неделя, 27 март 2016 г.

Една проста дефиниция на затлъстяването.

наднормено тегло
Определението за затлъстяване е прекомерна телесна мазнина. Това не е само козметичен проблем, това е сериозен здравен проблем, който води до рискове за здравето, като например  сърдечно-съдови заболявания,високо кръвно налягане и диабет. Лекарите използват формула, наречена "индекс на телесната маса", или BMI за изчисляване на нивата на мазнините в тялото.

Възрастни с ИТМ над 40, се считат с наднормено тегло.Болестно затлъстяване е което  когато ИТМ  нивата са 40 или по-високи. С болестно затлъстяване, хората са по-склонни да имат сериозни здравословни проблеми.

В Съединените щати, един на всеки трима души се считат за затлъстели.Поради тежестта на този проблем мнозина са започнали някаква програма за отслабване, за да се избегне опасността от наднормено тегло. Симптомите, свързани със затлъстяването са проблеми със съня, хъркане, сънна апнея, болки в ставите и гърба, прекомерно изпотяване, винаги се чувстват топли,имат обриви или инфекции в гънките на кожата, сънливост през деня и умора и депресия.

Ако имате някои от тези симптоми, потърсете медицинска помощ. Вашият лекар може да ви посъветва как да се намалят рисковете, свързани със затлъстяването. Чрез промени в диетата и повишена активност, ще бъдете в състояние да намалите симптомите и рисковете си  за здравето.


Kak да се научим да променим хранителните си навици?
Причините за затлъстяването са пряко свързани със свръхконсумацията на калории в сравнение с количеството на изгорените калории чрез физическа активност. Има генетични и хормонални влияния при някои хора, които са с наднормено тегло. Основните причини за затлъстяването са неактивност във всекидневния живот. Невъзможността да се изгарят излишните мазнини,които се консумират, кара тялото да се съхранява мазнини вместо да се
избавя от тях.

Гледането на телевизия е също една от причините, които водят до затлъстяване. Нездрвословни хранителни навици, с високо съдържание на калории от заведенията за бързо хранене, като прескочите закуска, яденето на повечето от калориите във вечерното хранене или закуска късно през нощта, питейни напитки с високо енергийно съдържание  и навика да се ядат твърде големи порции. Да се научим да променим хранителните си навици ще ни помогне в борбата с наднорменото тегло.

Когато една жена е бременна, наддава на тегло, дори и след раждането, те се затрудняват да го загубят и да възвърнат предишната си фигура. Бременноста води до затлъстяване, когато не се губи в бъдеще.Спане по-малко от седем часа на нощ,прави така,че тялото произвежда   хормони,които  увеличават апетита, което води човека до там да пожелава храни с високо съдържание на калории и въглехидрати. Това води до увеличаване на теглото.

Някои лекарства водят до повишаване на теглото,и тогава теглото не се компенсира с диета и физическа активност. Видовете лекарства, които водят до увеличаване на теглото включват антидепресанти, антиконвулсантирлекарства за диабет ,стероиди, бета-блокери и антипсихотични лекарствa.

Медицински проблеми могат да причинят затлъстяване -като Прадер - Вили синдром, синдром на Cushing, синдром на поликистозни яйчници. Артритът може да доведе до затлъстяване,което се дължи на нивото на   понижена активност.

 Можете да да си купите ПРОДУКТИ за  Контрол на теглото от тук:http://zdravismesgm.com/s/c/%D0%9E%D0%A2%D0%A1%D0%9B%D0%90%D0%91%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%95.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар