и увреждане, причинено от свободните радикали.

Здрави кости и кожа

Маслиновото масло, приложено върху кожата, действа като успокояващо средство благодарение на есенциалните мастни киселини и като защитник на слънчевата радиация поради съдържанието на витамин Е.

В костната система подобрява минерализацията, тъй като олеуропеина, в допълнение към предотвратяването на оксидативен стрес, помага да се предотврати загубата на костна маса.

1 коментар:


  1. искам да информирам обществеността как се излекувах от (ЖИВОТА СИМПЛЕКС ВИРУС) от жрицата карачи, посетих различни болници, но ми дадоха списък с лекарства като Фамвир, Зовиракс и Валтрекс, което е много скъпо за лечение на симптомите и никога не ме излекува , Разглеждах в интернет, търсейки лекарство срещу херпес и видях коментар на хора, които говорят как свещеничката карачи ги излекува. Аз я изпращам по пощата и тя ми изпраща билково лекарство, което взех и то сериозно работеше за мен, аз съм свободен човек сега без проблем, херпесният ми резултат излезе отрицателен. Моля се за вас жрица карачи, тук изпращайте вашите данни на жрицата карачи чрез princetesskarachi@gmail.com, за да излекувате вашите

    ОтговорИзтриване