сряда, 27 август 2014 г.

9 полезни свойства на облепиха/морски зърнастец/.

Полезни свойства на облепиха/морски зърнастец/ - 9 полезни свойства на облепиха/морски зърнастец/.

1/ Серотонин- намира се в плодовете и кората на облепиха/морски зърнастец/ .
Това вещество нормализира дейността на нервната система.

2/ Облепихово масло. Незаменимo за зарастване на рани, убива бактерии, лекува увредена кожа и лигавици, успокаява болката.Това червено-оранжево масло съдържа каротин и каротеноиди (110 мг%) витамин Е (110 мг%), витамин F, който регулира метаболизма на кожата, минерални вещества и микроелементи (желязо, мед, сребро, силиций, манган, кобалт, никел, ванадий, и т.н.) и глицериди на олеинова, линоленова, палмитинова и стеаринова киселини.

3/Облепиховото масло може да се прилага вътрешно и външно. То подобрява липидния метаболизъм и увеличава протеинитe в черния дроб; Стимулира регенеративните процеси в увредените тъкани (включително чернодробнитe клетки след отравяне с алкохол) Ако имате остър или хроничен ларингит или фарингит,правeте вдишване/инхалации/ на масло за 15 минути всеки ден. Курсът на лечение се състои от 10 сесии в 10 дни.

4/Плодове облепиха- Toвa ca концентрирани естествени витамини, които могат да бъдат
замразени и използвани за зимно време. При липса на витамини и анемия - пийте инфузия от морски зърнастец.

5/Облепиха помага при лечението на атеросклероза при пациенти в напреднала възраст,благодарение на съдържащото се в нея вещество като бета-ситостерол.

6/Ако имате кашлица, това ще помогне -сок  от облепиха с мед.

7/Aко ядете много сладкиши и хляб и сте си спечелили  скорбут,трябва да   пиете  чай от зърнастец: 5 грама изсушени листа от морски зърнастец се запарват в  една чаша вряща вода. Може да се пие като чай и просто ей така, без да се чака за скорбут.
Това е и отлична  профилактика на инфекциозни заболявания.

8/За лечение на стомашна и дуоденална язва -пийте отвара от облепиха: 3 супени лъжици плодове се  заливат с 0.5 литра гореща вода и се варят в продължение на 10 минути на слаб огън и после се прецежда.

9/Облепихата увеличава потентността,благодарение на  съдържанието на  много витамини от група B, които влияят на потентността. Морски зърнастец може да употребяват не само мъже, след 40 години, но и младите момчета, които имат проблеми с потентноста.

Грийн Мастер ти предлага 2 уникални продукта.


Няма коментари:

Публикуване на коментар