неделя, 27 март 2016 г.

Зелен чай-ползи за здравето .

Билковите чайове станаха много популярни в наши дни.Зеленият чай по-специално е известен в  борбата срещу рака и е помощ в превенцията и лечението на много заболявания.Има стотици писмени коментари за здравните ползи от зеления чай.
Многобройни свидетелства за ефективността му са били направени публично достояние и са допринесли за популярността на тази билкова напитка  .


За да научим повече за ползите за здравето от зелен чай, ние трябва да знаем техните корени и тяхното съдържание.Зеленият чай е бил използван от китайците като основна напитка в продължение на стотици години.Тя е била използвана и от хората в древен Китай и Индия за медицински цели.Зеленият чай е бил използван, за да се лекува от просто главоболие, до подпомагане на храносмилането, помага при хранително отравяне, както и при много други.

Китайски са били наясно с ползите за здравето зелен чай в продължение на стотици години.
Последните проучвания показват, че китайските мъже, които пият зелен чай, последните години имат по-нисък процент на рак, отколкото тези, които не го правят.

Зеленият чай е ефективен антиоксидант.Зеленият чай, извлечен от листата на растението,
известно като Camellia Sinensis е билка, която за първи път е култивиранa в Китай.
Проучванията показват, че това растение съдържа високо ниво полифенол наречен EGCG или епигалокатехин галат.EGCG е ефективен антиоксидант, който инхибира растежа на раковите клетки и раковите клетки се разпадат.Тази химична субстанция спомага за здравните ползи от зелен чай, тъй като намалява холестерола и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.


ЗЕЛЕН ЧАЙ СРЕЩУ ЧЕРЕН ЧАЙ.


Други чайове също са известни да имат ползи за здравето, но ползите за здравето  на зеления
чай далеч надхвърлят останалите. Основната разлика на зеления чай от другите чайове е в подготовката.Зеленият чай се прави от пресни листа от растението, а също така известния черен чай се прави от ферментирали листа.Ферментиралите листа, използвани в производството на черен чай не съдържат  толкова EGCG ,колкото се намира в пресните листа.

Намерените в черния чай антиоксиданти са много по-малко от тези, намерени в зеления чай.
Досега здравните ползи от зелен чай са доказани в няколко проучвания, които демонстрирт сериозни доказателства.

ЗЕЛЕН ЧАЙ ЗA ОТСЛАБВАНЕ

Последните проучвания показват също, че ползите за здравето от зелен чай се отнасят  и за загуба на тегло.Антиоксидантите в зеления чай помагат за ускоряване на изгарянето на калории.Тъй като  е много добър антиоксидант ,влияе на загубата на тегло, тъй като той детоксикира човешкото тяло, дава възможност за адекватно усвояване на хранителните вещества и отмива мазнините.

ЗЕЛЕН ЧАЙ ЗА ЗДРАВИ ЗЪБИ

Друга известна полза за здравето на зелен чай е, че той предотвратява кариес и спомага за здравето на устата.Зеленият чай е установено, че съдържа минерали като флуориди, които се борят с бактериите, които причиняват кариеси.
Намерените в зеления  чай полифеноли укрепват зъбите и предпазват от лош дъх.
Някои хора дори си правят гаргара със зелен чай за здрава уста.

Богат на витамини.Зеленият чай е установено, че съдържа витамин С,
който предпазва имунната система на организма, компоненти на витамин B,
които помагат за изгаряне на въглехидратите и витамин Е за здрава и млада кожа.

Зеления чай е от полза на пациентите, страдащи от ревматизъм.
Зеленият чай има химикали, които намаляват възпалението и в  резултат предотвратяват артрит.Това е напитка-чудо  .Също така се съобщава за намаляване на кръвната захар, намаляване на стреса и за предотвратяване на  високо кръвно налягане.

Ползите за здравето от зеления чай са наистина изключителни. Към днешна дата, не е имало
съобщения за фатални странични ефекти и така зеления чай става най-популярен и в търсенето.

Ако се интересувате от ВАШЕТО ЗДРАВЕ-купете  от тук: ЗЕЛЕН ЧАЙ  

Няма коментари:

Публикуване на коментар