четвъртък, 25 януари 2018 г.

АТОН – МЯСТО, КЪДЕТО ХОРАТА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТ ОТ РАК

ТАЙНИТЕ НА ДЪЛГОЛЕТНИТЕ МОНАСИ ОТ СВЕТА ГОРА


 АТОН – СВЕТА ГОРА
Атон е едно магично място. Който е бил там знае и го е усетил. Че монасите от Атон не боледуват от страшни болести не е просто легенда. Това доказаха резултатите от изследвания, проведени преди година. Учени от Медицинския университет в Кембридж, както и техни колеги-историци, направили проучвания от различно естество. Те проследили исторически документи, съхранявани в архива на манастира, както и възрастта на монасите, която варира в диапазон от няколко хиляди години, пише lekuva.net. 
Нещо повече, сега средната възраст на монах от Атон е 94 години!

Този изненадващ факт не учудва жителите на свещената планина. За да са здрави, за да имат отлична физическа и психическа форма, им помага специална диета. Планинските хора в Света гора са лишени от нездравословни, пълни с вредни мазнини храни. Това е отлична профилактика на всички видове тумори.

 Монасите събират ръчно маслинитe
Монасите не ядат месо, но диетата си разнообразяват с риба и сирене (козе, овче, краве). Почти всичко произвеждат сами. Много важен е факта, че повечето от монасите прекарват времето си във физическа работа на открито – отглеждат зеленчуци и плодове, грижат се за домашните животни и събират билки. Маслиновата горичка им дава отлични плодове. Монасите ги събират ръчно и произвеждат най-хубавия зехтинв областта. Техен специалитет е билковия зехтин, с който овкусяват голяма част от суровите ястия,
които похапват.

Превенция на страшните болести – какво е научното обяснение за дълголетието на монасите от Света гора?
Учените установяват, че този вид хранене създава алкална среда в организма или казано с по-прости думи, не настъпват гнилостни процеси в тялото, а това се оказва най-добрата превенция срещу развитие на заболявания като високо кръвно, артрози, диабет и най-вече коварния рак. Обяснението за това е, че клетките не могат да функционират правилно в кисела среда и това води до тяхното структурно и функционално нарушение. При раковите клетки не стои тава въпросът – те се развиват дори в среда без кислород.

Колкото по-кисела е една среда, толкова повече тялото се състарява и настъпва развитието на болестите.

Учените препоръчват да се стремим към по-алкална диета, като избягваме ежедневния прием на месо и млечни продукти. За съвременния човек, обаче, много често е трудно да се съобразява какво да консумира и как да се изолира от вредна среда.

Дългосрочното поддържане на нормално рН профилактира редица заболявания като: остеопороза, парадонтоза,наднормено тегло, подагра, диабет, неалкохолна чернодробна стеатоза. Високата киселинност причинява  смущения в обмяната на веществата, подагра, ревматизъм, склероза, гъбични заболявания, различни възпаления,язва, чупливост на костите, главоболие, мигрена,  акне и др.

Minesan – Алкално – минерални таблетки -оферта-намалението е валидно до 12.02.2018г.

 Опаковка: 250 таблетки
За регулиране на киселинно-алкалния баланс!
За жизнена активност и дълголетие!

Sanct Bernhard препоръчва за подпомагане при:
нарушаване на киселинно-алкалния баланс в организма,
 хиперацидитет (прекалено отделяне на стомашна киселина),
ацидоза (състояние, при което възниква дисбаланс в биохимията на организма и се наблюдава прекалено подкисляване на телесните течности и най-вече на кръвта).

Състав:
Всяка таблетка съдържа калциев карбонат (110 mg чист калций), натриев хидрогенкарбонат (86 mg – натрий), екстракт от лайка, екстракт от маточина.

Действие:
Хранителна добавка с важни минерали и билки за стомаха, която се грижи за един оптимален киселинно-алкален баланс. Натриевият хидрогенкарбонат и калциевият карбонат, помагат на стомаха да намали излишъка от киселини. От друга страна калциевите и натриевите йони са едни от най-важните фактори, участващи в буферните системи на организма за поддържане на относително постоянно pH в телесните течности. Недостига на тези йони води до нарушаване на този баланс. Освен това при хиперацидитет, екстрактите от лайка и маточина имат успокояващ и спазмолитичен ефект върху стомаха. Маточината проявява и газогонно действие при функционални смущения на червата.

Начин на употреба:
2-3 пъти на ден х 2 таблетки с вода.

Знаете ли, че...
Стомашните киселините са често срещан проблем сред българското население. По неофициални данни, близо половината от населението е изпитвало или изпитва епизодични или чести оплаквания от тях като
основните причнини за появата им са: консумирането на твърде мазна храна, неправилна диета, високо потребление на алкохол и никотин. Проучвания доказват, че ненавременното лекуване на тези оплаквания, може да доведе до развитие на сериозни стомашно-чревни заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар