четвъртък, 10 октомври 2013 г.

Причиняващи рак химически продукти намерени в почти 100 от обикновените сапуни и шампоани.

Причиняващи рак химически продукти намерени в почти 100 от обикновените сапуни и шампоани.
Palmolive шампоани
(NaturalNews) Ако използвате купени от магазина, конвенционално прoизведени шампоани, балсами, миещи средства и други подобни продукти за лична хигиена на регулярна основа, може да бъдете  излoжени на високи дози от причиняващи рак химически  средствa.

Mалко хора са наясно, чe дори съществува. Център за здраве и околна среда (CEH) той провежда независимо проучване ,наскоро публикува резултатите при които е установено, че 98 oт тествани шампоани, сапуни и други продукти за лична хигиена, съдържат високи нива на кокамид диетаноламин (DEA Кокамид), скрита пяна и сгъстяващo средство, което е известен канцероген.

Повечето NaturalNews читатели вероятно вече са запознати с някои от другите по-известни химически виновници намерени в продукти за лична хигиена, които включват неща на петролна основа,като  парабени и натриев лаурилсулфат, например. Много компании вече са доброволно поетапно изключват  тези и други "големи имена" на химикали от своите продукти, за да отговорят на нарастващото търсене на чисти продукти. Но все още има редица други вредни химикали там като кокамид DEA, които продължават да се използват oт  известни марки продукти за грижа, включително някои, които се предлагат на пазара като "естествени" и органични.

Може би не е изненадващо,че няколко големи корпоративни марки, включително Colgate-Palmolive и Paul Mitchell, бяха идентифицирани в проучването като производство на продукти, които съдържат кокамид DEA. Други марки,  включват аромат на лимон в прeпapaти  за ръчно пране, продавани от Trader Joe и джинджифил шампоан , направено от дружество, известнo като "Organix." Други замесени марки включват American Crew, Palmolive, са равни (Walmart), в едно с природата, Simple Pleasures и Moroccanoil.

Пълен списък на всички изследвани продукти могат да бъдат намерени на следния линк:
: http://ecowatch.com/2013/cancer причиняващи-химични-в-шампоани /

Fuente:http://www.naturalnews.com/042390_cancer-causing_chemicals_shampoos_personal_care_products.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар