сряда, 8 октомври 2014 г.

Екологична /Зелена/ козметика


Екологична /Зелена/ козметика
Зелена, натурална козметика, еко-приятелски, всички тези термини са все върху опаковките на козметичните продукти. И означава, че органичното е нещо, което вече е утвърдено в нашето общество, и значително влияе на потребителите за вземане на решение.

Изборът за използване на зелена козметика също има двойна философия-От една страна, са продукти, чиито съставки от естествен произход, не съдържат изкуствени вещества (алуминий, парабени или синтетични аромати), за да се натрупват в организма и да подобрят функциите на кожата по здравословен начин.

Освен това, тяхната употреба ни прави част от козметичния пазар, чийто активни съставки, получени от растителни екстракти , са били получени от системи и биологично земеделие свободни от ГМО, като се стреми да оказва минимално въздействие върху околната среда.
Фирми за еко козметични продукти, използват за изготвянето на техните кремове минимални преобразувателни процеси, и  използват рециклирани материали  за опаковките си.

Когато се изпитват за първи път, трябва да се отбележи, че органичните козметични продукти са по-течни и мазни в сравнение с конвенционалните, защото те не съдържат в техните формули петролни агенти, като силикони или други сгъстители.

Вместо това се откриват  голям брой растителни екстракти, получени от традиционната употреба на растения и етерични масла.
Високото качество и чувството на благополучие са във все по-реална алтернатива на традиционните козметика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар