четвъртък, 4 януари 2018 г.

Какво представляват неодимовите магнити и какво ги прави по-силни от обикновените магнити?

Какво представляват неодимовите магнити и какво ги прави по-силни от обикновените магнити?
 Неодимови магнити
Неодимовите магнити са постоянни магнити, направени от сплав на неодим, желязо и бор — Nd2Fe14B. Неодимът е химичен елемент — метал с атомен номер 60 и означение Nd в Менделеевата таблица. Принадлежи към групата на лантанидите — наименование на група сходни елементи в периодичната система, които са част от групата на редкоземните метали.

Този вид магнити са по-малки и по-здрави от другите видове магнити, като същевременно запазват магнетичните си свойства в продължение на хиляди години. Неодимовите магнити губят само 1% от своето магнитно поле на всеки 100 години, като в същото време са многократно по-мощни от другите видове магнити, в сравнение с размерите си.

Важно е да се знае, че те създават постоянно магнитно поле със строго контролирани параметри, проникващо в човешкото тяло. Чрез индукция това поле предизвиква биоелектрически поток, който оказва благотворно влияние върху организма.

Прочети преди употреба! За възможните вреди все пак…

Пазете електрониката! Магнитите не бива да бъдат доближавани прекалено близо или поставяни върху електронни устройства, използващи магнити. Ако приемем, че един неодимов магнит може да повлияе благоприятно на цялостното състояние на организма ви, то същият може направо да разстрои новият ви модерен хладилник.

Неодимовите магнити могат да причинят невъзстановима загуба на данни в магнитни носители (от рода на дискети). Те вероятно са и единствените постоянни магнити, достатъчно силни да изтрият информацията върху магнитната лента на кредитна карта. Не е смъртоносно, но може да ви постави в изключително деликатна ситуация.

И нещо изключително важно — магнитите не бива да се ползват от хора с вграден пейсмейкър…по обясними причини!

Магнитотерапията при бременни

Изключително противоречива тема! Всички фирми, предлагащи магнити за лечение, са задължени да изписват на продуктите си, че е препоръчително да не се използват от бременни жени. Но в определени случаи този тип терапия може да повлияе изключително благоприятно върху бъдещата майка и плода. За тази цел ще ви запознаем с опита на някой лекари, практикуващи магнитна терапия.

А дотогава помнете — за да сте в добра кондиция — магнитите по-близо до тялото и по-далеч от уредите и кредитните карти!

Източник:ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар