неделя, 27 септември 2015 г.

Синдром на неспокойните крака-Алтернативните методи за лечение.

Синдром на неспокойните крака (Restless legs syndrome, RLS) представлява неврологично
Добавки при синдром на неспокойните крака
синдром на неспокойните крака
нарушение, проявяващо се с необичайни усещания и стремеж за движение на краката, настъпващи предимно в легнало положение и в покой. Най-често съобщаваните симптоми са усещане за напрежение в краката, изтръпване, парестезии, крампи, усещане за парене, въпреки че тялото е отпуснато и готово за сън.

Парадоксално е, че облекчение настъпва при раздвижване на краката.Тъй като това се случва предимно през нощта или в легнало положение, синдрома на неспокойните крака може да бъде причина за смущение в съня и непълноценна почивка. Като последица от недоспиването настъпват други нарушения като хронична умора, раздразнителност, агресивно поведение, проблеми в училище или работата.

Още за същността на заболяването може да прочетете тук.

Алтернативните методи за лечение на синдром на неспокойните крака включват диетични промени, хранителни добавки и някои билки.

Добавки при синдром на неспокойните крака

Витамин Д. В проучване е установена известна връзка между недостиг на витамин Д и СНК.
Поради това, допълнителният прием на витамин Д може да подобри симптомите.

Магнезий. Магнезият е изключително важен минерал за нормалната мускулна дейност и е особено подходяща добавка при наличието на мускулни крампи. Освен под формата на хранителна добавка, магнезий може да си набавите и като пиете минерална вода, богата на мегнезий (100 мг/л).

Фолиева киселина. Фолиевата киселина помага за производството на червените кръвни клетки и следователно, за осигуряване на нужния кислород на клетките, който често е намален при синдрома на неспокойните крака.
Богати източници на фолиева киселина са зелени листни зеленчуци, боб и портокалов сок.

В-комплекс. Друга важна добавка са витамини В комплекс. Те участват в синтеза на невротрансмитерите и дефицита им се свързва с мускулни потрепвания, изтръпвания на крайниците, както и други нервни симптоми.
Приемайте витамините с храната, два или три пъти на ден (в зависимост от конкретния продукт). Комбинираният прием на витамини от група В, магнезий и калций може да доведе до значителен ефект още cлед няколко седмици.


Калций. Калцият е свързан с дейността на мускулите и мускулния тонус, поради което
трябва да се включи като добавка.



Желязо. Желязото е част от молекулата на миоглобина, който е протеин отговорен за съхраняването на кислород в мускулите. Без достатъчно желязо, миоглобинът не може да побере достатъчно кислород и това може да стане причина за мускулни нарушения. Яжте храни, богати на желязо – черен дроб, пшенични зародиши, нетлъсто говеждо месо, зелени листни зеленчуци.






Източници:
http://www.healthline.com

http://www.besthealthmag.ca

http://www.naturalnews.com

http://www.medicinenet.com

http://www.motherearthliving.com


 Framar.bg:

Няма коментари:

Публикуване на коментар